reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Ilis91 w szpitalu masz opiekę , musisz czekać niestety :/ przytulam :* acardu bym chyba nie brała jak na razie
@marshia to faktycznie Ci sie poprzestawiało kurcze , ale ta torbielka pewnie ma wpływ ale plus owulka przed Tobą :)... sama jestem ciekawa kiedy dostane @ dzis 12dc dopiero
@Destino i pięknie ...niebawem synuś będzie na świecie :)
@olaa90 tak mam skierowanie od doktora , jutro robię w prokocimiu te wszystkie nk itd. a w 2dc pojade do diagnostyki zrobic hormony i miedzy czasie musze zrobic krzywe cukrowe a przymierzam sie strasznie do tego xD
@burczuś będzie dobrze tym razem :* chociaz wiem , że to trudne po przejsciach wierzyc tak na 100 % zawsze przychodza te głupie mysli ;/ ale będziemy wspierac :*
@Porzeczka1234 pewnie tak :D

@Ilis91 Kochana trzymaj się, dobrze że jestes w szpitalu pewnie daja Ci leki, ktorych w domu bys nie zdobyla.. Krwiaka od kiedy masz? Nic nie mowilas po wizycie u doktora P zeby on rosl.. Ja bym rowniez tak jak dziewczyny odstawila acard a zostala przy clexane. Jakie Ty masz mutacje tylko Mthfr czy tez Pai? Absolutnie nie wstawaj z lozka.
Dziewczyny dobrze wiecie, ze prawidlowe ciaze utrzymuja sie z krwiakami przyklad np. @Funia90
Wiec @bertha Wydaje mi sie, ze u Ciebie mogly byc tez inne przyczyny niepowodzenia ciazy.

@Ilis91 Trzymaj sie dzielnie!! I walcz!! Glowa nie moze sie poddac. Przytulam

@burczuś Taaakk ogromnie się cieszę!!!! Cały czas myślami jestem z Tobą! Wiem ile czekałaś na ten cud teraz musi być dobrze :)

dzięki dziewczyny, mam nadzieję,że Was nie rozczaruję. I siebie samej też. i męża:/
@Ilis91 nie umiem doradzić. Ile głów, tyle pomysłów. Ja się cieszę,że walczą o bąbelka! Z jednej strony każą brać acard, co oznacza,że nie "szykują" Cię do zabiegów, znaczy wierzą,ze wszystko się utrzyma! a więc i my tutaj w to wierzymy:*

Napisałam do Przybycienia,ale szczerze wątpię,że odpisze ... postanowiłam nie brać acardu. Dostałam od nich wczoraj 4dupki i dziś rano euthyrox którego nie wzięłam,bo wcześniej łyknęłam swój. Dobrze,że leki dałam radę w panice spakować. Jedyne to to prolutex od jutra mam mieć,a tak to nawet nospy się od godziny nie mogę doprosić :/
Ilis a nie mogą wypisać recepty na ten prolutex? ponoć można kupić nawet 1 ampułkę, mogłabyś wysłać męża do apteki. Na bratysławskiej w kauflandzie powinien być dostępny od ręki (tam jest najtańsza apteka ginekologiczna chyba) i w miarę tanio bo 170zł/7 amp, a czasem kosztuje ponad 200zł

@Ilis91 powiem ci, ze o tyle nie balam sie odstawic acardu, ze mialam zabezpieczenie w postaci heparyny. Ona chroni przed zakrzepami w zylach wiec tlen docieral. A acard odstawiony jak tlumaczono mi potrzebny byl do tego, by mogly sie zasklepiac krwotoki i by krew sie nie gromadzila. On dziala 7 dni, dlatego wpierw bralam co 2 dzien, potem co 3 dzien, az w koncu przestalam i nie wrocilam juz do niego. Moja ciaza od ok 8tc jest bez acardu. Tylko na heparynie

@burczus, nas nie zawiedziesz. Bedziemy cie wspierac cieszyc sie z toba i obysmy nie musialy razem plakac. Niech kropek rosnie w sile i niech sie zafomawia

