reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha, czekamy!

@magda1208, wybraliscie juz osrodek?

@agatush, a wy ten lek jak dlugo macie brac?
Kasiu narazie mamy brać, a jak pójdę na szczepienie to decyzja co dalej.
@Ilis91 fajne takie małe zazdroszczę pozytywnie

@Funia90 twój mąż na prawdę potrzebuje kopa. Przykro mi bo nawet odpocząć nie możesz powiedz , że źle się czujesz i ma na Ciebie już nie liczyć do rozwiązania i będziesz miała z głowy. Całuję

@bertha ciekawa te testy z krwi mam nadzieję , że u Ciebie będzie pozytyw czekam

@Kitki dziękuję kochana tak huśtawka jak najbardziej się sprawdza

@Destino mnie moja gin powiedziała czy cc czy sn zastrzyki odstawić 24 h przed

@marshia co u Ciebie jak mama?

@Marthi @pixi.nova jak u Was?

Dziewczyny wiecie ja rozumiem @nafoczka że myśli o kokardkach ja urodziłam 2 miesiące temu a już mi tęskno za brzuszkiem ,aż dziw bo Bóg jeden wie ile to stresu przeżyłam. U nas kupki nie ma ale gazy i owszem dałam dziś malej troszkę wody ale ona wszystko pije bo lubi jeść

@agatush ten debirat na receptę prawda? Nie wiem czy iść do lekarza czy co robić
Tak Kochana na recepte.
@burczuś popieram choc czuje ze wlasnie mowisz mi sio , ale w sumie bede czytac zeby kciuki za Was trzymac @marshia za @bertha ktora obiecala samoboja no i prosze jaka slowna niunka heh, @Auri_a ktora mimo malego ciala ma ogromne serce, cala reszte dziewczyn ktora w jakims stopniu jest mi bliska @mala_czarna @magda1208 Ja nie znam sie na leczeniu nie musialam sie znac, nie musialam zglebiac wiedzy chcialam Wam wszystkim bardzo, bardzo podziekowac. @susana i @nafoczka przede wszystkim vium ciumki.
Zgadzam się z Tobą. Też się tak poczułam trochę... I nieprawda że wszystkie po porodzie znikają.... Ty piszesz, ja też, @kas90, @Porzeczka1234... Ale Oki :-) chętnie po prostu poczytam.... [emoji6]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@agatush @bea25ta i inne mamusie. Jestescie czescia tego forum wielka inspiracją i ani myslcie znikać! Uwielbiam ogladac Wasze kruszynki!
Myślę że nam staraczkom chodzi o to że za trochę za mało fachowych informacji ostatnio a dużo rozmów o "tesciowych". A potrzebujemy tej wiedzy bo jestesmy zagubione
@roxie123 własnie już niewiele Ci moga znalezc zrób jeszcze ta insuline. Ja się leczę u Maliny i szczepie przy podobnych wynikach jak Twoje bo juz nie wiedziałam co robić.

@agatush @bea25ta i inne mamusie. Jestescie czescia tego forum wielka inspiracją i ani myslcie znikać! Uwielbiam ogladac Wasze kruszynki!
Myślę że nam staraczkom chodzi o to że za trochę za mało fachowych informacji ostatnio a dużo rozmów o "tesciowych". A potrzebujemy tej wiedzy bo jestesmy zagubione
@roxie123 własnie już niewiele Ci moga znalezc zrób jeszcze ta insuline. Ja się leczę u Maliny i szczepie przy podobnych wynikach jak Twoje bo juz nie wiedziałam co robić.
Tak iveo ale padło też stwierdzenie : "Uwazam, ze udane ciaze daja kazdej z nas kopa motywacyjnego ale dziewczyny nie obrazcie sie tutaj wchodza dziewczyny, ktore np. swiezo co poronily". Nie wiem, może jest to niefortunnie napisane ale dla mnie brzmi niezachecajaco, bo co pomimo motywacji jesteśmy "stresem" dla tych które są po stracie? Same byłyśmy na ich miejscu... Też stracilysmy dzieci... A mimo to z każdego Malucha się cieszylysmy i wspierałysmy... A a propos prywatnych wiadomości... Wiele razy jak któraś pisała że nadała wiadomość prywatna do innej to były tutaj głosy żeby nie pisać wiadomości prywatnych tylko na forum... No to albo rybki albo pipki...

@agatush Czuje, że masz właśnie do mnie zal.
Generalnie chodzilo mi o to, że wasza obecnosc jest bardzo pozytywna dla wszystkich po stracie bo dodaje nam wiary w powodzenie jednak czasami za duzo jest tu watkow zbyt osobistych jak dla mnie i chyba nie tylko dla mnie..
Rowniez informacje czysto techniczne odnosnie dzieci.. byc moze chocby czesc mozna wymienic miedzy soba w prywatnych wiadomosciach miedzy mamami.
Zdjecia dzieci, informacje o porodzie sa bardzo budujace. Ale tak jak @burczuś napisała tytuł wątku to poronienia nawykowe leczenie immunologiczne a czasami zbyt daleko odchodzimy od tematu.
Oczywiscie nie chcialam nikogo urazic podobnie jak burczus ale uwierz mi, ze to nie jest tylko moje zdanie...

@agatush Czuje, że masz właśnie do mnie zal.
Generalnie chodzilo mi o to, że wasza obecnosc jest bardzo pozytywna dla wszystkich po stracie bo dodaje nam wiary w powodzenie jednak czasami za duzo jest tu watkow zbyt osobistych jak dla mnie i chyba nie tylko dla mnie..
Rowniez informacje czysto techniczne odnosnie dzieci.. byc moze chocby czesc mozna wymienic miedzy soba w prywatnych wiadomosciach miedzy mamami.
Zdjecia dzieci, informacje o porodzie sa bardzo budujace. Ale tak jak @burczuś napisała tytuł wątku to poronienia nawykowe leczenie immunologiczne a czasami zbyt daleko odchodzimy od tematu.
Oczywiscie nie chcialam nikogo urazic podobnie jak burczus ale uwierz mi, ze to nie jest tylko moje zdanie...
No więc wychodząc na przeciw waszym oczekiwaniom zarówno @bea25ta jak i ja stwierdziliśmy że ogranuczymy się do czytania

Tak i mam żal bo każda z nas jest częścią tego forum. Każda pisze jakim jesteśmy wsparciem dla siebie nawzajem i to nie tylko w kwestii starań i leczenia. Wiem jaki jest tytuł forum... Ale wątek jest tworem "elastycznym" i nie ma się co dziwic że porusza się tutaj różne tematy. Ale ok ja zrozumiałam przekaz i uwierz mi ze jestem daleka od narzuca i się i wtracania "prywaty" która kogoś nie interesuje :-)

Huh i znowu na forum jest gorąco ;)
Tak ja też uważam, że trzeba powrócić do meatforycznej strony tego forum ale jednak mamusie są tutaj potrzebne - ja też uważam, że udawadniają "że można" i trzeba walczyć! Że wszystko jest możliwe, że się da!!!!!!
Ja już powoli sama mam dość.. straciłam wiarę i siłę do dalszej walki.. serio.
Ale wtedy wchodzę tutaj.. czytam i jakiś plan znowu sam się układa.. chociaż ze sto razy już mówiłam KONIEC.
Wspierajmy się. Przecież NIKT nas nie rozumie jak my same..
Acha.. wiecie co znalazłam artykuł medyczny o accofilu.. tam pisali że powodował on poronienia u szczurów i nie powinno się go podawać w czasie ciąży.. masakra.. sama już nie wiem w co mam wierzyć.. zaraz poszukam i wrzucę Wam linka.

@agatush Kompletnie nie o to chodzi zeby sie kogos pozbywac. Nie ma co sie obrazac o to, ze ktos prosi o wiecej rozmow o badaniach czy lekarzach. Zwyczajnie nam potrzeba waszego doswiadczenia ciazowego a moze mniej technicznych informacji po porodzie. Dla mnie osobiscie watek o badanich moglby byc rozszerzony bo to jest cenne dla staraczek.
Jezeli ktoras z mam poczula sie urazona moja wypowiedzia to przepraszam ale nie taki byl cel.
@Beciiia-87 W Łodzi z tego co wiem nikt nie stosuje accofilu. Malinowski ani Pasnik nim nie lecza. Widze, ze raczej Krakow dominuje w leczeniu nim. Ty dlugo go juz bierzesz?

@zosiak , rodziny się niestety nie wybiera. Mój brat i jego żonka też zero empatii. Mieszkają za darmo u nas,nic nie sprzątają,jak trafiłam do szpitala z krwotokiem nie dostałam nawet głupiego smsa. Jak na początku ciąży myślałam,że to puste jajo,to też mieli mnie w dupie,siedzieli w pokoju i się non stop chichrali,mimo że słyszeli mój płacz. Niestety niektórzy są pozbawieni empatii,taktu. Najlepsze jest to,że moja bratowa to psycholog. Nie wiem jak ona miałaby komukolwiek pomóc,nie potrafiąc się w ogóle wczuć w czyjąś sytuację. Myślę,że powinnaś się odciąć od nich na tyle ,na ile to możliwe,ograniczyć kontakty,a na chamstwo odpowiadać chamstwem. Nie przejmuj się nimi,bo nie są tego warci!
@smerfik88 , jakieś mutacje masz? Jaka homocysteina? Mierzyłaś poziom kwasu,b12? Ja podjęłam decyzje o metylach dzięki dziewczynom na forum. Kwas miałam przekroczony,więc nie chciałam brać takiej dużej dawki jak w actifolinie.
@mała79 , kciuki za drożność :)
@burczuś , na pewno 5.01 Będzie szczęśliwy! Który to będzie dokładnie tc ciąży?
@anett96 , witaj, przykro mi,że się poznajemy w takich okolicznościach... skąd jesteś? 96 to Twój rocznik?
Jestem z wawy lecze sie w novum u Lewego. A moj rocznik to 79...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@agatush Kompletnie nie o to chodzi zeby sie kogos pozbywac. Nie ma co sie obrazac o to, ze ktos prosi o wiecej rozmow o badaniach czy lekarzach. Zwyczajnie nam potrzeba waszego doswiadczenia ciazowego a moze mniej technicznych informacji po porodzie. Dla mnie osobiscie watek o badanich moglby byc rozszerzony bo to jest cenne dla staraczek.
Jezeli ktoras z mam poczula sie urazona moja wypowiedzia to przepraszam ale nie taki byl cel.
A co z tymi które są po porodzie i czują się zagubione i też potrzebują wsparcia? Właśnie technicznego? Mają założyć sobie osobny wątek? I ja się nie obrażam, napisałam że w pewien sposób czuje się urazona, a to dość istotna różnica [emoji6]

Do góry