reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa i pierwszy raz zdecydowałam się napisać na forum. Nasz problem ciągnie się już ponad 3 lata. Kilka inseminacji i żadnych efektów, później kwalifikacja do in vitro 6 transferów i 3 ciąże jednak nie zakończone szczęśliwie: dwie ciąże zatrzymane i jedna biochemiczna. Po wielu badaniach i prawidłowych kariotypach trafiliśmy w Łodzi do immunologa zlecił nam badania i po wynikach, które już mam trochę się martwiłam. Może wy mi podpowiecie co one mogą oznaczać? Z góry dziękuje :)

Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma 982,00 pg/ml 290,0 — 1050,0
TNF alfa ↑ 4603,00 pg/ml 320,0 — 1380,0
Interleukina 10 ↑ 6750,00 pg/ml 1530,0 — 3830,0
Interleukina 4 47,00 pg/ml 20,0 — 120,0
Interleukina 5 <20 pg/ml 20,0 — 95,0
Interleukina 2 ↓ <20pg/ml 20,0 — 45,0
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 20,90 ratio 47,3 — 135,8
Wskaźnik TNF/IL4 ↑ 97,90 ratio 3,2 — 31,2
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,10 ratio 1,1 — 2,8
Wskaźnik TNF/Il10 ↑ 0,70 ratio 0,2 — 0,5
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 77,0 % 60,0 — 82,0
Limfocyty B % 14,0 % 7,0 — 23,0
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 51,0 % 30,0 — 51,0
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 19,0 % 19,0 — 39,0
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 ↑ 2,8 ratio 0,8 — 2,5
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 9,0 % 7,0 — 24,0
Test limfocytotoksyczny (LCT) ↑ 0,49 U/ml ujemny: < 0,30 dodatni: > 0,30
P.ciała przeciwjądrowe (ANA) ujemny <1:160: ujemny >1:160: dodatni
U kogo bylas w lodzi? U Pasnika?:)
Z tych badan moge troche pomoc w cytokinach i powiem, ze jak na ciaze masz super wyniki. IL 10 piekna, w ciazy ma byc jak najwyzsza, IL 2 super, bo ma byc hak najnizsza, IFN/IL 10 jak na ciaze ma byc 0.1-0.5 wiec tez super. Na inne dr chyba nie zwraca za bardzo uwagi. Z limfocytow znowu komorki nk super, bo powinny byc nie wyzsze niz 10-12%. Reszty nie rozumiem. Jedynie test lct masz lekko dodatni wiec to chyba swiadczy o tym ze twoj organizm traktuje zarodek jako obcego, bo ma 50% genow meza czyli obcych. Obstawiam, ze dr ci zleci zestaw zelazny czyli jakies sterydy, jezeli u niego jestes:)

@mickey* nowy awatar. Ladny

Dziewczynki zaoszczedzilam dzis 100. Zobaczcie jaka piekna kurka. Wlasnie skonczylam szyc
Zobacz załącznik 831953
Z kazdej rzeczy ciesze sie jak dziecko. Coz za radosc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakie cudo [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@JoannaRak witaj i rozgaszczaj sie u nas ;)
@Kwiatuszekk23 modlitwe masz zapewniona
@burczuś to teraz tylko przyrost bety potem serduszko i pieknie bedzie :D
@kas90 dobrze, ze juz wiecie jaka przyczyna i ta inf, ze po 3 mcu bedzie lepiej to zapewnwne kamien z serca
@Asia2104 jak brzunio po nocy?

A ja Was nadrabiam w czytaniu o 5:17 ;) cos spac nie moge to chyba emocje wynikow pappa nadal trzymaja :p

@roxie123 szkoda ,ze tak pozno sie przeprowadziliscie bo nie zdazylam Was odwiedzic[emoji17]

@JoannaRak witaj,przykro mi,ze tu sie spotykamy:/

@Kwiatuszekk23 dotrwacie do konca w dwupaku[emoji5]dobrze ,ze masz pomoc

@agatush @kas90 @Porzeczka1234
Ja mam klin do lozeczka ,chyba go bede uzywac,macie tez ?

