@smerfik88 jesli wyszla ci mutacja mhtfr c do t, to ywoja ciaza bez heparyny raczej nie pojdzie. Te mutacje to tez genetyka ktora wskazuje, ze masz problem zakrzepowy. A na wady nie masz wplywu. Zdrowy kariotym nie ustrzeze od wad. Bo wystarczy ze podczas podzialy komorki cos sie zle polaczy i masz wade. Moze byc komorka jajowa nie w pelni dobrze uksztaltowana, czy plemnik z genetycznym uszkodzeniem. Albo zdrowa komorka i plemnik, a podzial gdzies zle pojdzie. Nie masz na to wplywu. Mutacja mhtfr zwieksza mozliwosc wystapienia wady genetycznej, zwlaszcza zespolu downa.
@bobasek1990 uzupelnij wode, bo dziecku potrzebna, wiec pij jak najwiecej. Dobrze uzupelnia elektrolity rozcienczony z woda sok wyciskany z jablek, woda z lyzeczka miodu lub woda z wibowitem. Tylko z tym ostatnim ostroznie. A wrazie skurczy podbrzusza nospa na rozluznienie, bo przy jelitowce dobrze obkurcza. I mozez jesc ugotowany bialy ryz bez niczego. Na zatrucia dobry i przy jelitowce tez. Dobrze go przyswaja zmasakrowany zoladek. A ryz wchlania w siebie toksyny i lepiej sie po nim czuje. Tylko gotowany sam bez soli i zadnych dodatkow. Sprawdzone i przetestowane wielokrotnie. Tym bardziej ze leki bierzesz by nie bylo na glodny zoladek.
@Ilis91 wbrew wszystkiemu to dobrze, ze tak czesto nie badaja, bo to ingerencja w juz naruszona lekko strukture dzidziolka. On sobie rosnie i sie rozwija. A im mniej teraz tam gmeraja tym lepiej
@marshia a Milewicz by sie z toba nie zgodzil. U mnie ciaze wlasnie na tym etapie przestawaly sie rozwijac i on uwaza, ze to z powodu zakrzepow, ktore odcinaly dzieciom doplyw krwi. Czy to prawda? Nie wiem. Mozliwe, skoro teraz dzieciak zyje i rosnie.
@pixi.nova tez sie prawie udalo, gdyby nie wada genetyczna, bo przeciez sama ciaza w koncu sie utrzymala. My sobie mozemy gdybac. Sami lekarze typu Malina, Pasnik, czy Przybycien nie sa w stanie powiedziec co jest przyczyna. Obstawiaja pewne wartosci z wynikow, ale one tez nie zawsze sie potwierdzaja. Dla mnie to troche metoda prob i bledow. I przykre to bardzo jak sie patrzy na historie dziewczyn
@magda1208,
@bertha, na kazda historie straty. Bo chcialoby sie powiedziec po tylu badaniach, szczepieniach i walce, ze teraz sie uda i bedzie dobrze. A prawda bywa inna... [emoji22]
Eh... moze to dobrze rozkminisz i pomozesz wielu osobom
@Funia90 to smutne co piszesz o tesciowej. Mam nadzieje, ze jej pomoga, a brat obejdzie sie tylko strachem. Ktg stresuje, ale i odpreza. Synus to wierci sie na ktg. U nas dopiero o 17.20. Dzis leze. Nie moglam spac. Boli mnie domek Natanielka. Ddimery sprawdze w poniedzialek.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom