reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pytanie do babeczek, które brały ovitrelle/ pregnyl jak długo czułyście ciągnięcie w podbrzuszu? U mnie 5dni po i nadal je czuję:/ a wczoraj strasznie bolał mnie jajnik.
Tak bardzo duże zresztą całą owu była dość bolesna choć może to być przez lamette

@mickey* nie migaj się bo to nie jest aż takie bolesne tylko sio za ciosem :*

@burczuś progesteton wystarczający i całym ♡ jestem z wami :*

@bea25ta zapraszam przez całe swieta :)

reklama
@Beciiia-87 popieram Beatę. Sam Ovitrelle nigdy nie dawał mi takich objawów, no chyba że byłam w ciąży :).
Ależ mamy płodny miesiąc:) trzymam kciuki żeby to faktycznie było to

Tak dziewczynki wracam do gry ;)
Jestem na tyle szurnięta, że zrobiłam dzisiaj test..( aaaaa bo nigdy tych dwóch kresek nie widziałam to chociaż pozaklamuje rzeczywistość:D)
Biorę tez dupka i accofil..
Bardzo wierzę że się uda. Proszę wierzcie razem ze mną:) ;)
Testować będę po świętach a przed Nowym Rokiem.. Oby byl szczęśliwy:) wszystko można zacząć od nowa ;)..

@dżoasia No to faktycznie ta wizyta to niezly suchar...
Ja nic nie doradze ale nie zgodze sie do konca z opinia @Auri_a że wlewy nie maja w ogole skutkow ubocznych. Z tego co wiem one sa z puli setek dawcow i sa badane pod katem podstawowych znanych nam bakterii, wirusow. Ich wplyw dalszy na organizm tez pewnie jest malo zbadany.
Do tego warto pamiętać, że zagęszczają krew więc pewnie dawka clexane musi byc odpowiednio wyzsza niz nie biorac ich w ogole.
Ich skutecznosc faktycznie jest malo udokumentowana jak i inne immunologiczne
metody leczenia poronien... pytanie czy sa w stanie pomoc? Z tego co wiem @dżoasia to nie jest standard klinik in vitro.. novum np. tego nie praktykuje.

Ostatnia edycja:
@dżoasia we wro w Invimedzie tez się wlewow nie stosuje. Mówił mi ten mój gin stamtąd, że z raz może to robili. Standardem jest natomiast już intralipid, często podaje się accofil. Ale wlewy nie.

@Beciiia87 mnie po ovitrelle bardzo bolaly jajniki.

@bea25ta piekna Milenka.

@JoannaRak wiesz on chyba by nas nke przyjal tylko my z mezem uparciuchy udawalismy, ze nie widzimy sygnalow. Tylko kwestia czy nas na niego stac bo chyba jednak zrezygnujemy r50 pln to kwora zaporowa.

@dżoasia powiem Ci nic nie wniosla ta wizyta.

@bertha jakie masz wskazania do in vitro i moge zapytac o amh? Bije die sie z myslami coko mam ze soba zrobic.

@magda1208 acoz wynikami genesis? Ile Ty na nie czekasz?

Ilis91 trzymam kciuki, zeby w poniedzialek Cie wypuscili.

@Burczus :-)

Ja dalej bije sie z myslami. Maz chce sprobowac iui jeszcze raz ja nie. Nie wiem co z Lewandowskim i czy podejsc do in vitro w ogole to czasami nie wiem czy miec drugie dziecko.

Adus ostatnio w przedszkolu sypnal, ze tez ma rodzenstwo tylko sie nigdy nie urodzi.

@roxie123 pozdrowienia z fotela fryzjerskiego:-)

We wtorek idziemy do hematologa z Adusiem i wydaje sie, ze jest duzo lepiej po wynikach

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha jakie masz wskazania do in vitro i moge zapytac o amh? Bije die sie z myslami coko mam ze soba zrobic.
Ja mam amh 4. Moje wskazania - ja po prostu nie zachodzę. Byłam w ciąży tylko raz, 2,5 roku temu. Przez ten czas starania, stymulacje, jedno iui i 2 in vitro z których ledwo jeden marny zarodek udało się uzyskać.
Wiec marna jakośc jajek i nasionek, do tego endomenda. Jeden jajnik nie działa.

@dżoasia No to faktycznie ta wizyta to niezly suchar...
Ja nic nie doradze ale nie zgodze sie do konca z opinia @Auri_a że wlewy nie maja w ogole skutkow ubocznych. Z tego co wiem one sa z puli setek dawcow i sa badane pod katem podstawowych znanych nam bakterii, wirusow. Ich wplyw dalszy na organizm tez pewnie jest malo zbadany.
Do tego warto pamiętać, że zagęszczają krew więc pewnie dawka clexane musi byc odpowiednio wyzsza niz nie biorac ich w ogole.
Ich skutecznosc faktycznie jest malo udokumentowana jak i inne immunologiczne
metody leczenia poronien... pytanie czy sa w stanie pomoc? Z tego co wiem @dżoasia to nie jest standard klinik in vitro.. novum np. tego nie praktykuje.
Mi ona mówiła, że one są bardzo dokładnie przebadane pod każdym względem, nawet przy długotrwałym stosowaniu nie mają skutków ubocznych. W to akurat jej wierzę, bo Paśnik mówił dokładnie to samo. Z tego co doczytałam w tej jej książce, to mogą wystąpić objawy niepożądane po wlewie jak gorączka, ogólne złe samopoczucie, duszności, kaszel i inne, ja właśnie 2 dni przed wlewem byłam leciutko przeziębiona i bolało mnie gardło a po wlewie miałam stan podgorączkowy, kaszel i lekkie duszności właśnie. Wcześniej myślałam, że to z przeziębienia, a ona stwierdziła, że to bardzo prawdopodobne, że tak mogło być przez ok dobę po wlewie. Ale tego mi nikt nie powiedział, dopiero z tej książki ostatnio to wyczytałam. Podczas wlewu pielęgniarki mierzyły mi tylko ciśnienie, bo ponoć często mocno spada. Więc @Auri_a nastaw się na ciulowe samopoczucie i raczej zarezerwuj sobie 1-2dni wolnego po wlewie, jeśli pracujesz :)

reklama
@Beciiia87 mnie po ovitrelle bardzo bolaly jajniki.

@bea25ta piekna Milenka.

@JoannaRak wiesz on chyba by nas nke przyjal tylko my z mezem uparciuchy udawalismy, ze nie widzimy sygnalow. Tylko kwestia czy nas na niego stac bo chyba jednak zrezygnujemy r50 pln to kwora zaporowa.

@dżoasia powiem Ci nic nie wniosla ta wizyta.

@magda1208 acoz wynikami genesis? Ile Ty na nie czekasz?

Ilis91 trzymam kciuki, zeby w poniedzialek Cie wypuscili.

@Burczus :-)

Ja dalej bije sie z myslami. Maz chce sprobowac iui jeszcze raz ja nie. Nie wiem co z Lewandowskim i czy podejsc do in vitro w ogole to czasami nie wiem czy miec drugie dziecko.

Adus ostatnio w przedszkolu sypnal, ze tez ma rodzenstwo tylko sie nigdy nie urodzi.

@roxie123 pozdrowienia z fotela fryzjerskiego:-)

We wtorek idziemy do hematologa z Adusiem i wydaje sie, ze jest duzo lepiej po wynikach

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Marzycielka, procedura IVF trochę czasem trwa, więc jeśli się wyrobicie, to zawsze możecie zapodać jeszcze IUI :)

Do góry