reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny zaintrygowałyście mnie tymi testami sikanymi z krwi :D Możecie mi powiedzieć jak to wygląda jeśli chodzi o kolor testu i kresek po zalaniu go krwią? No bo jak kreski na teście sa czerwone (w większości) i krew też, to nie jest tak, że krecha będzie niewidoczna??

Wpisz sobie w Google „blood instead of urine on pregnancy test” i wejdź w galerie. Są czerwieńsze te testy ale widać krechę.
Ale ja sobie zrobiłam testowo dzisiaj i moje obserwacje - mega ciężko pobrać odpowiedni ilość kropli krwi. Mi się udało tylko mikro kropelkę z ukłutego palca uzyskać co nie wystarczyło żeby poszło na pasek testowy, dlatego dodałam kilka kropli moczu do tego i nie był wtedy mocno czerwony test.
1514410017-8b93a240ad6a8696-aaaaaa.jpeg

reklama
Wpisz sobie w Google „blood instead of urine on pregnancy test” i wejdź w galerie. Są czerwieńsze te testy ale widać krechę.
Ale ja sobie zrobiłam testowo dzisiaj i moje obserwacje - mega ciężko pobrać odpowiedni ilość kropli krwi. Mi się udało tylko mikro kropelkę z ukłutego palca uzyskać co nie wystarczyło żeby poszło na pasek testowy, dlatego dodałam kilka kropli moczu do tego i nie był wtedy mocno czerwony test.
1514410017-8b93a240ad6a8696-aaaaaa.jpeg
Bertha ale że to twój teraz? No proszę Cię ♡
@Destino tak położna była 2-3x i jakoś strasznie się nie udziela. Ważniejsza dla mnie byla pielęgniarka która w razie choroby przyjeżdża dawać zastrzyki do domu i dawała Wikusiowi przez tydzień, no i pediatra który np ma wizyty domowe.
Ps pamiętam o racuchach, pamiętam :*
@Liluli co do lactulosum to dawki nie pamiętam ale w necie sprawnością jest, zaś trzeba pamiętać że to nie działa jednorazowo jak np czopek tylko przy dłuższym stosowaniu.

A to skarb @bea25ta dla wszystkich spragnionych cioci ps i się pochwale ze ma opaskę od Foczusi :p
received_1790010314365749.jpeg

Załączniki

• received_1790010314365749.jpeg
    received_1790010314365749.jpeg
    66,9 KB · Wyświetleń: 490
Bertha ale że to twój teraz? No proszę Cię ♡

A to skarb @bea25ta dla wszystkich spragnionych cioci ps i się pochwale ze ma opaskę od Foczusi :p
Zobacz załącznik 833467
Śliczności!!

@bertha przeciez pozytyw jak w morde strzelił [emoji7]
Ale dziewczyny, dzisiaj dopiero 6dpo wg moich obliczeń, no gdyby się uprzeć to może 7dpo. Robiłam dla weryfikacji czy się da i spodziewałam się ze będzie czysto wiwc teraz sama nie wiem czy ta metoda jest dobra skoro cień wyszedł.
To chyba niemożliwe ze tam coś już się dzieje. Pewnie przekombinowałam z ta krwią bo długo próbowałam ta kropelkę wycisnąć a dopiero potem ten mocz dodałam.
Tamto zdjęcie jest 15 min po. A tu pół godziny po i godzinę po:
1514411168-ec7e0a6864acfaa4-aaaaaa.jpeg

1514411187-a199efad63966538-aaaaaa.jpeg

Ale raczej stawiam na błąd testu bo to niemożliwe ze beta już się wytwarza 6-7dpo.

@Totois30 ta listę wzięłam z tego forum, ciąże zakończone sukcesem... tutaj wyżej w tym poście były i te przeciwciała,o których wspomniałaś :)

Załączniki

• 3D6FEB29-8A81-4033-B635-CDEFEAEE53B1.png
    3D6FEB29-8A81-4033-B635-CDEFEAEE53B1.png
    54,5 KB · Wyświetleń: 67
@llis91 oj rzeczywiscie sytacja napieta.
My widomo czasem przesadzamy ale faceci tez :/
Nie martw sie na pewno nie zaszkodzilas[emoji5]ja tez miewalam ogrom stresow w ciazy bo w sumie wiecznie cos.

@zosiak przed Swietami czulam sie dobrze,wzielo mnie w pierwszy dzien swiat po obiedzie.
Inaczej byloby gbyby byla Mama,aczkolwiek robota zostala podzielona bardzo niesprawiedliwie:/

@agatush juz teraz postanowilam ,ze bede tylko odpoczywac[emoji5]oczywiscie obowiazki domowe mnie nie omina ale to dam rade zrobic.

@Destino ja mam polozna srodowiskowa ze szpitala,bo tam na szkole rodzenia chodzilam,podobno sa fajne[emoji4]jak sie macie?

@Porzeczka1234 ja mam termin na 25 stycznia ale ciekawe czy dotrwam[emoji4]

@bea25ta piekna baletnica[emoji7]

@bertha alez trzymam kciuki[emoji7]a skads Ty ta krew wziela[emoji23]biedna bedziesz cala pokluta

@dżoł kochana a Ty mialas testowac w Wigilie,czy cos mnie ominelo?[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry