reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś kochana, bardzo mi przykro. Uwierz, nikt nie chciałaby być na naszym miejscu, ale nie mamy na wszystko wpływ [emoji17] Na pewno dobrze jest to skonsultować. I mam nadzieje, że dr się pomylił. Wierzyć trzeba do końca, pamiętaj. Ściskam cię mocno.
@dżoasia to tylko weekend przed tobą [emoji51] a jakie miałaś blastki? Bo wiesz, jak takie wychodzące z otoczki, to one wcześniej mogą się już zakopać w endometrium [emoji5]

reklama
@burczuś kochana, bardzo mi przykro. Uwierz, nikt nie chciałaby być na naszym miejscu, ale nie mamy na wszystko wpływ [emoji17] Na pewno dobrze jest to skonsultować. I mam nadzieje, że dr się pomylił. Wierzyć trzeba do końca, pamiętaj. Ściskam cię mocno.
@dżoasia to tylko weekend przed tobą [emoji51] a jakie miałaś blastki? Bo wiesz, jak takie wychodzące z otoczki, to one wcześniej mogą się już zakopać w endometrium [emoji5]
No wlasnie te najszybsze.juzz wykorzystalismy, teraz mialam 4.2.1 i 3.2.1 wiec dlatego nie do konca jestem.przekonana kiedy testowac.
Poprzednio mialam 5.2.1 i 4.1.1 i 6dpt beta byla 57.
Zaczynam sie zastanawiac czy aby wszystkio u nas.z.genetyka.ok, bo do pierwszej procedury nie kazali robic kariotypow a te zarodki to w wiekszosci maja trofoblast ladny a czesc zarodkowa gorsza. Na zimowisku zostal jeszcze 1 6cio dniowy, nie wiem jakiej klasy ale z tego filmiku z.primo vision tez wyglada na jakiegos 3.2.1 albo nawet 3.3.2...
A ty kiedy cos planujesz?:)
@marzycielka81 w Novum mają podobno najlepsze labo embriologiczne,ja bym chyba tam uderzala :)

@dżoasia czyli wzięłaś zarodek 4 i 3 w klasie AB. Obydwa ładne [emoji4] ciekawe co w nich drzemie [emoji5] ja nie pochwalam zbyt wczesnego testowania bo widziałam już przypadki ciąży przy becie 30 z groszami zrobionej w 10dpt... a wiadomo że w 6dpt by nic nie pokazało dziewczynie. Wiec różnie bywa. Oczywiście jestem tez zdania że jak ma być zdrowa ciąża to będzie widać wcześniej,
No ale że to nie matematyka to też czasem widać. Trzeba być dobrej myśli bo tylko to nam zostało [emoji110]️[emoji110]️
Odnośnie kariotypow, powinna to badanie robić każda para przed procedura. Szkoda że nigdzie nie ma takiego wymagania.
Jestem w trakcie planowania, ale na razie ciiiiiiii [emoji41]

@burczuś przytulam. Ja tez jestem bardzo realistką ale póki nie ma ostatecznej diagnozy jeszcze wierzę że może byc dobrze. Cokolwiek się nie wydarzy nie obwiniaj siebie i nie myśl o sobie źle żadna w tym nasza wina że komórki łącza się nie tak jak potrzeba.
Nie wiem czy masz wykryte coś zakrzepowego albo jakies p/ciala typu plemnikowe łożyskowe itd bo jeśli tak to dawki leków jakie bierzesz wydają mi sie trochę małe. Pisze tak bo u mnie do wagi 70 kg bedą chcieli dawać Clexane 0.6 i Encorton 15. ale czy to ma znaczenie nie wiem.
@olaa90 to prawdopodobnie owulacja -po poronieniach są znacznie mocniej odczuwalne ja zaczęłam brać no-spę max
@roxie123 AMH dobre póki co to nie bardzo jest się czego przyczepić do Twoich badań

@dżoasia czyli wzięłaś zarodek 4 i 3 w klasie AB. Obydwa ładne [emoji4] ciekawe co w nich drzemie [emoji5] ja nie pochwalam zbyt wczesnego testowania bo widziałam już przypadki ciąży przy becie 30 z groszami zrobionej w 10dpt... a wiadomo że w 6dpt by nic nie pokazało dziewczynie. Wiec różnie bywa. Oczywiście jestem tez zdania że jak ma być zdrowa ciąża to będzie widać wcześniej,
No ale że to nie matematyka to też czasem widać. Trzeba być dobrej myśli bo tylko to nam zostało [emoji110]️[emoji110]️
Odnośnie kariotypow, powinna to badanie robić każda para przed procedura. Szkoda że nigdzie nie ma takiego wymagania.
Jestem w trakcie planowania, ale na razie ciiiiiiii [emoji41]
Ta 4 i 3 to jest stopien rozwoju blastocysty, czyli ta 3 jeszcze.nie.jest w pelni rozwinieta, a 4 juz niby tak. A klasa nie AB tylko BA i to mnie.bardziej martwi, bo czesc zarodkowa.slabsza :/ chociaz ostatnio zachwycalam sie.na.ivf watku blizniakami 3BC i 3CB.
Teoretycznie moje maja jeszcze ulatwione wyjscie z otoczek bo mialy ah. No u mnie zakazdym razem juz 6dpt cos jest, ehh dlugi weekend przede mna ;)

To pochwal sie jak juz bedziesz miec jakies wstepne terminy;)

@dżoasia BA miałam na myśli [emoji51] dzięki. wcale nie słabsze są. daj spokoj dziewczyno. Można by się smucić z CC ale w tym przypadku moim zdaniem wcale. Także rokowania są niezłe, a jak wyjdzie to zobaczymy po weekendzie [emoji110]️ oby było pozytywnie [emoji110]️[emoji110]️

Ostatnia edycja:
@roxie123 nie byłam u gin jeszcze- oszczędzam pieniądze :D @iveo dziekuje za info,może to rzeczywiście owulacja idzie....

Miłego weekendu kochane !! Dzisiaj piwkuje za wasze zdrowie, za wasze marzenia i plany !! Mam problemy w pracy przez l4 i muszę zapic robaka....... buzi ;*

@burczuś BA miałam na myśli [emoji51] dzięki. wcale nie słabsze są. daj spokoj dziewczyno. Można by się smucić z CC ale w tym przypadku moim zdaniem wcale. Także rokowania są niezłe, a jak wyjdzie to zobaczymy po weekendzie [emoji110]️ oby było pozytywnie [emoji110]️[emoji110]️
Oj chyba to nie do mnie:/ ale wiem ze myslisz o mnie-stad ta pomyłka:)
Nie ma pomylki pomiaru.
To cieżke wiedzàc,że jest zarodek z prawidłowym tetnem,a mimo to są inne przeciwnosci,przez które przychodzi mi czekać na nieuniknione. Jeszcze raz dzièkuję za kciuki i wiarę.

reklama
Do góry