reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@kas90 ciesze sie, ze udalo sie wam uniknac tragedii. To niesamowite, ze juz mozesz sie cieszyc Asiunia. Mam nadzieje, ze nad naszym cudem tez bedzie czuwal ktos u gory. Ja bylam dzieckiem owinietym pempowina wokol szyi. Jednak dla mojej mamy tez jestem cudem. Znam swoja historie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta to może się podzielisz fotką swojej królewny, tak naprawdę już wszystkie dzieci macie bo i syna i córkę to komplet, :pteraz jest czas abyście cieszyli się sobą, a braciszek cieszył się rodzenstwem:-*
@kas90 to prawda jeśli Bog chce, aby cud przyszedł do rodziców i ich na ziemi cieszył,to temu dziecku nic nie zagraża
@Ilis91 też tak myslałam że dr napisze, ja jednak bym acardu nie brała
@anetkruczek , @dżoasia jutro dzień relacjoningu z wyższej półki: docent, profesor to z tych wizyt napewno sobie skompletujemy przepis na sukces:D:D:D
@burczuś jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ...:pwiadomo co, z drugiej strony szkoda że jechałaś taki szmat drogi, teraz odpoczywaj niech kropeczka rośnie w siłę, jesteś moją nadzieją, noi oczywiście intralipid również:D:D:D
miałam jeszcze coś odp ale juz nie pamietam

@marshia tak sobie o Tobie myślę. Czy Ty problem zakrzepowy masz dobrze przebadany? Mi 2 lekarzy powiedziało że nie mam APS a dopiero Malina odkrył ze problem jest i teraz i inni proponuja zglebic problem
Tak sobie mysle tez ze jesli masz wysokie np TNF to schemat Encorton 10 i Clexane 40 moze dla Ciebie za słaby? Niektórzy maja Encorton 25 mg i Clexane 100.
Test LCT to jak pisała @burczuś takze wskazanie do sterydu gdybys miała dodatni to obnizamy odrzucanie męża komórek przez steryd własnie no ale nie masz
@edloteh tez bym chciała zrozumiec czemu przy MLR 37 i srednim tescie prof zlecił szczepienia on powiedział ze mam p/ciała p/łożyskowe i na to tylko one moga pomóc
@marshia a Ty badałas te p/ciała?
@olaa90 czasem jak wykryją to dobrze bo przynajmniej wiesz co leczyć
@burczuś dużo dobrego niech Cię teaz spotyka!
@Ilis91 a masz stwierdzone cos zakrzepowe czy Acard i Clexane to profilaktyka?

@iveo tego nie badałam. Mam zbadane i ujemne: ANA, p/c kardiolipinowe, p/c beta2gliko. Białko c, s i antykoagulant w gornej granicy. MTHFR c hetero, pai i vr2. Na podstawie tego APS gin odrzucił.
Napisz mi plis co wg Ciebie powinnam jeszcze zbadać?

@pixi.nova moze niezbyt zrozumiale napisalam. Wysoki TNF wiąze z tym ze moze wiecej sterydu potrzeba
A zakrzepowosc to chcialam powiedziec osobno zeby se zbadac dokladnie bo mi pozno wyszlo ze mam tu problem
@marshia mi te Bgliko wyszły 2 razy dodatnie. Mi dr poradził zbadać jeszcze przeciwciała p/fosfatydyloserynie i inozytolowi i antykardiolipinowe.Ty masz 2 mutacje te co ja one sa zakrzepowe.

Poradził ze jak chce zbadac tez tolerancje glutenu czyli przeciwciała p/endomysium i transglutaminazie tkankowej. To juz w celu ze moze dieta bezglutenowa? Bo jak masz nietolerancje to w Twoim organizmie ciagle stan zapalny i kraza rózne p/ciała równiez te atakujace zarodek tak to rozumiem

Ja mam tez dodatnie przeciwciała p/łożyskowe i to sie potwierdza bo ciaza mi pada na etapie tworzenia łozyska 7 tydzien. Warto tez sprawdzic p/jajnikowe p/plemnikowe u siebie i meza.

A ja bym chciała zapytac do kogo sie udac z wynikami insuliny?

Na Twoim miejscu poczekałabym na wizyte u Pasnika i jego propozycje leczenia.

Ostatnia edycja:
reklama
@dżoasia tak kochanie będę relacjonować na bieżąco :D mam nadzieję że to jest ten konkrety lekarz od wlewów :D bo jestem na nie nastawiona aż za bardzo :D

@kas90 jaka Ty jesteś spostrzegawcza ♡♡♡ zmieniam to od lipca i w końcu znalazłam czas na napisanie jednego zdania do @aniaslu która załatwiła sprawe szybciej niż myslalam :D

Do góry