reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 jesli wyszla ci mutacja mhtfr c do t, to ywoja ciaza bez heparyny raczej nie pojdzie. Te mutacje to tez genetyka ktora wskazuje, ze masz problem zakrzepowy. A na wady nie masz wplywu. Zdrowy kariotym nie ustrzeze od wad. Bo wystarczy ze podczas podzialy komorki cos sie zle polaczy i masz wade. Moze byc komorka jajowa nie w pelni dobrze uksztaltowana, czy plemnik z genetycznym uszkodzeniem. Albo zdrowa komorka i plemnik, a podzial gdzies zle pojdzie. Nie masz na to wplywu. Mutacja mhtfr zwieksza mozliwosc wystapienia wady genetycznej, zwlaszcza zespolu downa.

@bobasek1990 uzupelnij wode, bo dziecku potrzebna, wiec pij jak najwiecej. Dobrze uzupelnia elektrolity rozcienczony z woda sok wyciskany z jablek, woda z lyzeczka miodu lub woda z wibowitem. Tylko z tym ostatnim ostroznie. A wrazie skurczy podbrzusza nospa na rozluznienie, bo przy jelitowce dobrze obkurcza. I mozez jesc ugotowany bialy ryz bez niczego. Na zatrucia dobry i przy jelitowce tez. Dobrze go przyswaja zmasakrowany zoladek. A ryz wchlania w siebie toksyny i lepiej sie po nim czuje. Tylko gotowany sam bez soli i zadnych dodatkow. Sprawdzone i przetestowane wielokrotnie. Tym bardziej ze leki bierzesz by nie bylo na glodny zoladek.

@Ilis91 wbrew wszystkiemu to dobrze, ze tak czesto nie badaja, bo to ingerencja w juz naruszona lekko strukture dzidziolka. On sobie rosnie i sie rozwija. A im mniej teraz tam gmeraja tym lepiej

@marshia a Milewicz by sie z toba nie zgodzil. U mnie ciaze wlasnie na tym etapie przestawaly sie rozwijac i on uwaza, ze to z powodu zakrzepow, ktore odcinaly dzieciom doplyw krwi. Czy to prawda? Nie wiem. Mozliwe, skoro teraz dzieciak zyje i rosnie. @pixi.nova tez sie prawie udalo, gdyby nie wada genetyczna, bo przeciez sama ciaza w koncu sie utrzymala. My sobie mozemy gdybac. Sami lekarze typu Malina, Pasnik, czy Przybycien nie sa w stanie powiedziec co jest przyczyna. Obstawiaja pewne wartosci z wynikow, ale one tez nie zawsze sie potwierdzaja. Dla mnie to troche metoda prob i bledow. I przykre to bardzo jak sie patrzy na historie dziewczyn @magda1208, @bertha, na kazda historie straty. Bo chcialoby sie powiedziec po tylu badaniach, szczepieniach i walce, ze teraz sie uda i bedzie dobrze. A prawda bywa inna... [emoji22]
Eh... moze to dobrze rozkminisz i pomozesz wielu osobom

@Funia90 to smutne co piszesz o tesciowej. Mam nadzieje, ze jej pomoga, a brat obejdzie sie tylko strachem. Ktg stresuje, ale i odpreza. Synus to wierci sie na ktg. U nas dopiero o 17.20. Dzis leze. Nie moglam spac. Boli mnie domek Natanielka. Ddimery sprawdze w poniedzialek.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Na szczęście już jest lepiej zjadłam śniadanie wypiłam 3szkl herbaty wracam do żywych

reklama
Homozygota czyli obdarzyli Cię tą mutacją obydwoje rodzice, ona ma duży wpływ na powstawanie wad genetycznych także na pewno dobra suplementacja i bogata dieta :D

@smerfik88 tak o to mi w skrocie chodzilo[emoji4]
Uwierz ,ze bedzie dobrze[emoji8]
A ciaza to im wyzej to wieksze stresy.
Coreczka Asia[emoji5]

@Porzeczka1234 no nie dziwie sie ,ze sie podniecasz hahah.
Moj tez robi wszytsko,ciasta wyrabia,zupy gotuje,miesa i na parze tez i wiele,wiele innych[emoji4]
A ekspres jak tam?
Ja chyba jak sie nudze to za duzo mylse,mam robote bo musze poprasowac i posprzatac u gory ale wstac mi sie nie chce:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Ilis91 to rzeczywiście dziwnie masz z tymi lekami :( ciekawa byłam accofilu bo mówiłaś że doktor R jest tylko za accofilem do 9 tygodnia i zastanawiałam się jak ona myśli w przypadku krwawienia ? A jak dzisiaj nie ma już krwi ?

@Funia90 jestes juz w zaawansowNej ciazy. To normalne ze trudniej i dziwny niepokoj przychodz. Rozumiem strach o corcie, bo ciagledrze o synka. Polez, pospij, poogladaj telewizje. Moze sie zmotywujesz i torbe spakujesz [emoji8]

@marshia poronilam 2 razy 9 i 10 tc. Serduszko Nataniela jest pierwsze jakie widzialam i pecherzyk zoltkowy tez. W rozpoznaniu obydwuch poronienie zatrzymane poste jajo. Ale zarowno za pierwszym jak i za 2 razem lekarz na usg widzial zalazki zarodka, ktorych po tem nie bylo. teraz heparyna i sie udalo. Ale tez widze roznice miedzy tamtymi ciazami a ta, wiec nie zdziwilyby mnie wtedy wady genetyczne. Nie badalismy. Okropnie to trudny temat.
A i jeszcze po 2 poronieniu wyszly mi te przeciwciala przeciw gosgatydyloserynie w klasie igm dodatnie stad Milewicz obstawia asp, choc nadania czyste

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@anetkruczek no u mnie sporo tego było stąd tyle pytań ,czasami głupich i wiem ,że trudnych i czasami bez odpowiedzi ... Ale co robić trzeba walczyć i się nie poddawać ! Co masz na myśli bogata dieta?
Ogolnie jestem bardzo szczupła i mam problem z żołądkiem , jestem bez woreczka żółciowego i bardzo trudno mi przytyć....

@bobasek1990 wiem , że pytałaś o cerę , niestety jesli problemy wyskoczyły w ciąży są to typowe zmiany hormonale , które nie uspokoisz maskami czy kremami... jestem kosmetyczką i często przychodzą Panie z taką problematyczną cerą , moje pierwsze pytanie jest zawsze czy hormony sa zbadane i czy nie jest czasem w ciąży ? buzia powinna się uspokoić jak hormony się w miarę ustaabilizują

@smerfik88 Jerzakowa poleca dietę z nikim indeksem Ig albo śródziemnomorską :D sama się zastanawiam często czy to coś daje czy nie. Ja też jestem szczupła myślę że waga nie ma tu raczej znaczenia. Bardziej sposób odżywiania.

reklama
@anetkruczek poczytam chętnie o tym.... Wiem że do ciąży muszę się po pierwsze porządnie przygotować psychicznie o zamierzam nadal korzystać z usług psychologa po drugie fizycznie siebie i męża bo to też jest ważne....

Do góry