reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bea25ta zakochałam się [emoji8]
@bertha trzymam kciuki za świąteczny cud [emoji4]
@Funia90 biedna ty, oj dały ci w kość te święta. Odpoczywajcie teraz i spokojnie czekajcie na termin. Malutka ma jeszcze czas
@Destino już za chwilę, już za momencik [emoji4] niesamowite, że to już końcówka, a tak wszystkie razem z tobą martwiłyśmy się o twojego królewicza każdego dnia niełatwej ciąży.

Pozdrawiamy internetowe ciotki [emoji4] waga 1760, wszystko ok [emoji4] jakżeby inaczej, nasz uparciuch po raz kolejny nie współpracował podczas badania. To wszystko co udało się wycisnąć w czasie badania prenatalnego III trymestru.

1514422312-a0b1a23f0f494a40-aaaaaa.jpeg

1514422319-1ebe269cdf113782-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@Destino ja mam super polozną, bardzo duzo mi pomaga. Sama nieraz dzwonila zeby zapytac co tam. Polecila mi ja nasza pediatra z przychodni.

@Funia90 szykuj torbe :D moze to organizm przed porodem sie oczyszcza.

@matulkaa, wstydzioch z tej waszej krolewny:* ty juz 3 try.estr łał:*

@bea25ta miodzio misiaczek :*

@nafoczka zazdroszcze Swiat w takim razie haha :D

@Porzeczka1234 u nas sie identycznie zaczynalo. Nie wiem czy to zatwardzenie nie bylo od tego ze gazy zablokowaly wszystko apotem kupka juz stwaardniala. Bo z kateterem kupka szla jak jej gazy uwolnilam i tez tak stekala a nic nie szlo. A im bardziej stekala tym bardziej zwieracz zablokowany.

U mas ciezko w swieta. Zageszczalismy jej mniej mleczko, zeby nie miala zatwardzen to byla chora. Wrzask straszny przy jedzeniu po ja cofalo od rzadszego, zapowietrzala się no i nie dalo sie jej zdjac z ramienia bo by wszystko ulala. Picia nie przelknie jak tylko sie zorientuje ze jest rzadkie. Teraz zageszczam normalnie calosc i dziecko zdrowe... zobaczymy tylko jak bedzie z kupa bo nie chce jej ciagle dawac lactulosum.

@Destino z położną środowiskową jest znikomy kontakt i tu bym się tak nie skupiała raczej moją uwagę przyciągał dobry pediatra.
Kochana co do wyspania :) mhhh nie spaliśmy w dzień ale za to mała dziś wykąpała się tzn my ją [emoji14] zjadła i zasneła o 19 trochę jesteśmy zdziwieni no ale śpi pewnie też zmęczona biedna.

@bea25ta ja też nie pojadłam w wigilię normalnie post. No ale co zrobić ryba była dobra :) jak malutka daj zdjęcie już niedługo miesiąc a moja 3 stycznia 2 skończy.

@Funia90 odpoczywaj pamiętaj, że niunia najważniejsza rodzina zdąży się jeszcze najeść. Na kiedy masz termin? A ty @Destino?

@burczuś jak u Ciebie sytuacja? Jesteś bardzo spokojna ściskam

@kas90 kochana jak u Ciebie Asia, mąż relacje?

@agatush jak Misia?

@matulkaa @Maciejka78 jak wy się czujecie?

@mała79 a u Was dziewczęta jak sytuacja kiedy drożność @mickey* a ty kiedy?

Dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie staraczki ,diagnozujące i brzuchatki

Porzeczka pytałam ale chyba nie odpowiedziałaś albo ja przegapilam. Probowaliscie ten d.e.b.r.i.d.a.t?

Michalina w miarę dobrze, chociaż ostatni dzień Świąt to już było dla niej za dużo... I biedna tak się już nam popłakałam że na biegu staraliśmy się ją uspokoić i wracaliśmy do domu. Jak tylko weszliśmy spowrotem złote dziecko, spokojne, śmiejąc się i gadajace :-) a jak u Was Święta?
Bertha ale że to twój teraz? No proszę Cię ♡
@Destino tak położna była 2-3x i jakoś strasznie się nie udziela. Ważniejsza dla mnie byla pielęgniarka która w razie choroby przyjeżdża dawać zastrzyki do domu i dawała Wikusiowi przez tydzień, no i pediatra który np ma wizyty domowe.
Ps pamiętam o racuchach, pamiętam :*
@Liluli co do lactulosum to dawki nie pamiętam ale w necie sprawnością jest, zaś trzeba pamiętać że to nie działa jednorazowo jak np czopek tylko przy dłuższym stosowaniu.

