reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Liluli może jeszcze dojedziecie do porozumienia życzę aby to było przejściowe [emoji8]

Powiem Wam ze z M ostatnio też szukamy porozumienia... jego wina jest w tym ze z przemęczenia jest zmierzly bo z pracy do pracy itd i mnie drażni czasami bo nie wie czego się czepic wiem ze to przejściowe bo on taki jest chwilowo i musi zwolnić tempo a moja wina taka że czasami przesadzam i wyobrażam sobie za dużo nawet z tym piciem on nie pije wcale nawet piwa a teraz wiadomo codziennie trochę trzeba z kimś jak przyjdzie i święta itd a jak wiecie ja nie cierpię alkoholu i sobie wyobrażam nie wiadomo co i mu gadam żeby nie przesadził i konflikt od razu bo on wie co robi itd [emoji14]
Ale wiem, że u nas to kilka dni i wróci do normy [emoji4] w zasadzie dziś juz jest dobrze pogadaliśmy do 2 i trochę rozjasnilismy sprawę [emoji4]
Ja mam stres ogólny przed tymi badaniami i tym co dalej :/ wczoraj płakałam pół dnia serio bo jak przyjechałam z cmentarza to sobie ogarnelam temat ze dzidzi miałoby równe pol roczku[emoji22] niby nie rozpamietuje ale smutno mi bylo strasznie ... po prostu tylko my byliśmy sami przy stole... na wigili nie uronilam ani jednej łzy wyplakalam się wcześniej... żal mi bo już dawno calowalabym małe stopki eh

Ja przeziębiona :/ byliśmy na pasterce i w zasadzie dopiero wstajemy...[emoji23] nigdy tak dlugo nie spaliśmy ale chyba zmęczenie zrobiło swoje

Ps. Jeszcze ten durny Fb same zdj rodzinki , z brzuszkami albo noworodki... się napatrzylam i tylko pomyślałam jak moi znajomi mają dobrze

Buziaki ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas tez juz lactulosum zaczęlo dzialac :)
@nafoczka, jak dlugo to brac? Jak odstawic potem, zeby sama sobie radzila? Za to okropnie ją meczą gazy...

@Liluli, przykro mi. W ogole to nie da się jakos odsunac tesciowej? Nie rozumiem co takim zachowaniem teściowe chcą osiagnąć @Ilis91 prawda jest taka, ze malutkie dziecko raczej jest próbą dla związku niż cementem. Ja to sie czasem dziwie, że M ze mną wytrzymuje i ma tyle cietpliwosci. Straszny choleryk ze mnie, a te ciagle stresy i niewyspanie robią czasem ze mnie potworka. Chociaz tyle ze widze swoją winę i potrafię się uderzyć w piersi przed M
Kasiu możesz stopniowo zmniejszac dawke i patrzeć co będzie się działo. Niestety niektóre dziewczyny w ciąży pisały ze maja pi lactulosum gazy ale to może lepiej ze z brzuszka wychodzą nizby miały być kolki :) ucałuj Asie
@kas90 a co to ten lactulosum? Ja się już nie oriętuję to to samo Simeticon?
Dziewczyny mam pytanie jak mam podawać sab simplex tzn przerywać jak jest lepiej czy brać cały czas i jak długo można ciągiem brać tzn 2?3? Miesiąca życia?
Dziękujemy za informacje

Jeśli chodzi o związki matki, teściowe to niestety @Liluli znam to z doświadczenie ale mąż mimo że kocha swoją mamę to chyba jednak bardziej jego serce jest przy nas i to z czym moja teściowa nie potrafi się pogodzić ale fakt ja już nie walczę walkę chyba ostatecznie wygrałam. Ściskam Cię i bardzo Ci współczuję
@Ilis91 popieram @kas90 dziecko to próba nie cement dla związku
Porzeczka ja bym osobiście brała conajmniej do końca 3 miesiąca a potem obserwowała i zmnuejszala dawkę albo do końca butelki. Ważne ze działa. A lactulosum jest na zmiękczanie kupki gdy są zaparcia .
@Destino ale z tym kotem to dobre :D
@Liluli :* ♡

