reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@roxie chyba muszą wrzucić trochę na luz i przestać rozmyślać... Bo się znowu wprowadze w jakieś leki i stanę depresyjne.... Uwaga pozytywne nastawienie połowa sukcesu..... Hah... No to się ustawiam pozytywnie... Jak będę tu narzekać proszę na mnie krzyczeć i bić przez monitor...

@ola90 teraz w poniedziałek idę do Pani doktor Rajtan i zamierzam z nią się leczyć... Mam wspaniałego genetyka i znawce od usg ale lekarza prowadzącego mi ciężko znaleźć... Mam nadzieję że Pani doktor Mi z pasuje...

@olaaa90 nie byłam nigdy u dr przybycienia... Tak ta Pani doktor przyjmuje w Krakowie... Juz nie mogę doczekać się wizyty....

Moj lekarz się wtedy wycofal ale nakoerowal mnie do kogo mam się zgłosić więc oddał mnie w ręce ludzi którzy moze znają się na tym lepiej.... Mialam z nim kontakt tel jednak brakowało mi wizyt.... Ostatnia wizytę przez porodem miałam u niego i on w sumie tutaj zachował się bardzo fajnie załatwił Mi swoją położna i opiekę psychologa podczas porodu za co jestem mu wdzięczna.... Było mi mega przykro Bo nie walczył o mojego syna uważał że to nie ma sensu....

@smerfik88 jesli wyszla ci mutacja mhtfr c do t, to ywoja ciaza bez heparyny raczej nie pojdzie. Te mutacje to tez genetyka ktora wskazuje, ze masz problem zakrzepowy. A na wady nie masz wplywu. Zdrowy kariotym nie ustrzeze od wad. Bo wystarczy ze podczas podzialy komorki cos sie zle polaczy i masz wade. Moze byc komorka jajowa nie w pelni dobrze uksztaltowana, czy plemnik z genetycznym uszkodzeniem. Albo zdrowa komorka i plemnik, a podzial gdzies zle pojdzie. Nie masz na to wplywu. Mutacja mhtfr zwieksza mozliwosc wystapienia wady genetycznej, zwlaszcza zespolu downa.

@bobasek1990 uzupelnij wode, bo dziecku potrzebna, wiec pij jak najwiecej. Dobrze uzupelnia elektrolity rozcienczony z woda sok wyciskany z jablek, woda z lyzeczka miodu lub woda z wibowitem. Tylko z tym ostatnim ostroznie. A wrazie skurczy podbrzusza nospa na rozluznienie, bo przy jelitowce dobrze obkurcza. I mozez jesc ugotowany bialy ryz bez niczego. Na zatrucia dobry i przy jelitowce tez. Dobrze go przyswaja zmasakrowany zoladek. A ryz wchlania w siebie toksyny i lepiej sie po nim czuje. Tylko gotowany sam bez soli i zadnych dodatkow. Sprawdzone i przetestowane wielokrotnie. Tym bardziej ze leki bierzesz by nie bylo na glodny zoladek.

@Ilis91 wbrew wszystkiemu to dobrze, ze tak czesto nie badaja, bo to ingerencja w juz naruszona lekko strukture dzidziolka. On sobie rosnie i sie rozwija. A im mniej teraz tam gmeraja tym lepiej

@marshia a Milewicz by sie z toba nie zgodzil. U mnie ciaze wlasnie na tym etapie przestawaly sie rozwijac i on uwaza, ze to z powodu zakrzepow, ktore odcinaly dzieciom doplyw krwi. Czy to prawda? Nie wiem. Mozliwe, skoro teraz dzieciak zyje i rosnie. @pixi.nova tez sie prawie udalo, gdyby nie wada genetyczna, bo przeciez sama ciaza w koncu sie utrzymala. My sobie mozemy gdybac. Sami lekarze typu Malina, Pasnik, czy Przybycien nie sa w stanie powiedziec co jest przyczyna. Obstawiaja pewne wartosci z wynikow, ale one tez nie zawsze sie potwierdzaja. Dla mnie to troche metoda prob i bledow. I przykre to bardzo jak sie patrzy na historie dziewczyn @magda1208, @bertha, na kazda historie straty. Bo chcialoby sie powiedziec po tylu badaniach, szczepieniach i walce, ze teraz sie uda i bedzie dobrze. A prawda bywa inna... [emoji22]
Eh... moze to dobrze rozkminisz i pomozesz wielu osobom

@Funia90 to smutne co piszesz o tesciowej. Mam nadzieje, ze jej pomoga, a brat obejdzie sie tylko strachem. Ktg stresuje, ale i odpreza. Synus to wierci sie na ktg. U nas dopiero o 17.20. Dzis leze. Nie moglam spac. Boli mnie domek Natanielka. Ddimery sprawdze w poniedzialek.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Test LCT. Zastanawiam się teraz po co Oasnik mi go zlecił. Proszę o wyjaśnienie o czym on mówi w naszym przypadku?
IMG_3959.JPG

@Destino jesli Milewicz nie zgodziłby się z moim tokiem rozumowania to byłby to miód na moje serce. Bo to by znaczyło, ze gdyby nie jakiś przypadek i błędny podział, to heparyna by pomogła. Tylko, ze ja miałam 1 biochem, 2 puste jaja i tylko raz zarodek. Chciałabym myśleć, ze ten zarodek przestał się rozwijac ze wzglefu na brak heparyny. Ale sumując te ciaze to zaczynam wierzyć, ze u mnie wadliwa jest genetyka. :( Bo ani razu nie doczekałam nawet serduszka. A mam MTHFR hetero (ale niestety c).

Załączniki

• IMG_3959.JPG
    IMG_3959.JPG
    373,6 KB · Wyświetleń: 508
@Destino tak już wiem o co chodzi....mi pisze na wyniku mthfr t/t. Nie no ja sobie wkręcilam już ze każda ciąża będzie z wadą genetyczną... A tak wcale być nie musi... Ehhh.... Nic tak jak pisalam wcześniej muszę zacząć myśleć pozytywnie

@Destino 17.20 to jeszcze sporo czasu[emoji4]
Moja nie rusza sie przy ktg,chyba go nie lubi.
A ja tez go nie lubie.
Jakas znow slaba jestem dzis,nie ide dzis do pracy i chyba przez to taka nieogarnieta jestem:/
Wstalam 6.30 i jakas taka nie do zycia dzisiaj.
Leze i modle sie ,zeby nasza cudowna coreczka urodzila sie cala i zdrowa.

@smerfik88 ja mam mthfr a i c obie hetero plus pai-1 ,moze to Cie pocieszy[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@funia a czym się różni moja mutacja od twojej.... Hehe ja to się tutaj czuje jak tako mały nic nie wiedzący człowiek.... Jak Twoja córeczka będzie miala na imię?

Edit
Już wiem dotyczy to mutacji c677t i a1298c
OK ja mam tą pierwszą homozygotyczna... Zalapalam

reklama
Do góry