reklama
D
Deleted member 170039
Gość
@roki_1991 Po tekstach i rozmowach z osobami ktore nie wiedza jak to jest dokladnie sie odechciewa. Chcemy ruszyc cos od nast roku ale na chwile obecna rodzina niech wie ze my odpuscilismy nie chce aby sie interesowali zreszta oni tez wszystkiego mi nie mowia.
@roki_1991 immunolog, reumatolog. W reszcie pomoze ci @mickey*
@zosiak powiedz w prost rodzinie, ze to dla ciebie drazliwy temat i nie chcesz o tym rozmawiac. Slonce sposob w jaki o tym piszesz swiadczy, ze nie radzisz sobie w temacie wlasnych strat. By podejsc do kolejnej ciazy dobrze by bylo sobie z tym poradzic.
Podzielam zdanie @burczus. Moze tez jestem dziwna, pamietam co prawda daty strat i zawsze bede pamietac, ale nie rozczulam sie zbytnio nad nimi. poswiecilam jednak mnostwo czasu na poradzenie sobie z tym tematem. Zwlaszcza, ze dlugo pracowalam na dziale niemowleco dzieciecym. A mnostwo kobiet bylo ciezarnych. I pod oknem mam plac zabaw i zlobeczek spacerujacy. Problem nie lezy w innych tylko w nas, ze ciezko sie z tym uporac i dlugo pozostajemy w zalu. Wcale jednak nie musi tak byc. Ja mowilam wprost jak ktos pytal. To nie jest dla mnie temat tabu. Czesto z mezem mowimy o wszystkich naszych dzieciach. One sa czescia naszego zycia mimo, ze sa aniolkami. Tak samo jak tato ktorego nie ma, a o ktorym duzo mowimy. Nie powiem ci jak sobie z tym poradzic, bo kazdy znajduje swoj sposob. Najgorzej jednak jest to ukrywac. To czesc twojej historii, waszego wspolnego zycia.
@bentula jak synek? Co u was slychac? Przygotowania do swiat pelna para? Mnie cos uciekl swiateczny duch
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@zosiak powiedz w prost rodzinie, ze to dla ciebie drazliwy temat i nie chcesz o tym rozmawiac. Slonce sposob w jaki o tym piszesz swiadczy, ze nie radzisz sobie w temacie wlasnych strat. By podejsc do kolejnej ciazy dobrze by bylo sobie z tym poradzic.
Podzielam zdanie @burczus. Moze tez jestem dziwna, pamietam co prawda daty strat i zawsze bede pamietac, ale nie rozczulam sie zbytnio nad nimi. poswiecilam jednak mnostwo czasu na poradzenie sobie z tym tematem. Zwlaszcza, ze dlugo pracowalam na dziale niemowleco dzieciecym. A mnostwo kobiet bylo ciezarnych. I pod oknem mam plac zabaw i zlobeczek spacerujacy. Problem nie lezy w innych tylko w nas, ze ciezko sie z tym uporac i dlugo pozostajemy w zalu. Wcale jednak nie musi tak byc. Ja mowilam wprost jak ktos pytal. To nie jest dla mnie temat tabu. Czesto z mezem mowimy o wszystkich naszych dzieciach. One sa czescia naszego zycia mimo, ze sa aniolkami. Tak samo jak tato ktorego nie ma, a o ktorym duzo mowimy. Nie powiem ci jak sobie z tym poradzic, bo kazdy znajduje swoj sposob. Najgorzej jednak jest to ukrywac. To czesc twojej historii, waszego wspolnego zycia.
@bentula jak synek? Co u was slychac? Przygotowania do swiat pelna para? Mnie cos uciekl swiateczny duch
Funia90
Fanka BB :)
@Auri_a coz za zmiana nicku
[emoji16]
@llis91 wiesz niekoniecznie musi sie oprozniac,moze sie tez wchlonac.
Cudowne wiesci[emoji8]
@zosiak dla mnie osobobiscie lezenie w szpitalu jest stresujace wiec wolalam w domu,wiadomo jakby jakies leczenie bylo to co innego.
Kochana nic nikomu nie mow a stania hmm nie starakcie sie jak sie boicie tylko sie kochajcie i moze tak bedzie najlpiej[emoji5]
@Destino czyli antybiotyk[emoji4]no zobaczymy jak u mnie bedzie
@kas90 przeszly mnie ciarki[emoji17]
@Liluli to samo o nim myslalam i ryczalam jak bobr jak brali slub.
Tesciowa wczoraj byla na konsultacji u jakiegos super specjalisty i tez powiedzial ,ze ciac bo na gamma knife i i ne poki co za duzy.
@burczuś mysle ,ze super[emoji5]
@Porzeczka1234 moja kolezanka ma ta 1 [emoji4]
Ja kupilam tez hustawke a oprocz tego lezaczek babybjorn,poczytaj o nim,polecany przez fizjoterapeutow.
Dzieci go lubia[emoji4]
@roxie123 malpko dojechaliscie?[emoji8]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
[emoji16]
@llis91 wiesz niekoniecznie musi sie oprozniac,moze sie tez wchlonac.
Cudowne wiesci[emoji8]
@zosiak dla mnie osobobiscie lezenie w szpitalu jest stresujace wiec wolalam w domu,wiadomo jakby jakies leczenie bylo to co innego.
Kochana nic nikomu nie mow a stania hmm nie starakcie sie jak sie boicie tylko sie kochajcie i moze tak bedzie najlpiej[emoji5]
@Destino czyli antybiotyk[emoji4]no zobaczymy jak u mnie bedzie
@kas90 przeszly mnie ciarki[emoji17]
@Liluli to samo o nim myslalam i ryczalam jak bobr jak brali slub.
Tesciowa wczoraj byla na konsultacji u jakiegos super specjalisty i tez powiedzial ,ze ciac bo na gamma knife i i ne poki co za duzy.
@burczuś mysle ,ze super[emoji5]
@Porzeczka1234 moja kolezanka ma ta 1 [emoji4]
Ja kupilam tez hustawke a oprocz tego lezaczek babybjorn,poczytaj o nim,polecany przez fizjoterapeutow.
Dzieci go lubia[emoji4]
@roxie123 malpko dojechaliscie?[emoji8]
Porzeczka1234
@zosiak nie obraź się ale popieram @burczuś bo nie o to chodzi , żebyś z nikim nie rozmawiała o stratach życie realne istnieje i trudno wyeliminować pytania i tu jest problem bo myślę , że jak same przetrawimy temat strat dat itd to będziemy potrafiły przejść do kolejnego etapu i nie przeżywać tak bardzo każdego pytania mimo wszystko nie sądzę aby siostra chciała Ci sprawdzić przykrość ona się o Ciebie martwi a to że nie doświadczyła strat to chyba dobrze jest wystarczająco wiele kobiet które muszą życie układać od nowa. Ja leczyłam się u psychiatry 6 miesiący i bez niego bym nie dała rady stanąć na nogi .
Ja mam grób córki bo była to wysoka ciąża dlatego pamiętam datę ale ja miałam cichy poród a tego nie da się zapomnieć.
Przemyśl sobie to kochana ściskam
@Funia90 tak napisałaś że nic nie wiem haha
Ps funia cofam wszystko wiem koleżanka zadowolona?
Ja mam grób córki bo była to wysoka ciąża dlatego pamiętam datę ale ja miałam cichy poród a tego nie da się zapomnieć.
Przemyśl sobie to kochana ściskam
@Funia90 tak napisałaś że nic nie wiem haha
Ps funia cofam wszystko wiem koleżanka zadowolona?
Funia90
@Porzeczka1234 chodzilo mi o to,ze moja kolezanka ma ta pierwsza ktora wkleilas ta bright star jak dobrze zapamietalam[emoji4]
A ja mam hustawke ,inna .
A do tego kupilam lezaczek babybjorn sie nazywa .
To taki lezaczek ktory dziecko samo wprowadza w ruch ruszajac sie,zupelnie cos innego niz hustawka.
Dzieciaczki go lubia i podobno jest zdrowy dla kregoslupa.
Uff mam nadzieje ,ze wytlumaczylam[emoji4]
To taki lezaczek ktory dziecko samo wprowadza w ruch ruszajac sie,zupelnie cos innego niz hustawka.
Porzeczka1234
@Porzeczka1234 chodzilo mi o to,ze moja kolezanka ma ta pierwsza ktora wkleilas ta bright star jak dobrze zapamietalam[emoji4]
Nim napisałaś już go obejrzałam fajny ale nie tani zastanowię się i poczytam dziękuję kochana jak Asieńka ?
D
Deleted member 170039
Gość
@Destino @Porzeczka1234 macie racje jednak nie raz wspominalam ze nie chce po prostu o tym rozmawiac ale widze ze temat ciagle wraca bo pytaja interesuja sie itp poronienie moglabym jeszcze ukryc a juz cp sie nie dalo bo lezalam 3 tyg w szpitalu a ponad miesiac w domu. Byloby mi latwiej jakby sie po prostu tym nie interesowali bo i tak na to nie mam wplywu czy sie uda. Zauwazylam ze jwst latwiej jak mniej osob wie o tym. I jak wraca ten temat to kaza mi sie cieszyc ze na tym etapie sie to skonczylo dlatego nie umiem z nimi rozmawiac bo zaraz jest temat jak kobiety rodza dzieci martwe. O ciazy siostry dowiedzialam sie gdy byla w 3 miesiacu.
Funia90
@Porzeczka1234 no tani nie jest:/
Ja chcialam kupic uzywke ale w pl nawet uzywany drogi.
Siostra mi go w Holandii kupila uzywany za 250 zl wiec mega sie opalacalo.
Jak sprzedam to jeszcze zarobie.
Jutro przyjedzie to bede go miala[emoji4]
Asienka kopie ale ja jak zawsze cala w stresie o ta kruszynke,szczerze to juz bym chciala urodzic ze wzgledu na ten stres ,martwie sie o nia .
Ale Wy najlpiej wiecie jak to jest[emoji4]
Ja chcialam kupic uzywke ale w pl nawet uzywany drogi.
Siostra mi go w Holandii kupila uzywany za 250 zl wiec mega sie opalacalo.
Jak sprzedam to jeszcze zarobie.
Jutro przyjedzie to bede go miala[emoji4]
Asienka kopie ale ja jak zawsze cala w stresie o ta kruszynke,szczerze to juz bym chciala urodzic ze wzgledu na ten stres ,martwie sie o nia .
Ale Wy najlpiej wiecie jak to jest[emoji4]
reklama
@Funia90 antybiotyk dozylnie podany przed samym porodem. Jakos tak to rozwiazuja. Funieczko, tez bym chciala juz urodzic. Na koncowce to chyba kumulacja calego ciazowego stresu. Oh rozumiem cie Kochana
@zosiak pytaja sie, bo nie jestes im obojetna. Po prostu chcieliby, by sie udalo. U nas to niestety nie takie proste. Za kazdym razem mozesz powiedziec, ze to jeszcze nie czas na takie rozmowy. To jest trudne... pocieszaja jak potrafia, sprobuj nie miec im tego za zle. Niech sie wypowiedza. Ty wiesz swoje. Dyskusje na pewno nie pomagaja, ale nie unikniesz takich pytan, ani historii. Oni mowia o martwych, ty opowiadaj o zywych cudach. W tym upatruj tez swojej nadziei.
@zosiak pytaja sie, bo nie jestes im obojetna. Po prostu chcieliby, by sie udalo. U nas to niestety nie takie proste. Za kazdym razem mozesz powiedziec, ze to jeszcze nie czas na takie rozmowy. To jest trudne... pocieszaja jak potrafia, sprobuj nie miec im tego za zle. Niech sie wypowiedza. Ty wiesz swoje. Dyskusje na pewno nie pomagaja, ale nie unikniesz takich pytan, ani historii. Oni mowia o martwych, ty opowiadaj o zywych cudach. W tym upatruj tez swojej nadziei.
Podziel się: