reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova wyszly mi 2 mutacje zakrzepowe PAI I VR2 oraz 2 razy p/ciała przeciw b glikoproteinie
Zrobie te co pisałam zeby potwierdzic APS. Jak sie potwierdzi to Acard wskazany cały czas

reklama
@dżoasia tak kochanie będę relacjonować na bieżąco :D mam nadzieję że to jest ten konkrety lekarz od wlewów :D bo jestem na nie nastawiona aż za bardzo :D

@kas90 jaka Ty jesteś spostrzegawcza ♡♡♡ zmieniam to od lipca i w końcu znalazłam czas na napisanie jednego zdania do @aniaslu która załatwiła sprawe szybciej niż myslalam :D
Właśnie miałam pytać jak to zrobiłaś, że zmieniłaś nazwę :D Czyli pisałaś do aniaslu?
Myślę, że jak jej powiesz że chcesz wlewy bo wierzysz tylko w to, to nie będzie robić Ci problemu z tym. A jak nie to do Szlachcica idź:D On ostatnio chyba się oburzył aż na mnie, że byłam u Paśnika i pytałam o szczepienia :p U niego tylko accofil + Ig :)

@dżoasia tak napisałam właśnie do niej :D prośbę o zmianę loga :D
wiesz co ja właśnie od tego accofilu chce odejść raczej na rzecz tych wlewów, zresztą jestem ciekawa co ona uważa o tym leku też :D

@Ilis91 To zbyt wiele nie napisał....

@dżoasia no właśnie zobaczę bo wstępnie myślałam żeby po seruszku tak no 6+ 3 dni , ale tak kminie czy to bo będzie jednak późno i myślę jednak te 5+4 dni że było by lepiej. Jeszcze mnie zastanawiało jak ona widzi wlew z encortonem bo jego też chce brać... Ale pisałaś rano że ona to łączy więc się trochę uspokoilam :D

@smerfik88 zabawne :D

@Auri_a Anetka czemu jesteś przeciwna accofilowi? Ten mój gin z Invimedu mówił, ze oni to syosują ostatnio z powodzeniem i mógłby mi to zaproponować. Mój gin przystojniak nawrt o accofilu nie słyszał. Wiec muszę znac za i przeciw. A paśnik chyba go nie stosuje, wiec jego nawrt nie ma co pytać.
@iveo dzięki za rady. Wiem, ze pai i vr2 są typowo zakrzepowe i one są właśnie wskazaniem do heparyny, dużo bardziej niż mthfr. Na razie zrobię ten test IMK i zobaczę co powie Paśnik na wszystko.
@bertha calkiem sprawnie wyliczyłas mi chyba owulke na jutro. Dziś mnie zakłuł lekko prawy jajnik, a tam te 2 pecherzyki. Mize coś się klaruje, ale mnie tchórz obleciał i bzykanka nie będzie na wszelki wypadek.

Ostatnia edycja:
@marshia bo się boję :D miałam ten lek teraz ale wydaje mi się że był on źle dobrany do mojej osoby do sposobu leczenia a przede wszystkim do mojej wagi. A prawda jest taka że nikt mi nie da gwarancji że mój organizm na pół dawki nie zareguje tak samo... więc po prostu nie chce ryzykować i faszerowac się nim. Tym bardziej że jak już się dowiedziałam ten lek jest głównie na wytworzenie doczesnej. czyli ciąż które sie kończą na etapie 5/6 tydzień a ja swoje dwa wcześniejsze poronienia mialam w 9 tygodniu. Więc uważam że po prostu ten lek nie dla mnie :(

@marshia bo się boję :D miałam ten lek teraz ale wydaje mi się że był on źle dobrany do mojej osoby do sposobu leczenia a przede wszystkim do mojej wagi. A prawda jest taka że nikt mi nie da gwarancji że mój organizm na pół dawki nie zareguje tak samo... więc po prostu nie chce ryzykować i faszerowac się nim. Tym bardziej że jak już się dowiedziałam ten lek jest głównie na wytworzenie doczesnej. czyli ciąż które sie kończą na etapie 5/6 tydzień a ja swoje dwa wcześniejsze poronienia mialam w 9 tygodniu. Więc uważam że po prostu ten lek nie dla mnie :(

A dla mnie chyba tak. Właśnie on jest w invimedzie podawany na takie bardzo wczesne odrzucenia ciąży. Dlatego trochę upatruję w nim swojej drogi. Pytanie jak zareagowałby na niego mój "lokator" SM ;)

reklama
@dżoasia no właśnie zobaczę bo wstępnie myślałam żeby po seruszku tak no 6+ 3 dni , ale tak kminie czy to bo będzie jednak późno i myślę jednak te 5+4 dni że było by lepiej. Jeszcze mnie zastanawiało jak ona widzi wlew z encortonem bo jego też chce brać... Ale pisałaś rano że ona to łączy więc się trochę uspokoilam :D
Kochana ja chyba nic takiego nie pisalam, ze ona laczy wlewy z encortonem... :eek: nie mam pojecia czy to robi. Ja ostatnio mialam wlew 5+6 I to chyba bylo za pozno... bo na drugi dzien krwotok... mysle zeby teraz moze jeszcze przed transferem wziac a jak nie to przed transferem intralipid + accofil a od razu po becie wlew. Zobacze co powie na taki plan. W ogole zobacze co powie odnosnie mojego przypadku :)
@smerfik88 zabawne :D

Do góry