reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bea25ta zakochałam się [emoji8]
@bertha trzymam kciuki za świąteczny cud [emoji4]
@Funia90 biedna ty, oj dały ci w kość te święta. Odpoczywajcie teraz i spokojnie czekajcie na termin. Malutka ma jeszcze czas
@Destino już za chwilę, już za momencik [emoji4] niesamowite, że to już końcówka, a tak wszystkie razem z tobą martwiłyśmy się o twojego królewicza każdego dnia niełatwej ciąży.

Pozdrawiamy internetowe ciotki [emoji4] waga 1760, wszystko ok [emoji4] jakżeby inaczej, nasz uparciuch po raz kolejny nie współpracował podczas badania. To wszystko co udało się wycisnąć w czasie badania prenatalnego III trymestru.

1514422312-a0b1a23f0f494a40-aaaaaa.jpeg

1514422319-1ebe269cdf113782-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@Destino ja mam super polozną, bardzo duzo mi pomaga. Sama nieraz dzwonila zeby zapytac co tam. Polecila mi ja nasza pediatra z przychodni.

@Funia90 szykuj torbe :D moze to organizm przed porodem sie oczyszcza.

@matulkaa, wstydzioch z tej waszej krolewny:* ty juz 3 try.estr łał:*

@bea25ta miodzio misiaczek :*

@nafoczka zazdroszcze Swiat w takim razie haha :D

@Porzeczka1234 u nas sie identycznie zaczynalo. Nie wiem czy to zatwardzenie nie bylo od tego ze gazy zablokowaly wszystko apotem kupka juz stwaardniala. Bo z kateterem kupka szla jak jej gazy uwolnilam i tez tak stekala a nic nie szlo. A im bardziej stekala tym bardziej zwieracz zablokowany.

U mas ciezko w swieta. Zageszczalismy jej mniej mleczko, zeby nie miala zatwardzen to byla chora. Wrzask straszny przy jedzeniu po ja cofalo od rzadszego, zapowietrzala się no i nie dalo sie jej zdjac z ramienia bo by wszystko ulala. Picia nie przelknie jak tylko sie zorientuje ze jest rzadkie. Teraz zageszczam normalnie calosc i dziecko zdrowe... zobaczymy tylko jak bedzie z kupa bo nie chce jej ciagle dawac lactulosum.

@Destino z położną środowiskową jest znikomy kontakt i tu bym się tak nie skupiała raczej moją uwagę przyciągał dobry pediatra.
Kochana co do wyspania :) mhhh nie spaliśmy w dzień ale za to mała dziś wykąpała się tzn my ją [emoji14] zjadła i zasneła o 19 trochę jesteśmy zdziwieni no ale śpi pewnie też zmęczona biedna.

@bea25ta ja też nie pojadłam w wigilię normalnie post. No ale co zrobić ryba była dobra :) jak malutka daj zdjęcie już niedługo miesiąc a moja 3 stycznia 2 skończy.

@Funia90 odpoczywaj pamiętaj, że niunia najważniejsza rodzina zdąży się jeszcze najeść. Na kiedy masz termin? A ty @Destino?

@burczuś jak u Ciebie sytuacja? Jesteś bardzo spokojna ściskam

@kas90 kochana jak u Ciebie Asia, mąż relacje?

@agatush jak Misia?

@matulkaa @Maciejka78 jak wy się czujecie?

@mała79 a u Was dziewczęta jak sytuacja kiedy drożność @mickey* a ty kiedy?

Dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie staraczki ,diagnozujące i brzuchatki

Porzeczka pytałam ale chyba nie odpowiedziałaś albo ja przegapilam. Probowaliscie ten d.e.b.r.i.d.a.t?

Michalina w miarę dobrze, chociaż ostatni dzień Świąt to już było dla niej za dużo... I biedna tak się już nam popłakałam że na biegu staraliśmy się ją uspokoić i wracaliśmy do domu. Jak tylko weszliśmy spowrotem złote dziecko, spokojne, śmiejąc się i gadajace :-) a jak u Was Święta?
Bertha ale że to twój teraz? No proszę Cię ♡
@Destino tak położna była 2-3x i jakoś strasznie się nie udziela. Ważniejsza dla mnie byla pielęgniarka która w razie choroby przyjeżdża dawać zastrzyki do domu i dawała Wikusiowi przez tydzień, no i pediatra który np ma wizyty domowe.
Ps pamiętam o racuchach, pamiętam :*
@Liluli co do lactulosum to dawki nie pamiętam ale w necie sprawnością jest, zaś trzeba pamiętać że to nie działa jednorazowo jak np czopek tylko przy dłuższym stosowaniu.

