reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@eska29044 mam taką nadzieję...a robiliście prywatnie czy nfz ? bo my za długo musieliśmy czekac na fundusz i w końcu zrobiliśmy w diagnostyce ...czekanie jest straszne ...żadnego badania sie nie boje tylko tego teraz
ja także robiłam w diagnostyce i 35 dni roboczych kazali czekać,dla mnie to tez ważne badanie, czekam jeszcze na mthr, cytologię, DNA męża. Wszystko będzie dzisiaj, musi byc dobrze, bo jeśli jeszcze tam coś wyjdzie w tych wynikach to się już chyba całkiem nie zdecyduje.
kochana jesli jestem w tygodniu to jakimś 4tc :D a tak powaznie to synek ten drugi (który niby też miał wady) ma juz 1,5 roku i jest oczywiście zdrowy (choc jak czasem rozrabia to sie zastanawiam czy jakies ADHD mu nie zostało) :p :*
to pewnie swoje przeżyłaś, w tej pierwszej ciąży, a to na prenatalnym ci coś niby wyszło?

reklama
WYNIK PROLAKTYNY : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC : 7554,0

YYYYY ? ... COŚ KTOŚ ? ;/ @mickey* @Kitki ? moze Wy coś powiecie ?
Na necie znalazłam tylko tyle : przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej

Dziwne , bo ja owulacje mam normalnie ... nie wiem moze coś wpłyneło na wynik

@eska29044 a jakie DNA męża ? ile czekania Ci zostało ?
@nafoczka haha ciesz się , że łobuziak , dziecko ,zywiołowe jest zdrowe , jakby był zamknięty w sobie wtedy problem :) ;p

Ostatnia edycja:
WYNIK PROLAKTYNY : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC : 7554,0

YYYYY ? ... COŚ KTOŚ ? ;/
Na necie znalazłam tylko tyle : przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej

@eska29044 a jakie DNA męża ? ile czekania Ci zostało ?
@nafoczka haha ciesz się , że łobuziak , dziecko ,zywiołowe jest zdrowe , jakby był zamknięty w sobie wtedy problem :) ;p
Fragmentacja DNA plemników męża, o 16 ide :-)

@roxie123 - pianka najlepsza! :D aczkolwiek ja kawkę zawsze na zimno! Jakoś mleko (nawet to bez laktozy, które stale pije) na ciepło mi nie podchodzi.

Dziewczynki, życzę Wam wszystkiego dobrego w czekaniu na kariotypy. Sama czekałam na nie w czerwcu i doskonale pamiętam te nerwy... Okazało się, że wszystko jest u nas ok, a mimo to... nie upspokoiło mnie to, bo jednak wada była :/

@roxie123 - niestety nie ogarniam tematu prolaktyny... ja badałam dwa razy i miałam za każdym razem w normie więc nie przejmowałam się tym jakoś szczególnie.

Kochane, a jak z tym endometrium? Jaka grubość jest wskazana do starań?

ja także robiłam w diagnostyce i 35 dni roboczych kazali czekać,dla mnie to tez ważne badanie, czekam jeszcze na mthr, cytologię, DNA męża. Wszystko będzie dzisiaj, musi byc dobrze, bo jeśli jeszcze tam coś wyjdzie w tych wynikach to się już chyba całkiem nie zdecyduje.

to pewnie swoje przeżyłaś, w tej pierwszej ciąży, a to na prenatalnym ci coś niby wyszło?
w sumie to w ciąży 6tej a przy szczęśliwej 2 :) i od poczatku coś było nie tak, pierwsze pęcherzyk sie dziwnie dzielił jakiby chciał na 2 a nie mógł, nie był ładny i kaształtny, potem na peppie wyszło ryzyko trisomii 21 1:35 wiec bardzo duże z wysokim NT i niedomykalnością zastawki, a na sam koniec lekatrka twierdzila, ze ma bardzo niską wage urodzeniową co tez go klasyfikowało pod ZD. Ostatecznie po porodzie okazało się że jest zdrowy a pani doktor pomyliła sie zaledwie o pół kilo :)

PS a mężowi to idziesz pomagać, czy co ? :p

@Marthi ja przy Wikusiu miałam 8,5 mm i szału nie było ale sie udało. Brałam żel na endo ale już go wycofali i jest chyba zamiennik który brała @tęczowa89
@roxie123 ni wim :)

@eska29044 aha , my na razie robiliśmy posiew i ogólne badanie plemników wyniki ok , zobaczymy co dalej zaleci lekarz , ta prolaktyna jakas kosmiczna mi wyszła
@Marthi kochana mi lekarz mówił , że wady mogą się zdarzyć kilkakrotnie jednej osobie , wynika to ze złego podziału komórki , ze zbyt słabej komórki itd , więc zupełnie zdrowa kobieta moze miec kilkakrotnie dziecko z wadą zanim urodzi zdrowe . No czekanie na kariotypy to stres bo jednak wtedy masz czarno na białym i szanse spadają bardzo na zdrowe dziecko . Co do prolaktyny kurde ta pierwsza jest w normie ale po obciążeniu jakas wybitnie za duża xD

@Marthi dam dam , byle nie zwrócić i bedzie gitara :D ah ja muszę zainwestowac kiedyś w ekspres do kawy :) ale to jak juz skoncze badania kiedys w życiu hehe bo na razie pochłaniają wszystkie środki dodatkowe xD mniam mniam ja zawsze sobie late robiłam ale takie , że celowo duuużo piany :D w Londynie chwile za barem stałam to miałam mega dostęp do pyszności :)

Zapomniałam czekam jeszcze na
Mutacja czynnika II (protrombiny) — F2 (G20210A) takie coś mi P też zlecił :)
Ja też robiłam ta mutacje genu protrombiny :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@nafoczka - dzięki za odp. ;* Coś mi się zakodowało, że dziewczyny miały nawet po 20mm, ale pewna nie jestem. Wczoraj przeglądałam moje wyniki i zdarzało mi się mieć w pierwszej połowie cyklu właśnie tak po 5,8-8,5mm (jeszcze przed owu) więc mam nadzieję, że bliżej owu będzie lepiej... Dziś mam 15dc, owu zwykle koło 18/19 dnia więc jestem ciekawa co mi gin powie...

@roxie123 - staraj się nie stresować wynikami, skionsultujesz je wszystkie u doktorka i będziesz wiedziała jak wygląda Twoja sytuacja.

reklama
@Marthi tak jak pisze @nafoczka te 8 jest konieczne. A można poprawić to pijąc wino z rossmana...prawda @marshia ?? :):):)
A co kariotypów, to nam zostały zlecone po 3cim poronieniu. I kurcze jakoś nie pamiętam, by wywoływało u mnie to strach, czy wszystko jest ok. Ale to na pewno dlatego,że mamy zdrową córkę i to nam sugerowało,że tutaj będzie wszystko raczej ok:)

Do góry