reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Ilis91 w szpitalu masz opiekę , musisz czekać niestety :/ przytulam :* acardu bym chyba nie brała jak na razie
@marshia to faktycznie Ci sie poprzestawiało kurcze , ale ta torbielka pewnie ma wpływ ale plus owulka przed Tobą :)... sama jestem ciekawa kiedy dostane @ dzis 12dc dopiero
@Destino i pięknie ...niebawem synuś będzie na świecie :)
@olaa90 tak mam skierowanie od doktora , jutro robię w prokocimiu te wszystkie nk itd. a w 2dc pojade do diagnostyki zrobic hormony i miedzy czasie musze zrobic krzywe cukrowe a przymierzam sie strasznie do tego xD
@burczuś będzie dobrze tym razem :* chociaz wiem , że to trudne po przejsciach wierzyc tak na 100 % zawsze przychodza te głupie mysli ;/ ale będziemy wspierac :*
@Porzeczka1234 pewnie tak :D

@Ilis91 Kochana trzymaj się, dobrze że jestes w szpitalu pewnie daja Ci leki, ktorych w domu bys nie zdobyla.. Krwiaka od kiedy masz? Nic nie mowilas po wizycie u doktora P zeby on rosl.. Ja bym rowniez tak jak dziewczyny odstawila acard a zostala przy clexane. Jakie Ty masz mutacje tylko Mthfr czy tez Pai? Absolutnie nie wstawaj z lozka.
Dziewczyny dobrze wiecie, ze prawidlowe ciaze utrzymuja sie z krwiakami przyklad np. @Funia90
Wiec @bertha Wydaje mi sie, ze u Ciebie mogly byc tez inne przyczyny niepowodzenia ciazy.

@Ilis91 Trzymaj sie dzielnie!! I walcz!! Glowa nie moze sie poddac. Przytulam

@burczuś Taaakk ogromnie się cieszę!!!! Cały czas myślami jestem z Tobą! Wiem ile czekałaś na ten cud teraz musi być dobrze :)

dzięki dziewczyny, mam nadzieję,że Was nie rozczaruję. I siebie samej też. i męża:/
@Ilis91 nie umiem doradzić. Ile głów, tyle pomysłów. Ja się cieszę,że walczą o bąbelka! Z jednej strony każą brać acard, co oznacza,że nie "szykują" Cię do zabiegów, znaczy wierzą,ze wszystko się utrzyma! a więc i my tutaj w to wierzymy:*

Napisałam do Przybycienia,ale szczerze wątpię,że odpisze ... postanowiłam nie brać acardu. Dostałam od nich wczoraj 4dupki i dziś rano euthyrox którego nie wzięłam,bo wcześniej łyknęłam swój. Dobrze,że leki dałam radę w panice spakować. Jedyne to to prolutex od jutra mam mieć,a tak to nawet nospy się od godziny nie mogę doprosić :/
Ilis a nie mogą wypisać recepty na ten prolutex? ponoć można kupić nawet 1 ampułkę, mogłabyś wysłać męża do apteki. Na bratysławskiej w kauflandzie powinien być dostępny od ręki (tam jest najtańsza apteka ginekologiczna chyba) i w miarę tanio bo 170zł/7 amp, a czasem kosztuje ponad 200zł

@Ilis91 powiem ci, ze o tyle nie balam sie odstawic acardu, ze mialam zabezpieczenie w postaci heparyny. Ona chroni przed zakrzepami w zylach wiec tlen docieral. A acard odstawiony jak tlumaczono mi potrzebny byl do tego, by mogly sie zasklepiac krwotoki i by krew sie nie gromadzila. On dziala 7 dni, dlatego wpierw bralam co 2 dzien, potem co 3 dzien, az w koncu przestalam i nie wrocilam juz do niego. Moja ciaza od ok 8tc jest bez acardu. Tylko na heparynie

@burczus, nas nie zawiedziesz. Bedziemy cie wspierac cieszyc sie z toba i obysmy nie musialy razem plakac. Niech kropek rosnie w sile i niech sie zafomawia

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ilis91 Kochana trzymaj się, dobrze że jestes w szpitalu pewnie daja Ci leki, ktorych w domu bys nie zdobyla.. Krwiaka od kiedy masz? Nic nie mowilas po wizycie u doktora P zeby on rosl.. Ja bym rowniez tak jak dziewczyny odstawila acard a zostala przy clexane. Jakie Ty masz mutacje tylko Mthfr czy tez Pai? Absolutnie nie wstawaj z lozka.
Dziewczyny dobrze wiecie, ze prawidlowe ciaze utrzymuja sie z krwiakami przyklad np. @Funia90
Wiec @bertha Wydaje mi sie, ze u Ciebie mogly byc tez inne przyczyny niepowodzenia ciazy.
Tak, to prawda, bardzo duzo ciąż z krwiakami daje rade i Lewandowski tez mowil, ze krwiak to nie problem.
Natomiast ja jednak mysle, ze u mnie to w glownej mierze on, bo byl tuz przy zdrowym (zbadanym po) zarodku z seruszkiem, ogromny, a ja pracowałam, funkcjonowalam normalnie, bralam Acesan i nikt mi slowem nie powiedzial, ze mam sie oszczedzac, nie mowiac o leżeniu i nie ruszaniu sie.
A przyczyna krwiaka to pewnie ten Acesan, moze MTHFR, Pai..
Agresorem sie stałam pewnie po poronieniu, ze mi cytokiny sie pokićkały.

@Ilis91 Acard dziala bardziej na plytki krwii a heparyna zapobiega zakrzepom. Dlatego zaczyna sie ciaze na acardzie aby ulatwic zagniezdzanie a pozniej dodaje sie heparyne aby zopowiedz zakrzepom. Badz spokojna masz ochrone w postaci clexany a to wazniejszs na twoim etapie zgadzam sie z @Destino
@bertha Kochana co sie stalo nie odstanie.. Ja tez mam wyrzuty ze nie bralam w drugiej ciazy clexany a ciaza byla zdrowa.. no niestety nie mialysmy takiej wiedzy jak teraz.. A ty jaka dawke acardu teraz masz brac przy Pai i mthfr?

@bertha najgorsze w tym wszystkim to, ze liczymy na lekarzy, a oni tez popelniaja bledy. Tylko dla nich nie ta, to nastepna ciaza, a dla nas jak nie ta, to drugiej szansy moze nie byc. Dlatego tym tazem wiedzialam jaki lek jak dziala, co robi w ciele i sama w duzej mierze je modulowalam. Tak samo badan sama pilnowalam. Potem moja gin tylko pytala co zrobilam. Zgadzala sie na wszystko, tylko nie zawsze pisala recepty. Mowila co o tym mysli, jak pytalam dawala swoje sugestie, ktorych moglam, ale nie musialam sluchac. I jak teraz na to patrze, to twierdze, ze nasza wspolpraca przyniosla jeden pulchniutki owocek, ktory za wszelka cene cisnie sie na zewnatrz [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ilis91 Acard dziala bardziej na plytki krwii a heparyna zapobiega zakrzepom. Dlatego zaczyna sie ciaze na acardzie aby ulatwic zagniezdzanie a pozniej dodaje sie heparyne aby zopowiedz zakrzepom. Badz spokojna masz ochrone w postaci clexany a to wazniejszs na twoim etapie zgadzam sie z @Destino
@bertha Kochana co sie stalo nie odstanie.. Ja tez mam wyrzuty ze nie bralam w drugiej ciazy clexany a ciaza byla zdrowa.. no niestety nie mialysmy takiej wiedzy jak teraz.. A ty jaka dawke acardu teraz masz brac przy Pai i mthfr?
Standardową 75. wiecej nie wezme, bo sie po prostu boje ze moj organizm moze zareagowac krwiakiem.
@bertha najgorsze w tym wszystkim to, ze liczymy na lekarzy, a oni tez popelniaja bledy. Tylko dla nich nie ta, to nastepna ciaza, a dla nas jak nie ta, to drugiej szansy moze nie byc. Dlatego tym tazem wiedzialam jaki lek jak dziala, co robi w ciele i sama w duzej mierze je modulowalam. Tak samo badan sama pilnowalam. Potem moja gin tylko pytala co zrobilam. Zgadzala sie na wszystko, tylko nie zawsze pisala recepty. Mowila co o tym mysli, jak pytalam dawala swoje sugestie, ktorych moglam, ale nie musialam sluchac. I jak teraz na to patrze, to twierdze, ze nasza wspolpraca przyniosla jeden pulchniutki owocek, ktory za wszelka cene cisnie sie na zewnatrz [emoji7]
<3

Do góry