@Liluli mam nadzieje ze to tylkp przejsciowy kryzys. Rowniez mamy czasami wzloty i upadki i roznice zdan ale potem sie godzimy:) nie mam tesciowej wiec nigdy nie mialam takiego problemu ale powiem Ci ze zazdroszcze innym wlasnie ze maja moze czasami sa roznice ale wiem jedno ze mamy sa wielkim wsparciem zawsze doradza itp. moj maz stracil mame w wieku 20 lat ja swoja w wieku 26 i teraz przy tych problemach brakuje nam wsparcia mamy chociaz jednej zarowno mnie jak i mezowi zawsze sie wzruszam gdy tylko o tym pomysle.
@roxie123 w te swieta noe uronilam lzy cieszylam sie wczoraj spedzilismy wigile z tata i siostrzencem a potem tata na cmentarz pojechal zaraz po wieczerzy a my do kuzynow. Oni rowniez nie maja dzieci i nie beda mogli miec chhba ze adoptuja zona od kuzyna meza miala nowotwor wycieli jej wszystkie narzady rodne:/

Kasiu możesz stopniowo zmniejszac dawke i patrzeć co będzie się działo. Niestety niektóre dziewczyny w ciąży pisały ze maja pi lactulosum gazy ale to może lepiej ze z brzuszka wychodzą nizby miały być kolki :) ucałuj Asie

Porzeczka ja bym osobiście brała conajmniej do końca 3 miesiąca a potem obserwowała i zmnuejszala dawkę albo do końca butelki. Ważne ze działa. A lactulosum jest na zmiękczanie kupki gdy są zaparcia .
@Destino ale z tym kotem to dobre :D
@Liluli :* ♡
Kochana, gazy byly juz wczesniej wiec nie ma zwiazku:* jeszcze ze 3 dni dam jej taka dawkę a potem bede zmniejszac lactulosan.

@nafoczka wiesz ile bylo stresu? U kota brak kupy jest niestety zagrozeniem zycia, bo przestaje jesc i sie ruszac. A nasz po parwowirozie za kociaka, to jelitka ma uszkodzone, wiec kochane rozumiem rozmowy o kupkach bo u nas codziennie czy byla jaka i ile. A to narazie kotek, co bedzie jak bedzie mlody?

@Liluli u nas na poczatku tez tak bylo. M na zawolanie w domu. Do mamy ma 15 min samochodem, a ja sama ze wszystkim. Tylko dzieci nie mialam. Duzo o tym rozmawialismy i czesto bylo na ostrzu noza. A jednak potrafil postawic mame do pionu. Teraz po smierci taty tez duzo z mama czasu spedzal. Tylko to zupelnie inna sytuacja niz u ciebie. Nie bede ci nic radzic, bo zalezec musi obu stronom, a facet musi wiedziec co jest dla niego najwazniejsze. Rodzice sa wazni, ale wlasna rodzina powinna miec pierwszenstwo. Jak to osiagnac? Nie wiem... kazdy z nas jest inny, a tam, gdzie wchodzi wolna wola drugiej osoby to jest trudne. Wspolna terapia to dobry pomysl, ale...
Nam udalo sie rozmawiac duzo, choc ciezko. Oby i wam sie udalo. Bardzo bym tego chciala. Zaslugujecie na wspolne dobre zycie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Liluli kochana ja to wszystko rozumiem wiem jakie matki potrafią być zaborcze to jest nienormalne. Wiesz kochana ja na prawdę wiem o czym mówisz tylko moja teściowa mieszka 500 km od nas i ciągle wierci dziurę w brzuchu męża, żebyśmy się do nich wprowadzili ja powiedziałam że się nigdy na to nie zgodzę żeby z nią mieszkać ona by mnie wykończyła psychicznie ale jak jej powiedziałam ,że planujemy budowę domu i będzie dla niej i dla teścia tam miejsce ( co nie jest prawdą bo nie mamy kasy ) to mówi , że ona nie chce u mnie mieszkać to ja mam mieszkać u niej i jak to odebrać brrr nigdy. Dużo by gadać . Kochana mądrych przemyślanych i najlepszych dla Was wyborów Ci życzę

@Destino @nafoczka dziękuję kochane za objaśnienia co do kupki to faktycznie temat nr 1 można oszaleć

@Liluli może jeszcze dojedziecie do porozumienia życzę aby to było przejściowe [emoji8]

Powiem Wam ze z M ostatnio też szukamy porozumienia... jego wina jest w tym ze z przemęczenia jest zmierzly bo z pracy do pracy itd i mnie drażni czasami bo nie wie czego się czepic wiem ze to przejściowe bo on taki jest chwilowo i musi zwolnić tempo a moja wina taka że czasami przesadzam i wyobrażam sobie za dużo nawet z tym piciem on nie pije wcale nawet piwa a teraz wiadomo codziennie trochę trzeba z kimś jak przyjdzie i święta itd a jak wiecie ja nie cierpię alkoholu i sobie wyobrażam nie wiadomo co i mu gadam żeby nie przesadził i konflikt od razu bo on wie co robi itd [emoji14]
Ale wiem, że u nas to kilka dni i wróci do normy [emoji4] w zasadzie dziś juz jest dobrze pogadaliśmy do 2 i trochę rozjasnilismy sprawę [emoji4]
Ja mam stres ogólny przed tymi badaniami i tym co dalej :/ wczoraj płakałam pół dnia serio bo jak przyjechałam z cmentarza to sobie ogarnelam temat ze dzidzi miałoby równe pol roczku[emoji22] niby nie rozpamietuje ale smutno mi bylo strasznie ... po prostu tylko my byliśmy sami przy stole... na wigili nie uronilam ani jednej łzy wyplakalam się wcześniej... żal mi bo już dawno calowalabym małe stopki eh

Ja przeziębiona :/ byliśmy na pasterce i w zasadzie dopiero wstajemy...[emoji23] nigdy tak dlugo nie spaliśmy ale chyba zmęczenie zrobiło swoje

Ps. Jeszcze ten durny Fb same zdj rodzinki , z brzuszkami albo noworodki... się napatrzylam i tylko pomyślałam jak moi znajomi mają dobrze

Buziaki ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
No to mamy tak samo.. Wszędzie dzieci.. I tak pragnę swojego.. Serce płacze.. Nikt nie potrafi odczuć co ja czuję.. Jak bardzo pragnę własnego szczęścia i mieć go nie mogę...

Wpadam na chwilunie złożyć Wam życzonka (wiem, wiem w porę kuźwa [emoji23])
Będę mało oryginalna:
Mamusiom - spokoju i przespanych nocek,
Brzuchatkom - spokojnych tygodni,
Staraczkom - wytrwałości, wiary i siły.
I nam tu wszytkim życzę abyśmy na naszej drodze spotykały życzliwych ludzi [emoji318][emoji319][emoji173]
Całuje Was i ściskam mooocno [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Przepraszam,ze w takim dniu ale mam pytanie... :) jutro mija 2 tygodnie od zabiegu łyżeczkowania a ja nadal plamię, po 1 zabiegu trwało to tak z 1,5tyg ale jakoś tak widać było ze się kończy a teraz to trwa i trwa... mam na zmianę normalna krew potem ciemna krew, a momentami to nawet czarna ;/ czy to normalne? Nie mam żadnych boleści brzucha itp...

Miłego dalszego świętowania wszystkim!! :) ;*

Do góry