A to skarb @bea25ta dla wszystkich spragnionych cioci ps i się pochwale ze ma opaskę od Foczusi [emoji14]
Zobacz załącznik 833467
Cudna balet i a @bea25ta [emoji7] [emoji7] Foczusiu i piękny prezent :-D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Wpisz sobie w Google „blood instead of urine on pregnancy test” i wejdź w galerie. Są czerwieńsze te testy ale widać krechę.
Ale ja sobie zrobiłam testowo dzisiaj i moje obserwacje - mega ciężko pobrać odpowiedni ilość kropli krwi. Mi się udało tylko mikro kropelkę z ukłutego palca uzyskać co nie wystarczyło żeby poszło na pasek testowy, dlatego dodałam kilka kropli moczu do tego i nie był wtedy mocno czerwony test.
1514410017-8b93a240ad6a8696-aaaaaa.jpeg
Haha no niezle sie musialas nagimnastykowac;)
I jak, sikalas juz dzisiaj?

@Liluli tak zrobie.

@bea25ta sliczna baletnica. A @nafoczka lepiej nie podrzucaj, bo ktoregos dnia nie wroci [emoji6]

@nafoczka fajnie, ze mozecie sie odwiedzac i cieszyc Milenka. A racuchy... oj pochlonelabym, a potem umierala. U mnie 3trymestr pod wzgledem zoladka gorszy niz 1. I nie chodzi o zgage, bo z ta nawet szybko sobie poradzilam. Tylko ulewam jak dziecko.

@kas90 rozumiem, ze malenka sie denerwuje, bo ulewanie jest nieprzyjemne.

@bertha czekamy na rozwoj sytuacji. Niech kreska ciemnieje i zostanie z toba. O jakby bylo cudownie

@olaa90 zrob sobie wszystkie badania ktore wypisalas plus przeciwciala przeciwko beta2kardiolipinowe tez

@Funia90 uwazaj na siebie. Lepiej by czop pozostal. Jeszcze macie czas na porod. Nataniel jest o tydzien starszy, bo z wczesniejszej owulacji i chlopak duzy. Wiec rodzic sie moze. Daj Asiuni odpoczac i nabrac jeszcze wagi.
Niestety do szkoly rodzenia nie chodzilam, wiec skazana jestem na przychodnie i nie jestem z tego tytulu zadowolona. Tu malo kto z nfztu korzysta bo jest opieka prywatna. A nasza przychodnia wyjatkowa... lepiej nie musiec tam isc. Do mnie przyjdzie raz pani, z ktora rodzic bede. To naprawde fajna babka.

@matulkaa rosnie twoj skarbek. Foteczki ladniutkie, zwlaszcza buziulka. Nasz tez nigdy sie sfotografowac dobrze nie dal. Niektorzy tak maja [emoji38]
Teraz to z porodem musze poczekac. Milewicz postanowil poleczyc gbsa by nie walic w malego antybiotyku na wejscie w nowy swiat. Naszprycowal mnie jak kurczaka. Chcialabym wytrzymac z porodem do konca kuracji i powtorki badania.

@agatush piekna Michalina. Jak laleczka. A ze swiat to i ja ucieklabym. W domku cicho, spokojnie i wygodnie. Oj ciezko bylo siedziec na krzesle

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 postaram sie odpoczywac.
Chociaz Maz juz z pytaniem od rana jak sie czuje i ,ze czegos mu tam nie zalatwilam ,obrazil sie na mnie bo zaspal.
Rece opadaja.
A w dodatku moja siostra jest dzis ostatni dzien i planowalam nie gotowac zeby sie pozegnac bo jeszcze mam lekarza to dopiero bedzie.

@kas90 torba spakowana[emoji4]szkoda tylko ,ze czulam sie jak rozjechana przez walec jak to robilam[emoji23]

@matulkaa pieknie[emoji8]uparciuszka mala[emoji5]a waga cudowna,ktory macie tydzien?

@Destino ale polozna mozesz nawet ze szpitala wybrac wydaje mi sie[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Śliczności!!

Ale dziewczyny, dzisiaj dopiero 6dpo wg moich obliczeń, no gdyby się uprzeć to może 7dpo. Robiłam dla weryfikacji czy się da i spodziewałam się ze będzie czysto wiwc teraz sama nie wiem czy ta metoda jest dobra skoro cień wyszedł.
To chyba niemożliwe ze tam coś już się dzieje. Pewnie przekombinowałam z ta krwią bo długo próbowałam ta kropelkę wycisnąć a dopiero potem ten mocz dodałam.
Tamto zdjęcie jest 15 min po. A tu pół godziny po i godzinę po:
1514411168-ec7e0a6864acfaa4-aaaaaa.jpeg

1514411187-a199efad63966538-aaaaaa.jpeg

Ale raczej stawiam na błąd testu bo to niemożliwe ze beta już się wytwarza 6-7dpo.
a ja w 8dpo :)

hahaha @kas90 no w sumie sama sobie zazdroszcze :p

@matulkaa cud miód i orzeszków brak :)

@Destino ja też pod koniec to nic jesć nie mogłam ale mnie wlasnie zgaga pokonała, a królewna, coż... @bea25ta juz widziała mój wyraz twarzy jak ją trzymałam to wie :)

Do góry