@Kwiatuszekk23 Ty kochana mialas klin i monitor oddechu?w ktorym miejscu go montowalas zeby dzialal poprawnie miedzy tym klinem a materacem czy jak?
Bo ja tego klina chce wcisnac pod materac

@kas90 dobrze,ze z brzusiem sie wyjasnilo.
Mojej kolezanki synus tez strasznie ulewal ale z wiekiem sie unormowalo.

@Asia2104 zadzwon do lekarza lub na ip.
Zawsze najlpeiej sie skonsultowac

@mała79 a co u Was?

@Destino tez tak zrobie,jestem w trakcie porzadkow ,pakowania prezentow i powoli brne do przodu[emoji4]
Pieknie Ci wyszla ta kurka[emoji7]pomysl o sprzedazy ich.
Ja kupialam zwykly rogal do karmienia[emoji5]

@marzycielka81 wiem ,ze to trudne ale musicie jakos sprobowac wytlumaczyc synkowi ,ze to nie od Was zalezne:/
Ale masz nadzieje ,ze niebawem braciszek lub ewentualna siostrzyczka sie pojawi[emoji5]

@zosiak nie moge zeozumiec takich ludzi:/
Niech sie o mozg najpierw postaraja:/

@czarna_mala kurcze noo,rzeczywiscie pod gorke:/

@iveo kciuki za wizyte[emoji1377]

@Maciejka78 super wiesci[emoji4]

@magda1208 jak sie czujesz kochana?

@marshia obiecaj prosze ,ze zaczniesz dbac o siebie,wiesz Mamie nie pomozesz w ten sposob:/
A Teoj orgaznizm pitrzebuje teraz wsparcia.
Ile kosztuje w ogole KD?
Powiedz mi jakie dokladnie Twoja Mama miala guza?decydujecie sie na knife lub proton z tego wzgledu,ze nie do konca poszlo tak jak lekarze chcieli?czy juz tak zapobiegawczo?
Zycze zdorwczka Mamie[emoji17]
Ehhh
A tesciowa zdecydowana na operacje,juz zawiozla papiery do szpitala i maja dzwonic,moze nawet przed Swietami.
Podejrzenia padaja na glejaka.
Bardzo sie boi ,tak jak my wszyscy,to starasznie trudny czas:/
Moja kuzynka w wieku 2/3 lat miala guza mozgu,operacje i chemie ,wyzdrowiala.
Znam kilka przypadkow wiec jestesmy dobrej mysli.
M bardzo zestresowany:/
Szkoda ,ze nie mozemy sie w szczesciu cieszyc Asienka[emoji29]

@agusxxx witaj[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 a torbe spakowalas? U was moze trudno, ale my cieszymy sie Asiunia. Poza tym to jest i bedzie wielka sila dla tesciowej.
Jak pracowalam w gliwicach to poznalam kobiete z glejakiem nieoperacyjnym. Walczyla z nim wiele lat. Praktycznie mieszkala na onkologii. Niesamowicie pozytywna osoba. Miala trudne chwile, kiedy znikala, a potem do nas wracala. W zeszlym roku ja spotkalam. Miala sie wysmienicie. Nowotwory nie sa latwe, a jednak daja sie okielznac.

@Maciejka78 to po prostu ciaza [emoji1] przyzwyczajaj sie.
Mnie wybudzil niepokoj. Mlody nie chcial sie ruszyc. Na szczescie evanek nie zawodny.

@Porzeczka1234 dziekuje za evanka, bez niego bym osiwiala.
Pospalyscie troche z Zosienka?

@agatush mam nadzieje, ze Michasia troche wypoczela i tobie tez dala nabrac sil na kolejny dzien.
Brzus wyglaskany. Kurka juz przetestowana przez kota. Pol nocy spal w lozeczku z glowa oparta na kurce. Nie wiem jak ja go stamtąd eksmituje [emoji32]

@bertha [emoji179]

@kas90 ucaluj Asienke od cioci dzielna mamo [emoji8]

@dzoasia to naprawde jest pelen nadziei watek. Tyle dzieci co sie tu poczelo rozwijalo i urodzilo w tych warunkach to sama radosc i miod na serce. A to, ze czasem pojawiaja sie bolesne informacje swiadczy tylko o tym, ze mamy do siebie ogromne zaufanie i dobrze nam razem. Tu dzielimy nasze czasem najbardziej intymne sfery zycia. Jestesmy prawdziwe, bo nie tylko z tym, co radosne, ale rowniez z tym, co niezwykle trudne. To samo najprawdziwsze zycie.

Buziaczki dla kazdej z osobna [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji179][emoji179][emoji179][emoji179][emoji179][emoji179][emoji179]

@agusxxx witaj. Duzo sie od dziewczyn nauczylam, jednak nie bede klamac, ze na tych badaniach sie znam. Mysle, ze dziewczyny ci rozjasnia sytuacje.

@Totois30 dobrze, ze @ przylazla. To nowe nadzieje na nowy cykl. Oby ten najszczesliwszy.
Moja radosc ogromna. Cieszy mnie, ze moge dzielic ja z wami. Tylko nie chcialabym nikogo urazic...

@marshia przytul cieplutko mame i powiedz jej jak bardzo ja kochasz. Milosc to nadzwyczajna moc. Jestescie w naszych modlitwach i sercu [emoji7]

@anetkruczek, @Czarna mala [emoji8]

@pixi.nova a jaki plan u ciebie?

@mickey* , @iveo [emoji110][emoji110][emoji110] za udana wizyte

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@burczuś - beta pozytywna, więc teraz niech tylko szybuje do góry! w środę powtórka i będziemy wiedzieć więcej <3 ;*

@roxie123 - dzięki za pamięć kochana ;) ja grudzień caaałkowicie odpuściłam, remontuje teraz chatkę trochę i szykuję się do świąt i sylwestra, bo robimy u nas! :D Ale zazdroszczę Ci tej wprowadzki na nowe! To taki fajny krok do przodu :)) Teraz i u Was musi już zaświecić słoneczko!!!

@marshia - super, że masz plan!!! <3 to od stycznia staranki? :))

@JoannaRak - witaj kochana! przykro mi, że w takich okolicznościach... ale, każda z nas to przeszła. Ja też mam za sobą dwie straty... Opowiedz nam więcej o sobie: w którym tyg. traciłaś ciąże, czy masz już dzieci, jakie brałaś leki, itd...

@marzycielka81 - dużo siły dla Ciebie na ten trudny okres :( :*

@zosiak - nie dziwią mnie Twoje nerwy :( też mnie czasem szlag trafia jak takich słyszę...

@Maciejka78 - super, że pappa dobrze wypadła!!!! <3 <3 <3

@agusxxx - Witaj! Ja niestety nie pomogę jeśli chodzi o immunologię :( Nie znam się.

Hej kochane. Brzuch dalej boli. Rozmawiałam z lekarzem. Kazał zwiększyć luteine i bezwzględnie leżeć. Jeżeli do jutra nie puści to przyjechać. Mam nadzieję że to nic takiego.
Ale za to mam dziś wynik PAPPA :)
Przez telefon Pani liczb nie podaje ale wynik prawidłowy, bez wskazań do diagnostyki inwazyjnej, poniżej średniej populacyjnej.
Czyli ten poprzedni ZD to był tylko brzydki psikus od losu...

reklama
cześć dziewczynki :) ktoś tęsknił? :D
Witam wszystki nowe dziewczyny, pozólcie, ze oficjalnie was przygarne pod nasze formułowe skrzydła :)
Troche tu pilnuje porzadku, o ile.... i tu leci cała lista wymówek, a wiecie jak to przed świętami jest jak chce się wygładać na przyjamniej 10 lat młodszą :D
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,07_qJ_orig.gif
:D

Wasza stara Foczka ledwo gnaty rusza po tym 5h sparingu z Chod@kowsk@ No ale jak sie jest fajterem 81102679_preview_s2__gI_orig.gif :D
Ogromne :* dla Was!

Załączniki

• 81102679_preview_s2__gI_orig.gif
    81102679_preview_s2__gI_orig.gif
    49,9 KB · Wyświetleń: 123
  • k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,07_qJ_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,07_qJ_orig.gif
    99,2 KB · Wyświetleń: 572
  • 12362203_b-6bryicdaxnmhmgbpmo2_t620.jpg
    12362203_b-6bryicdaxnmhmgbpmo2_t620.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 65
Do góry