reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia ja prolaktyna mam niecałe 11 , progesteron nie mam niedomogi a mam 3 dni przed okresem plamienie... mój dotychczasowy gin twierdził,ze skoro badania są ok to taka moja natura.......

reklama
@magda1208 może faktycznie trzeba próbować do skutku... ja już sama nie wiem czy to kwestia dobrego jajeczka , czy coś piszczy w środku, czy po prostu taki pech... widzisz in vitro odpada , bo zachodzisz i to tak ... ciekawe co u mnie P wymyśli , chyba , ze cos wylezie na samym końcu ... całkiem mozliwe , że będziemy "razem" zaczynać starania , mam nadzieje , że nic nie wyskoczy żebym musiała czekac jakoś długo ... a Ty mialas accofil ?
@burczuś zapewnione i jedno i drugie , będę jutro odświeżać strony ciągle

Jakoś mam wrażenie , że wyjdą mi jakieś przeciwciała...
Zaczynam shizować powoli przez tą niewiedzę

Nie tylko szczepienia

Madziu jesli prof nie widzi potrzeby ifv to chyba bym mu zaufala:)
Uzupelniajac tylko jego info to chcialabym ci dopowiedziec a propos ilosci zarodkow - jesli z jednej procedury uzyskalibyscie np 1-2 zarodki, to nie jest oplacalne badanie takiej ilosci ze wzgl na koszt. Ale jest opcja kilku stymulacji, np 2-3 i albo zapladniacie komorki za kazdym razem na swiezo i po wyhodowaniu zarodkow do 5tej doby pobiera sie od nich material i potem mrozi sie zarodki i material i tak za kazdym razem, a wysyla sie komplet do badan, albo mozecie mrozic komorki i zaplodnic dopiero jak uznacie, ze ilosc juz jest ok, wtedy hoduje sie wszystkie zarodki razem itd.
Jesli chodzi o uszkodzenie zarodkow przy biopsji (czyli pobraniu materialu do badania) to nam na warsztatach w klinice embriolog mowila, ze ryzyko jest prawie zadne. Material pobiera sie z trofoblastu, nie z czesci zarodkowej, wiec tym bardziej ryzyko spada. Ale, budowa zarodka jest mozaikowa (mozna sobie tu wyobrazic pilke taką do gry w nogę, gdzie są biale i czarne pola - te biale to komorki zdrowe, a te czarne to chore), tzn ze moze sie zdarzyc tak, ze do badania trafia akurat tylko dobre i wada moze nie zostac wykryta, lub moze byc wykryta wada, ale jest szansa, ze z tego urodzi sie jednak zdrowe dziecko. To tak dla rozjasnienia:)

Dziękuję za informacje. Nie zamykam sobie drogi do in vitro bo nie wiem co przyniesie życie.

@roxie123 a ty często chorujesz? Ciekawa jestem co to wyjdzie u Ciebie faktycznie, bo u mnie jestem więcej niż pewna ze immunologia cała do generalnego remontu- o ile się da wogole :|

@roxie123 wiem, przekonałas mnie i odpuszczam w tym tyg badanie ;)
@olaa90 immunologia jest do ogarnięcia, tu masz tego świetne przykłady, także głowa do góry :) wizyta już nie długo, potem badania i będzie plan działania ;)

@olaa90 wiesz co jak byłam w podstawówce gimnazjum wiecznie miałam zapalenie oskrzeli , od dawna juz nie choruje jak juz to jakis katar czy gardło od czasu do czasu , a jak mnie juz weźmie to angina ale mało kiedy , ogólnie to nie jestem teraz chorowitkiem :) ja mam nadzieje ze insulina... boje sie ze coś powychodzi z przeciwciał albo kariotypy. Wiesz P ma takie przypadki , że głowa mała mam nadzieje , że i nas ogarnie
@roki_1991 wiesz bo w trakcie mogłoby cos wyjsc nie halo a tak bedziesz miec pewnosc :)

reklama
Do góry