A to skarb @bea25ta dla wszystkich spragnionych cioci ps i się pochwale ze ma opaskę od Foczusi [emoji14]
Zobacz załącznik 833467
Cudna balet i a @bea25ta [emoji7] [emoji7] Foczusiu i piękny prezent :-D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Wpisz sobie w Google „blood instead of urine on pregnancy test” i wejdź w galerie. Są czerwieńsze te testy ale widać krechę.
Ale ja sobie zrobiłam testowo dzisiaj i moje obserwacje - mega ciężko pobrać odpowiedni ilość kropli krwi. Mi się udało tylko mikro kropelkę z ukłutego palca uzyskać co nie wystarczyło żeby poszło na pasek testowy, dlatego dodałam kilka kropli moczu do tego i nie był wtedy mocno czerwony test.
1514410017-8b93a240ad6a8696-aaaaaa.jpeg
Haha no niezle sie musialas nagimnastykowac;)
I jak, sikalas juz dzisiaj?

@Liluli tak zrobie.

@bea25ta sliczna baletnica. A @nafoczka lepiej nie podrzucaj, bo ktoregos dnia nie wroci [emoji6]

@nafoczka fajnie, ze mozecie sie odwiedzac i cieszyc Milenka. A racuchy... oj pochlonelabym, a potem umierala. U mnie 3trymestr pod wzgledem zoladka gorszy niz 1. I nie chodzi o zgage, bo z ta nawet szybko sobie poradzilam. Tylko ulewam jak dziecko.

@kas90 rozumiem, ze malenka sie denerwuje, bo ulewanie jest nieprzyjemne.

@bertha czekamy na rozwoj sytuacji. Niech kreska ciemnieje i zostanie z toba. O jakby bylo cudownie

@olaa90 zrob sobie wszystkie badania ktore wypisalas plus przeciwciala przeciwko beta2kardiolipinowe tez

@Funia90 uwazaj na siebie. Lepiej by czop pozostal. Jeszcze macie czas na porod. Nataniel jest o tydzien starszy, bo z wczesniejszej owulacji i chlopak duzy. Wiec rodzic sie moze. Daj Asiuni odpoczac i nabrac jeszcze wagi.
Niestety do szkoly rodzenia nie chodzilam, wiec skazana jestem na przychodnie i nie jestem z tego tytulu zadowolona. Tu malo kto z nfztu korzysta bo jest opieka prywatna. A nasza przychodnia wyjatkowa... lepiej nie musiec tam isc. Do mnie przyjdzie raz pani, z ktora rodzic bede. To naprawde fajna babka.

@matulkaa rosnie twoj skarbek. Foteczki ladniutkie, zwlaszcza buziulka. Nasz tez nigdy sie sfotografowac dobrze nie dal. Niektorzy tak maja [emoji38]
Teraz to z porodem musze poczekac. Milewicz postanowil poleczyc gbsa by nie walic w malego antybiotyku na wejscie w nowy swiat. Naszprycowal mnie jak kurczaka. Chcialabym wytrzymac z porodem do konca kuracji i powtorki badania.

@agatush piekna Michalina. Jak laleczka. A ze swiat to i ja ucieklabym. W domku cicho, spokojnie i wygodnie. Oj ciezko bylo siedziec na krzesle

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 postaram sie odpoczywac.
Chociaz Maz juz z pytaniem od rana jak sie czuje i ,ze czegos mu tam nie zalatwilam ,obrazil sie na mnie bo zaspal.
Rece opadaja.
A w dodatku moja siostra jest dzis ostatni dzien i planowalam nie gotowac zeby sie pozegnac bo jeszcze mam lekarza to dopiero bedzie.

@kas90 torba spakowana[emoji4]szkoda tylko ,ze czulam sie jak rozjechana przez walec jak to robilam[emoji23]

@matulkaa pieknie[emoji8]uparciuszka mala[emoji5]a waga cudowna,ktory macie tydzien?

@Destino ale polozna mozesz nawet ze szpitala wybrac wydaje mi sie[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Śliczności!!

Ale dziewczyny, dzisiaj dopiero 6dpo wg moich obliczeń, no gdyby się uprzeć to może 7dpo. Robiłam dla weryfikacji czy się da i spodziewałam się ze będzie czysto wiwc teraz sama nie wiem czy ta metoda jest dobra skoro cień wyszedł.
To chyba niemożliwe ze tam coś już się dzieje. Pewnie przekombinowałam z ta krwią bo długo próbowałam ta kropelkę wycisnąć a dopiero potem ten mocz dodałam.
Tamto zdjęcie jest 15 min po. A tu pół godziny po i godzinę po:
1514411168-ec7e0a6864acfaa4-aaaaaa.jpeg

1514411187-a199efad63966538-aaaaaa.jpeg

Ale raczej stawiam na błąd testu bo to niemożliwe ze beta już się wytwarza 6-7dpo.
a ja w 8dpo :)

hahaha @kas90 no w sumie sama sobie zazdroszcze :p

@matulkaa cud miód i orzeszków brak :)

@Destino ja też pod koniec to nic jesć nie mogłam ale mnie wlasnie zgaga pokonała, a królewna, coż... @bea25ta juz widziała mój wyraz twarzy jak ją trzymałam to wie :)

Do góry