reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo ciezkie te wybory. Tak naprawde nigdy sie nie dowiesz czy dobrze czy nie. Wazne, ze w zgodzie ze soba. Do Milewicza zawsze mozesz pojsc. On tez wysyla na szczepienia tyle ze do Sachy. Moj mlr byl ponad 36 % i dlatego uznal go za wystarczajacy. Wazne, ze idziesz swoja droga. Niech doprowadzi cie do upragnionego celu.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewuszki sliczne te wasze choinki! U nas przygotowania do swiat leżą i kwiczą:p

Do mam od monitora oddechu. Poduszka pod głowę się nada przy angelcare z 2 plytkami?

@Ilis91, to juz wiesz jak sie czuje moja mala po kazdym jedzeniu:D

@roxie123 eh ja cale zycie wszytsko sama i jeszcze praca .
Nie wiem,ja tez mam jakis dziwny charakter ,ze prosic sie nie lubie,jak mowie komus dwa razy i nie slyszy to za trzecim robie sama.
A odnosnie przepisow na tm ,wejdz sobie na stronke przepisownia,tak masz od groma tego[emoji5]
Uuu z ta prostownica wspolczuje,za nastolatki i starych prostowinic oparzylam sobie czolo[emoji23]

@kas90 mysle ,ze monitor to dobrze wydanw pieniadze[emoji4]

@Destino coz za piekny nosek[emoji7]dobrze,niech siedzi w brzusiu[emoji4]ciekawe ile Asia wazy,brzuch rosnie i waga tez,u mnie nie tak kolorowo jak u Ciebie i @matulkaa[emoji14]

@llis91 nie stracisz maluszka kochana[emoji5]uszy do gory,nasze ciaze po prostu nie sa latwe
Co do alkoholu ...moj Tata byl alkoholikiem(nie zyje,moge powiedziec tylko tyle ,ze zrobil sobie krzywde ,tak bedzie najlagodniej ujete)
Moje zycie bylo trudne,przemoc troszke byla ale bardziej ta psychiczna jednak.
Tata odszedl jak mialam 18 lat .
W sumie to starszne ale wtedy zaczelam zyc.
Dlatego ja nie cierpie alkoholu.
Sama pije ,powiem ale to w weekend lub czasem lampke wina czerwonego.
Tylko ja mam umiar on nie mial
I dlatego juz jak bylam dzieckiem to postanowialam ,ze moj maz nie bedzie pil codziennie alkoholu.
A juz na pewno nie zycze sobie tego teraz jak jestem w ciazy.
Dwa Maz nie wmowi mi ,ze to stresy zwiazne z choroba,bo ta potwierdzila sie poltora tygodnia temu a on popija sobie lohoho od lata spokojnie.
Co innego jak razem wypilsmy sobie winko wieczorem dla relaksu a co innego piwkowanie czy drinkowanie.
Jeszcze po moich przejsciach.
Takze ja swoje w zyciu przeszlam i kolejne lata chcialabym juz przezyc majac swoja prawdziwa kochajaca sie rodzine.
Zawsze marzylam o takiej duzej i szczesliwej[emoji5]

@dżoł super ,ze byla owu[emoji5]

Dziewczynki dziekuje Wam wszytkim,calujemy z Asiunia[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

ja was tutaj tak podczytuje i powiem wam,ze u mnie w rodzinie tez są przypadki alkoholizmu,rozpadu małżeństw, interwencji mopsu,kuratorów itp...i faktycznie zwłaszcza gdy są problemy to do alkoholizmu nie daleko... ale co jeśli to jest jedyny sposób żeby wyłączyć myślenie? Mój mąż jest w pracy a ja co? Gram w literaki na kurniku i pije drinka whisky+cola... na ten moment nie widzę innego sposobu,żeby wyciszyć myśli... @Funia90 Ty się kochana nie złość na męża bo Tobie to nie służy,ale może nie Zawsze takie piwkowanie to pierwsze sygnały czegos złego, twoj mąż na pewno tez się czuje pod jakaś presja - żoncia,dzidziu tuz tuż, choroba mamy... mój tata był policjantem - bardzo stresująca praca a on człowiek - oaza spokoju i po prostu piwko to było u niego na porządku dziennym,właśnie po to żeby się trochę odciąć...

@kas90 twoje najpiekniejsze przygotowania maja 2 raczki, 2 nozki i Asia sie nazywa. Reszta to tylko dekoracje. Wazne, ze dzieciatko juz lezy w lozeczku.

