reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kasiu cudowne jesteście... wyglądasz slicznie :) @agatush napisała, że ciąża ci służy... to niech i tak bedzie :D
PS jak tylko bedziesz chcieć usunąć fotke to daj znać [emoji14]

@smerfik88 strasznie to smutne jak wiele rzeczy w naszym kraju a juz na pewno wszystkie te, które tyczą się dzieci- one są takie bezbronne i ufne....

@matulkaa @Funia90 @Destino jak bedziecie czuły, że chcecie podzielić się swoiją historią to napiszcie (póki macie czas) :) cześć informacji o was jest w historii staraczek ale chyba z tego tematu zrezygnuję bo i tak nikt tam nic nie wrzuca :) chyba, że któras z was chce
"Staraczki" lista oraz historia
Hahaha już poprawione [emoji12] no cóż nocne pisanie na połapać robi swoje [emoji23]
@marshia bylismy dzis u niej ...jakos sie trzyma,czeka na telefon ze szpitala kiedy operacja.
Byla tez na konsulatcji u jakiegos super profesra M zalatwil i tez powiedzial zeby wyciac bo na gamma za duzy.
Teraz mamy stresa przed operacja.
A jak Twoja Mama sie trzyma?

@Destino no wiesz hehe o 6.30 jeszcze galaretki nie bylo [emoji39]

@nafoczka rozbawilas mnie tym murzynem hahah[emoji23]

@agatush to tez za niedlugo[emoji4]oj biedny tatus[emoji53]
Tesciowa jakos daje rade ale boi sie jak my wszyscy[emoji53]
A ja czuje sie bez zmian,dziekuje[emoji8]no moze humor jakis kiepski,chyba hormony mi wariuja,zaczelam dzis nawet sie obawiać depresji poporodowej.
Wszytsko mnie jakos przytlacza

@magda1208 oczywiscie ,ze musisz walczyc[emoji8]

@olaa90 piekna choinka[emoji5]

@smerfik88 przykro mi[emoji17]
A ludzie to swinie ,sumienia nie maja

@kas90 obie jestecie przepiekne[emoji7]a Asiunia wie kiedy trzeba sie zacjowac[emoji16]

@nafoczka ja sie podziele historia po porodzie [emoji4]choc w sumie wiele sie toznic nie bedzie ale cos tam opisze.
Mam prosbe jakbys ze strony staraczek usunela nazwiska moich lekarzy to bylabym wdzieczna[emoji8]

@llis91 jak sie dzis czujesz?
Mam nadzieje,ze siw uspokoisz troszke bo Twoje biedne dzidzi urodzi sie z nerwica[emoji4]
Daj znac po usg[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana naprawdę sporo się teraz wokół Ciebie dzieje. Myślę że stres i wspomniane hormony robią swoje :-* nie damy Ci popaść w żadna depresję :-* mocno tulę [emoji253] [emoji257] [emoji255]
@Funia90 to moga byc hormony. Mnie juz od tygodnia jakies same zle mysli i ciezar przytlacza. Ciagle sie boje o malego, o siebie. Tak sie swietami cieszylam, a teraz nawet to gdzies zniknelo. A ty to masz duzo na glowie, wiec zrozumiale. A co u brata?

@burczus my trzymamy kciuki za piekny rozwoj i modlimy sie za was

@smerfik88 moze rzeczywiscie podpisanie takich rzeczy by pomoglo. Stroik piekny.

@Beciiia-87 noga za krotka [emoji1] to kiedy testujesz? Chyba na same swieta. To bys miala prezenta. A jednak podpisze sie pod slowami @burczus. Czasem trudno uwierzyc w to, ze sie uda. Bedziemy kciukac [emoji110][emoji110][emoji110] i czekac z toba. Teraz ostatni tydzien i jest troche roboty. Zajmij sie chocby wypiekami by nie myslec.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Destino Kochana Ty tez uszy do góry!! Wszystko będzie dobrze. Jesteś ciesz bliżej więc myślę że stąd też niepokój.

Dziewczyny @Funia90 @Destino za Wami taka długa droga. Do spotkania z Maluszkami tak niewiele. Na pewno to powoduje u Was wielka radość ale i niepokój o poród i o to co po nim. I to normalne. Ale wiecie co? Dacie radę, bo jak nie Wy to kto? Silne z Was mamusie i wspaniałe ciepłe, waleczny osoby :-* mocno za Was ściskam kciuki [emoji253] [emoji8]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marthi trzymam kciuki za starania.
Co do mnie. Przystopowalam troche z robota. Wszystko musialam robic sama, palenie w piecu, noszenie wegla i drzewa. Teraz man to w dooopie i o dziwo wszystko jest zrobione. Zajmuje sie,tylko dziecmi i z doskoku obiadem. Tak to odpoczywam jak najwiecej.
Ilis kciuki &&&
Kas piekne Wy :*

@Kwiatuszekk23 - nie dziękuję, nie chcę zapeszyć, ani też wiwatować tymi starankami na forum... Może dlatego, że nie lubię się chwalić, albo dlatego, że boję się, że znów zawiodę... W listopadzie się nie udało, grudzień odpuściliśmy z mężem więc mam nadzieję, że po Nowym Roku coś drgnie, ale na spokojnie ;) Zobaczymy. Ty kochana odpoczywaj, luzuj i tak dobrniesz do marca! Jestem pewna! <3 Już niewiele Ci pozostało!!!

@Beciiia-87 trzymam kciuki zeby sie udalo[emoji5]

@Destino brat dopiero dzis poszedl do tego szpitala na badania.
Ja jestem juz troche paychicznie zrujnowana.
Cala ciaze spedzam sama bo M ciagle w parcy i na budowie.
Teraz tez ma ciagle jakies zajecie albo odwiedza rodzicow.
Jak zapytalam ile wezmie wolnego po porodzie to powiedzial mi jak to ile jeden dzien.
Zalamalo mnie to.
Ja sobie sama nie poradze,boje sie .
Ja mu we wszystkim staram sie pomoc a on nie pomoze mi przy glupich porzadkach choc go prosze,potem robie wszytsko sama a na koniec mowi mi ,ze moglam mu powiedziec.
No to jak mam mowic wyrazniej?jesli prosze kogos o cos od miesiaca.
Przykro mi.
Ja sie boje ,ze na prawde nie dam sobie rady.
@agatush oby bylo tak jak mowisz ,poki co to wlansie mialam wychodzic z domu ale sie poryczalam.[emoji29]

Dziewczyny nie bierzcie mnie za wariatke,ja sie bardzo ciesze z ciazy ale wszystko mnie przerasta momentami.

Funia90 - doskonale Cię rozumiemy! Ale ja jestem pewna, że świetnie dasz sobie radę...

Ja zaś dziewczyny od rana myślę, czy może nie powinnam nalegać na steryd... Cholera. Sama nie wiem. Spójrzcie proszę w moją sygnaturkę i doradźcie... Pliiiiiiis.

@agatush az sie poplakalam. Dziekuje Kochana [emoji8][emoji7][emoji179]

@Kwiatuszekk23 tak trzymaj a maluszek bedzie osl bezpiecznie

Funieczko kochana @Funia90 nasze ciaze latwe nie sa a kumulacja stresu na koniec olbrzymia. I tyle masz jeszcze klopotow rodzinnych i pracy z nowym lokalem. Kazdy by podupadl. Sloneczko, a moze masz mame albo kogos, kto moze pomoc. Ja tez bede sama, chyba ze mama wpadnie bo m nie zapeszajac od 3 stycznia w pracy. Jestes zmeczona, ale to jest do ogarniecia. Moja siostra byla sama z dwojka i dala rade i z 1 i z 2. Meczy to strasznie, ale do zrobienia. Moze nie ma sie kiedy umyc i obiadu nie bedzie i w domu nieposprzatane, ale damy rade, zobaczysz. WARIATKA NIE JESTES. Po prostu zmeczona kobieta. To ostatni moment dla ciebie na odpoczynek. Odpusc juz pomaganie malzowi i sprzatanie. Ja tez juz odpuscilam. To czas dla ciebie by pospac ile wlezie. Jak trzeba bedzie, to zorganizuje sie pomoc dla ciebie. Tylko pisz nam na bierzaco co potrzeba. Zobaczysz, bedzie dobrze.
Widzisz mialam ogromne szczescie, ze malza zwolnili. Te 3 wspolne miechy duzo nam daly, zwlaszcza mi. I ta jego radosc z brzuszka. To ogromne wsparcie, bo tez sie rozsypuje troszeczke. Ciaza super, ale tyle nowych guzkow pourastalo... no nic martwic bedziemy sie potem. Teraz glowa do gory i czekamy na nasze malenstwa

