reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia ja prolaktyna mam niecałe 11 , progesteron nie mam niedomogi a mam 3 dni przed okresem plamienie... mój dotychczasowy gin twierdził,ze skoro badania są ok to taka moja natura.......

reklama
@magda1208 może faktycznie trzeba próbować do skutku... ja już sama nie wiem czy to kwestia dobrego jajeczka , czy coś piszczy w środku, czy po prostu taki pech... widzisz in vitro odpada , bo zachodzisz i to tak ... ciekawe co u mnie P wymyśli , chyba , ze cos wylezie na samym końcu ... całkiem mozliwe , że będziemy "razem" zaczynać starania , mam nadzieje , że nic nie wyskoczy żebym musiała czekac jakoś długo ... a Ty mialas accofil ?
@burczuś zapewnione i jedno i drugie , będę jutro odświeżać strony ciągle

Jakoś mam wrażenie , że wyjdą mi jakieś przeciwciała...
Zaczynam shizować powoli przez tą niewiedzę

Nie tylko szczepienia

Madziu jesli prof nie widzi potrzeby ifv to chyba bym mu zaufala:)
Uzupelniajac tylko jego info to chcialabym ci dopowiedziec a propos ilosci zarodkow - jesli z jednej procedury uzyskalibyscie np 1-2 zarodki, to nie jest oplacalne badanie takiej ilosci ze wzgl na koszt. Ale jest opcja kilku stymulacji, np 2-3 i albo zapladniacie komorki za kazdym razem na swiezo i po wyhodowaniu zarodkow do 5tej doby pobiera sie od nich material i potem mrozi sie zarodki i material i tak za kazdym razem, a wysyla sie komplet do badan, albo mozecie mrozic komorki i zaplodnic dopiero jak uznacie, ze ilosc juz jest ok, wtedy hoduje sie wszystkie zarodki razem itd.
Jesli chodzi o uszkodzenie zarodkow przy biopsji (czyli pobraniu materialu do badania) to nam na warsztatach w klinice embriolog mowila, ze ryzyko jest prawie zadne. Material pobiera sie z trofoblastu, nie z czesci zarodkowej, wiec tym bardziej ryzyko spada. Ale, budowa zarodka jest mozaikowa (mozna sobie tu wyobrazic pilke taką do gry w nogę, gdzie są biale i czarne pola - te biale to komorki zdrowe, a te czarne to chore), tzn ze moze sie zdarzyc tak, ze do badania trafia akurat tylko dobre i wada moze nie zostac wykryta, lub moze byc wykryta wada, ale jest szansa, ze z tego urodzi sie jednak zdrowe dziecko. To tak dla rozjasnienia:)

Dziękuję za informacje. Nie zamykam sobie drogi do in vitro bo nie wiem co przyniesie życie.

@roxie123 a ty często chorujesz? Ciekawa jestem co to wyjdzie u Ciebie faktycznie, bo u mnie jestem więcej niż pewna ze immunologia cała do generalnego remontu- o ile się da wogole :|

@roxie123 wiem, przekonałas mnie i odpuszczam w tym tyg badanie ;)
@olaa90 immunologia jest do ogarnięcia, tu masz tego świetne przykłady, także głowa do góry :) wizyta już nie długo, potem badania i będzie plan działania ;)

@olaa90 wiesz co jak byłam w podstawówce gimnazjum wiecznie miałam zapalenie oskrzeli , od dawna juz nie choruje jak juz to jakis katar czy gardło od czasu do czasu , a jak mnie juz weźmie to angina ale mało kiedy , ogólnie to nie jestem teraz chorowitkiem :) ja mam nadzieje ze insulina... boje sie ze coś powychodzi z przeciwciał albo kariotypy. Wiesz P ma takie przypadki , że głowa mała mam nadzieje , że i nas ogarnie
@roki_1991 wiesz bo w trakcie mogłoby cos wyjsc nie halo a tak bedziesz miec pewnosc :)

reklama
Do góry