@nafoczka spragniona ty coreczki

@Funia90 ten kolor ma swoje minusy, a poza tym mala rosnie to waga tez. Ja mialam nadwage, wiec nie boje sie tego, ze waga stoi, tak czy inaczej mam juz 18 kg na plusie, wiec nie narzekamy, a schudniemy przy karmieniu i bieganiu za maluchami
Mezowi nie odpuszczaj, alkohol na stres nie jest dobra odpowiedzia. Co innego jak piszesz drinkowanie wspolne i z umiarem

@olaa90 to nie jest dobry pomysl. To prosta droga do zniszczenia sobie zycia i nie tylko sobie. Po stracie jest ciezko i nie wolno zagluszac tego, co sie czuje. Jaksprzatasz, to nie zamiatasz smieci pod dywan, a to robi alkohol. Emocje musza wybrzmiec. Ty musisz je odreagowac, wyplakac przerobic, uporzadkowac na nowo swiat. Nic na sile, ale powoli. Tu czas gra wielka role. Moze naprawde powinnasc isc do psychologa. On pomorze ci to uporzadkowac, pozbyc sie poczucia winy, odnalezc sile i cel do budowy nowej rzeczywistosci. Alkohol to najgorszy sposob odreagowania, a takie usprawiedliwianie trudnosci niejednego doprowadzil do alkoholizmu lub nie radzenia sobie do konca z alkoholem. Uzaleznienie to uzaleznienie. Moi rodzice wprost alkoholikami nie sa, ale do konca nad tym nie panuja. Ja nie pije, a w zasadzie niezwykle rzadko i nikt mi nie wmowi, ze alkochol jest dobry na odstresowanie. Tyla lat tego sluchalam i swoje przez to przezylam. Nigdy sie z tym nie zgodze. Predzej pomoga cwiczenia fizyczne, dobre zmeczenie ciala niz alkohol. Przemysl to prosze

Dziewuszki sliczne te wasze choinki! U nas przygotowania do swiat leżą i kwiczą:p

Do mam od monitora oddechu. Poduszka pod głowę się nada przy angelcare z 2 plytkami?

@Ilis91, to juz wiesz jak sie czuje moja mala po kazdym jedzeniu:D
Kasiu ja mam cieniusienka poduszeczke i jest ok :-*

@Destino piękny Królewicz :-) i bardzo ładne drzewko :-)

@olaa90 popieram Destino - alkohol jest dla ludzi... Picie okazjonalnie z glowa ok. Ale kiedy już pije się żeby się odstresowac to coś jest nie tak....

@nafoczka... Chodzi Ci ta Malutka Dziewczyneczka po głowie [emoji72]

@Funia90 [emoji8]

@iveo dziękujemy :-)

To i ja się chwalę :-D

1513795647-2ab1c8bf7f14233b-aaaaaa.jpeg

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Destino podzielam Twoje zdanie.
Choc ja uwazam ,ze wszytsko jest dla ludzi tylko z umiarem[emoji6]
Ja tez mialam stresujaca prace i to bardzo ale trzeba bylo sobie jakos radzic.
Teraz mam luzniejsza prace i jest duuuzo leliej[emoji5]
Ja jak zapewne wiesz jestem (albo bylam[emoji848][emoji16]) raczej szczupla bmi ok 19-20 wiec musze tyc,nie ma innej opcji ,aczkolwiek ja mam 9,5 kg na plus tylko u mnie waga rosnie systematycznie do gory.
Wagi sie nie boje,bardziej rozstepow bo mamy genetyczne w rodzinie jesli juz mowa o wygladzie.
Ale i tak wszytskie wiemy co dla nas najwazniejsze pal licho kilogramy i rozstepy,wazne zeby kazda utulila wymarzone dzidzi[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@iveo Mi juz nie raz bliscy ginekolodzy mowili, ze ta cala diagnostyka nie ma wiekszego sensu bo leczenie jest wiadomo jakie.. leki rowniez. Tutaj raczej chodzi o dawki. Kochana nikt nie wie co pomoze komu.. Ja gdybym byla Toba to bym sie starala na lekach ale rozumiem decyzje o szczepieniu ile trzeba.
@Destino Kochana twoj synek jest idealny!! Nawet nie wiesz jak o takim marze... Jak pokazujesz swoja wyprawke to az lezka sie w oku kreci. Ja tez podobnie jak @iveo przyszlam na forum i za chwilke zaszlas w ciaze. Tak mocno Ci kibicuje!

reklama
@Funia90 super babka z ciebie [emoji16] jestem stara brzydka i z rozstepami [emoji39] jeszcze z przed porodu a moj m kocha mnie calym sercem. I to sprawia, ze mam to wszysto prawie gdzies. Poza tym nie wyglad kochana a zdowie sie liczy i nasze tlusciutkie maluszki

@pixi.nova mnie tez sie lezka krecila jak dziewczynki brzuszki pokazywaly. To bylo najwspanialsze i dawalo mnostwo sily. Napatrz sie na wszystko i zlap bakcyla tak bardzo, by cialo przestawilo sie na zdrowego maluszka. Mnie tez wydawalo sie to niemozliwe i ciesze sie ze swojego uporu. Dla mnie to zaleta. Nie poddawaj sie

Do góry