reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova wyszly mi 2 mutacje zakrzepowe PAI I VR2 oraz 2 razy p/ciała przeciw b glikoproteinie
Zrobie te co pisałam zeby potwierdzic APS. Jak sie potwierdzi to Acard wskazany cały czas

reklama
@dżoasia tak kochanie będę relacjonować na bieżąco :D mam nadzieję że to jest ten konkrety lekarz od wlewów :D bo jestem na nie nastawiona aż za bardzo :D

@kas90 jaka Ty jesteś spostrzegawcza ♡♡♡ zmieniam to od lipca i w końcu znalazłam czas na napisanie jednego zdania do @aniaslu która załatwiła sprawe szybciej niż myslalam :D
Właśnie miałam pytać jak to zrobiłaś, że zmieniłaś nazwę :D Czyli pisałaś do aniaslu?
Myślę, że jak jej powiesz że chcesz wlewy bo wierzysz tylko w to, to nie będzie robić Ci problemu z tym. A jak nie to do Szlachcica idź:D On ostatnio chyba się oburzył aż na mnie, że byłam u Paśnika i pytałam o szczepienia :p U niego tylko accofil + Ig :)

@dżoasia tak napisałam właśnie do niej :D prośbę o zmianę loga :D
wiesz co ja właśnie od tego accofilu chce odejść raczej na rzecz tych wlewów, zresztą jestem ciekawa co ona uważa o tym leku też :D

@Ilis91 To zbyt wiele nie napisał....

@dżoasia no właśnie zobaczę bo wstępnie myślałam żeby po seruszku tak no 6+ 3 dni , ale tak kminie czy to bo będzie jednak późno i myślę jednak te 5+4 dni że było by lepiej. Jeszcze mnie zastanawiało jak ona widzi wlew z encortonem bo jego też chce brać... Ale pisałaś rano że ona to łączy więc się trochę uspokoilam :D

@smerfik88 zabawne :D

@Auri_a Anetka czemu jesteś przeciwna accofilowi? Ten mój gin z Invimedu mówił, ze oni to syosują ostatnio z powodzeniem i mógłby mi to zaproponować. Mój gin przystojniak nawrt o accofilu nie słyszał. Wiec muszę znac za i przeciw. A paśnik chyba go nie stosuje, wiec jego nawrt nie ma co pytać.
@iveo dzięki za rady. Wiem, ze pai i vr2 są typowo zakrzepowe i one są właśnie wskazaniem do heparyny, dużo bardziej niż mthfr. Na razie zrobię ten test IMK i zobaczę co powie Paśnik na wszystko.
@bertha calkiem sprawnie wyliczyłas mi chyba owulke na jutro. Dziś mnie zakłuł lekko prawy jajnik, a tam te 2 pecherzyki. Mize coś się klaruje, ale mnie tchórz obleciał i bzykanka nie będzie na wszelki wypadek.

Ostatnia edycja:
@marshia bo się boję :D miałam ten lek teraz ale wydaje mi się że był on źle dobrany do mojej osoby do sposobu leczenia a przede wszystkim do mojej wagi. A prawda jest taka że nikt mi nie da gwarancji że mój organizm na pół dawki nie zareguje tak samo... więc po prostu nie chce ryzykować i faszerowac się nim. Tym bardziej że jak już się dowiedziałam ten lek jest głównie na wytworzenie doczesnej. czyli ciąż które sie kończą na etapie 5/6 tydzień a ja swoje dwa wcześniejsze poronienia mialam w 9 tygodniu. Więc uważam że po prostu ten lek nie dla mnie :(

@marshia bo się boję :D miałam ten lek teraz ale wydaje mi się że był on źle dobrany do mojej osoby do sposobu leczenia a przede wszystkim do mojej wagi. A prawda jest taka że nikt mi nie da gwarancji że mój organizm na pół dawki nie zareguje tak samo... więc po prostu nie chce ryzykować i faszerowac się nim. Tym bardziej że jak już się dowiedziałam ten lek jest głównie na wytworzenie doczesnej. czyli ciąż które sie kończą na etapie 5/6 tydzień a ja swoje dwa wcześniejsze poronienia mialam w 9 tygodniu. Więc uważam że po prostu ten lek nie dla mnie :(

A dla mnie chyba tak. Właśnie on jest w invimedzie podawany na takie bardzo wczesne odrzucenia ciąży. Dlatego trochę upatruję w nim swojej drogi. Pytanie jak zareagowałby na niego mój "lokator" SM ;)

reklama
@dżoasia no właśnie zobaczę bo wstępnie myślałam żeby po seruszku tak no 6+ 3 dni , ale tak kminie czy to bo będzie jednak późno i myślę jednak te 5+4 dni że było by lepiej. Jeszcze mnie zastanawiało jak ona widzi wlew z encortonem bo jego też chce brać... Ale pisałaś rano że ona to łączy więc się trochę uspokoilam :D
Kochana ja chyba nic takiego nie pisalam, ze ona laczy wlewy z encortonem... :eek: nie mam pojecia czy to robi. Ja ostatnio mialam wlew 5+6 I to chyba bylo za pozno... bo na drugi dzien krwotok... mysle zeby teraz moze jeszcze przed transferem wziac a jak nie to przed transferem intralipid + accofil a od razu po becie wlew. Zobacze co powie na taki plan. W ogole zobacze co powie odnosnie mojego przypadku :)
@smerfik88 zabawne :D

Do góry