@Marthi co do sterydu musisz to czuc, zeby go przez ciaze pociagnac. Sprobuj sie wyciszyc i przekalkulowac czy go chcesz, czy nie. Ja wzielam. Stwierdzilam, ze moze choc guza przystopuje, bo immunologie napewno, skoro on jest. Wiec nie mialam oporow. A dawke tez sama dobieralam wiec... your choice

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Beciiia-87 kochana ja Cię nie kopnę ale wirtualnie cię przytulam <3

@Funia90 będziesz świetna matka <3 a mąż będzie Ci pomagał zobaczysz, na razie dla niego dziecko jest takie nierzeczywiste dla Ciebie bardziej bo je czujesz cały czas, ale jak już je zobaczy <3 zobaczysz że pójdzie na dwa tygodnie na urlop a potem z pracy będzie uciekał aby jak najszybciej znowu być z wami, bo według mnie to jest tak że miłość matki jest od razu ! My widzimy dwie kreski na paskach owu i już jesteśmy matkami, a do faceta musi to dotrzeć że jest ojcem jak zacznie nie przesypiać nocy :D w domu też wtedy zacznie pomagać :D

Dziewczyny jestem w szpitalu poronienie się nie zaczęło muszą mi zrobić zabieg ,ale chce już być po wszystkim, chce być już w domu i nie myśleć o tym, mam dość, tydzień do świąt..... [emoji22]

@Beciiia-87 trzymam kciuki zeby sie udalo[emoji5]

@Destino brat dopiero dzis poszedl do tego szpitala na badania.
Ja jestem juz troche paychicznie zrujnowana.
Cala ciaze spedzam sama bo M ciagle w parcy i na budowie.
Teraz tez ma ciagle jakies zajecie albo odwiedza rodzicow.
Jak zapytalam ile wezmie wolnego po porodzie to powiedzial mi jak to ile jeden dzien.
Zalamalo mnie to.
Ja sobie sama nie poradze,boje sie .
Ja mu we wszystkim staram sie pomoc a on nie pomoze mi przy glupich porzadkach choc go prosze,potem robie wszytsko sama a na koniec mowi mi ,ze moglam mu powiedziec.
No to jak mam mowic wyrazniej?jesli prosze kogos o cos od miesiaca.
Przykro mi.
Ja sie boje ,ze na prawde nie dam sobie rady.
@agatush oby bylo tak jak mowisz ,poki co to wlansie mialam wychodzic z domu ale sie poryczalam.[emoji29]

Dziewczyny nie bierzcie mnie za wariatke,ja sie bardzo ciesze z ciazy ale wszystko mnie przerasta momentami.

Hej Funia! Słonko nikt nie ma Cię za wariatke . Jesteś zmęczona psychicznie już i to zrozumiałe. Masz tyle na głowie i tyle rzeczy się wydarzyło, że wiesz co? Ja bym dawno temu już padła, a Ty świetnie sobie radzisz!!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 doskonale Cie rozumiem!! Mialam ten sam strach pod koniec ciazy, a po porodzie mimo ze sobie swietnie radzilam beczałam bez powodu non stop, tak z 2 tyg to trwalo. To na pewno hormony. Bo teraz jestem nieraz sto razy bardziej zmeczona a nie łapie mnie deprecha.
Jednak 1 dzien wolnego to za malo. Mi przez pierwsze dni po porodzie bylo bardzo slabo, M chodzil ze mną do toalety i pod prysznic bo bym fikła. Balam się przez 2 dni przenosić malą gdybym zemdlala, wiec siedzial u nas non stop w szpitalu. Poza tym jest trochę formalnosci do zalatwienia i to piekny czas ktory warto spędzić razem

Do góry