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ilis91 Kochana trzymaj się, dobrze że jestes w szpitalu pewnie daja Ci leki, ktorych w domu bys nie zdobyla.. Krwiaka od kiedy masz? Nic nie mowilas po wizycie u doktora P zeby on rosl.. Ja bym rowniez tak jak dziewczyny odstawila acard a zostala przy clexane. Jakie Ty masz mutacje tylko Mthfr czy tez Pai? Absolutnie nie wstawaj z lozka.
Dziewczyny dobrze wiecie, ze prawidlowe ciaze utrzymuja sie z krwiakami przyklad np. @Funia90
Wiec @bertha Wydaje mi sie, ze u Ciebie mogly byc tez inne przyczyny niepowodzenia ciazy.
Tak, to prawda, bardzo duzo ciąż z krwiakami daje rade i Lewandowski tez mowil, ze krwiak to nie problem.
Natomiast ja jednak mysle, ze u mnie to w glownej mierze on, bo byl tuz przy zdrowym (zbadanym po) zarodku z seruszkiem, ogromny, a ja pracowałam, funkcjonowalam normalnie, bralam Acesan i nikt mi slowem nie powiedzial, ze mam sie oszczedzac, nie mowiac o leżeniu i nie ruszaniu sie.
A przyczyna krwiaka to pewnie ten Acesan, moze MTHFR, Pai..
Agresorem sie stałam pewnie po poronieniu, ze mi cytokiny sie pokićkały.

@Ilis91 Acard dziala bardziej na plytki krwii a heparyna zapobiega zakrzepom. Dlatego zaczyna sie ciaze na acardzie aby ulatwic zagniezdzanie a pozniej dodaje sie heparyne aby zopowiedz zakrzepom. Badz spokojna masz ochrone w postaci clexany a to wazniejszs na twoim etapie zgadzam sie z @Destino
@bertha Kochana co sie stalo nie odstanie.. Ja tez mam wyrzuty ze nie bralam w drugiej ciazy clexany a ciaza byla zdrowa.. no niestety nie mialysmy takiej wiedzy jak teraz.. A ty jaka dawke acardu teraz masz brac przy Pai i mthfr?

@bertha najgorsze w tym wszystkim to, ze liczymy na lekarzy, a oni tez popelniaja bledy. Tylko dla nich nie ta, to nastepna ciaza, a dla nas jak nie ta, to drugiej szansy moze nie byc. Dlatego tym tazem wiedzialam jaki lek jak dziala, co robi w ciele i sama w duzej mierze je modulowalam. Tak samo badan sama pilnowalam. Potem moja gin tylko pytala co zrobilam. Zgadzala sie na wszystko, tylko nie zawsze pisala recepty. Mowila co o tym mysli, jak pytalam dawala swoje sugestie, ktorych moglam, ale nie musialam sluchac. I jak teraz na to patrze, to twierdze, ze nasza wspolpraca przyniosla jeden pulchniutki owocek, ktory za wszelka cene cisnie sie na zewnatrz [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ilis91 Acard dziala bardziej na plytki krwii a heparyna zapobiega zakrzepom. Dlatego zaczyna sie ciaze na acardzie aby ulatwic zagniezdzanie a pozniej dodaje sie heparyne aby zopowiedz zakrzepom. Badz spokojna masz ochrone w postaci clexany a to wazniejszs na twoim etapie zgadzam sie z @Destino
@bertha Kochana co sie stalo nie odstanie.. Ja tez mam wyrzuty ze nie bralam w drugiej ciazy clexany a ciaza byla zdrowa.. no niestety nie mialysmy takiej wiedzy jak teraz.. A ty jaka dawke acardu teraz masz brac przy Pai i mthfr?
Standardową 75. wiecej nie wezme, bo sie po prostu boje ze moj organizm moze zareagowac krwiakiem.
@bertha najgorsze w tym wszystkim to, ze liczymy na lekarzy, a oni tez popelniaja bledy. Tylko dla nich nie ta, to nastepna ciaza, a dla nas jak nie ta, to drugiej szansy moze nie byc. Dlatego tym tazem wiedzialam jaki lek jak dziala, co robi w ciele i sama w duzej mierze je modulowalam. Tak samo badan sama pilnowalam. Potem moja gin tylko pytala co zrobilam. Zgadzala sie na wszystko, tylko nie zawsze pisala recepty. Mowila co o tym mysli, jak pytalam dawala swoje sugestie, ktorych moglam, ale nie musialam sluchac. I jak teraz na to patrze, to twierdze, ze nasza wspolpraca przyniosla jeden pulchniutki owocek, ktory za wszelka cene cisnie sie na zewnatrz [emoji7]
<3

Do góry