reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bobasek1990 ostateczny na 19 stycznia. A jednak wielkosc malucha przesuwa go na 10 stycznia. Z kednej strony juz chce by sie urodzil. Ale jak wvzoraj uslyszalam jaki jest duzy, to sie naprawde wystraszylam. U mnie dopiero 37tc. To jaki on bedzie za 3 tygodnie?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bobasek1990 ostateczny na 19 stycznia. A jednak wielkosc malucha przesuwa go na 10 stycznia. Z kednej strony juz chce by sie urodzil. Ale jak wvzoraj uslyszalam jaki jest duzy, to sie naprawde wystraszylam. U mnie dopiero 37tc. To jaki on bedzie za 3 tygodnie?

Nie wiem nie znam się na tym ale życzę Ci żeby urodził się do 10stycznia i żebyś już go mogła przytulić ;)

@Destino będziesz miała slicznego klocuszka [emoji4][emoji8]już niedługo! podejrzewam cesarke u Ciebie ale kto wie [emoji4]
Ale będzie brzuszków do zgarnięcia dużo w Nowym Roku

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Zadzwonił do mnie Paśnik :szok: Wysłałam mu @ 2 dni temu co z tym IMK w tych bezowulacyjnych cyklach i podesłałam pozostałe wyniki. Czy jest szansa już teraz coś zaproponować czy IMK jest niezbędne.
I jestem nadal w dupie..... bo zaproponował mi encorton 5 mg od 6 dc (na moje pytanie czy tylko 5????? Powiedział, ze 10 to max), żeby zimniejszyc stos IFN/IL10, bo u mnie wynosi on 1,5. Pozostałe wyniki tez niestety wskazują, ze układ immunologiczny absolutnie nie sprzyja ciąży. I na ten moment tyle..... po IMK się zobaczy stos cd4/cd8 i wyedy będzie pełny obraz.
I teraz pytanie, bo to się już przewinęło wczesniej, ale muszę się upewnić. Czy encorton blokuje owulację upośledzając komórki jajowe? @edloteh
Teraz to już zupełnie wiem, ze nic nie wiem....:no:

Z tego co wiem to podobno hamuje owulacje i dlatego mi lekarz zalecił brać steryd jak juz się pojawi owulacja :)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Dziewczyny życzę wam wspaniałego , szczęśliwego i radosnego Nowego Roku 2018
1514716881-5c9f1955ad9dda84-aaaaaa.jpeg

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@smerfik88 od pozytywnego testu mialam letrox 50 potem 75 (obecnie 100), encorton 15, siofor 1000, duphaston 3x1, luteina 100 x1, pregnyl, clexan 0,4-0,6, acard 75 x1, acc optima 1x1, magne b6 3x2, aspargin 3x1, wit d3 2000x1, femibion natal 1, metafolin 800x1 co 2-3dzien, p-5-p b6x1 co 2-3dzien, wit b12 rozpuszczalna x1 codziennie, doraznie spasmolina, potem nospa
To chyba wszystko

Dziewczyny, wczoraj moj m zapytal mnie, czy kobiety sa dumne z tego, ze sa w ciazy, ze swoich brzuszkow? Co mam mu odpowiedziec? Jak jest i bylo z wami?

Ja byłam bardzo dumna. I też już trochę za nim tęsknię :-)

Słuszna waga Nataniela :-) duży chłopie z niego będzie. A co do magnezu ja odstawilam też na stałe już w 36 tygodniu :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, 3 dni temu zrobiłam test - piękne dwie kreski, beta 110, następnego dnia 117. Wczoraj byłam u gin, 4 tydz., ale po usg jeszcze nie było można stwierdzić ciąży, natomiast pojawiła się torbiel 4 cm. Doktor przepisał mi clexane 0,4 (wczoraj i dziś zrobiłam), duphaston ze względu na torbiel ( 3 tabletki za mną), nospe w razie gdyby coś zaczęło bolec oraz letrox. Dziś zrobiłam test. A nawet dwa. Pierwszy 1 kreska, drugi 2 kreska taka średnia.
Tracę nadzieję. Tracę siły. Piersi mniej bolą.

9.01. mam wizytę u dr Paśnika, moj gin powiedział, że nie wierzy w szczepienia, wlewy, czasem to może bardzo zaszkodzić i mieć skutki nieodwracalne. Czy czy brzydkich cytokinach tylko to wchodzi w grę ? Czy mogą być jakieś sterydy?

Ogólnie jestem załamana.

reklama
ja odstawiłam acard i magnez w 36+6tc. I dzięki Bogu, że juz przy porodzie (37+6)acard nie działał, bo juz po samym celxanie 40mg mnie zalewało.
Mokka, strasznie mi przykro...

Do góry