reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* widzialam golabka. Naprawde ladny

@Maciejka78 to cudowne wiadomosci. Cieszcie sie bo jest czym. Cieszymy sie razem z wami

@JoannaRak na drugim watku. Cos nigdy nie pamietam tytulu jest lista badan, ktore robimy. Twoje na poczatek tez dobre, choc to niestety kropla w morzu potrzeb. Skoro udajesz sie do Pasnika, to on zleci ci cala liste badan immunologicznych, potrzebne sa tez hormony, genetyczne, i badanie malza. Histeroskopie warto zrobic

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mała79 @czarna_mala Pozdrawiam i nieustannie kibicuję.
@mickey* @anetkruczek Czekam na relacje po wizycie. Tym bardziej ,że jestem na etapie wiem że nic nie wiem.
@Destino Piękna kokoszka .
@roxie123 Super ,że już na swoim.
@kas90 Spokoju i zdrówka dla was.
@Porzeczka1234 Tobie również życzę samych radosnych chwil z malutką Zosieńką
@iveo Wytrwałości w dążeniu do celu.
@zosiak Nie warto się przejmować .
@pixi.nova Super ,że jest plan .
@Ilis91 Kciuki za wizytę.
@Funia90 Pozdrawiam.
@bertha Nieustannie kibicuję w dążeniu do upragnionego celu.
@edloteh Cieszę się z twojej obecności na forum. Jesteś skarbnicą wiedzy.
@bobasek1990 @Maciejka78 @matulka Zdrówka i spokoju .

Mi się wydaje, że te badania masz całkiem trafnie zlecone, Paśnik na pewno będzie o nie pytał (mnie pytał:D). Do tego dorzuć mutację mthrf i sądzę, że docencik zleci ci jeszcze testy: IMK, CBA i LCT (tak myślę, bo twoj przypadek jest bardzo podobny do mojego, tylko, że ja nie mam dziecka z naturalsa :p)

No to choc tyle ze moze cos mi sie uda zrobic na kase chorych, mam tez nadzieje ze moze jak mi zleci moglabym sprobowac czy tutaj by mi tez ich nie dorzucili. Ale coz zobaczymy, troche ciezko mi teraz zaplanowac podroz do Polski ale jak trzeba to jade. Nie bede tego przedluzac juz dluzej.

@magda1208 my po Twojej historii też wiemy że wiemy jeszcze mniej :( na prawdę liczyliśmy że u Ciebie wszystko będzie cudnie po tak wysokich przyrostach bety :(
Relacje będą na pewno :D

@Maciejka78 bosssssko ♥️
@Porzeczka1234 kurczę Il10 u Ciebie mocno kulało. W sumie ani razu nie dobiło do normy nawet, a Zośka jest :) Fakt, ze u mnie te zapalne, czyli TNF, interferon i Il2, duuuuużo wyższe :(
Co do mamy. Dziękuję ze pytasz. Raz lepiej, raz gorzej. Wcxoraj płakała trochę, dziś super. Niestety co chwile jakiś stan zapalny drobny się wdaje. Po kolei musieli jej wyciągać dreny, podawać furagin, antybiotyk dożylnie. Bo coś się zaczynało dziać. Czekamy na zagajenie, wyjście do domku i chemię. Albo radio - nie wiem co zaproponują lekarze. A potem będziemy drążyć temat nanoknife lub tej radioterapii proronowej.
Chyba muszę napaść na bank, żeby na tą IVF z KD mieć środki :(
@Funia90 a jak Twoja teściowa podeszła do sprawy? I jak m?@JoannaRak witaj.

Któraś pisaka, ze ten wątek jest smutny. Nie zgadzam się z tym. Jest bardzo optymistyczny i inspirujący. Dzięki dziewczynom można się wyjątkowo szybko ogarnąć i spiąć dupkę. I przeć dalej. Byle do przodu :) A wiedza jaką się zdobywa to jyz w ogole skarb :) Ja osobiście Aj low ju ol ♥️;)

@Maciejka78 bosssssko ♥️
@Porzeczka1234 kurczę Il10 u Ciebie mocno kulało. W sumie ani razu nie dobiło do normy nawet, a Zośka jest :) Fakt, ze u mnie te zapalne, czyli TNF, interferon i Il2, duuuuużo wyższe :(
Co do mamy. Dziękuję ze pytasz. Raz lepiej, raz gorzej. Wcxoraj płakała trochę, dziś super. Niestety co chwile jakiś stan zapalny drobny się wdaje. Po kolei musieli jej wyciągać dreny, podawać furagin, antybiotyk dożylnie. Bo coś się zaczynało dziać. Czekamy na zagajenie, wyjście do domku i chemię. Albo radio - nie wiem co zaproponują lekarze. A potem będziemy drążyć temat nanoknife lub tej radioterapii proronowej.
Chyba muszę napaść na bank, żeby na tą IVF z KD mieć środki :(
@Funia90 a jak Twoja teściowa podeszła do sprawy? I jak m?@JoannaRak witaj.

Któraś pisaka, ze ten wątek jest smutny. Nie zgadzam się z tym. Jest bardzo optymistyczny i inspirujący. Dzięki dziewczynom można się wyjątkowo szybko ogarnąć i spiąć dupkę. I przeć dalej. Byle do przodu :) A wiedza jaką się zdobywa to jyz w ogole skarb :) Ja osobiście Aj low ju ol ♥️;)
Ja pisałam, że jest smutny, ale nie miałam na myśli, że u Was jest smutno czy coś, tylko strasznie dużo jest tych negatywnych wiadomości, dużo się można dowiedziec i poznać opinie różnych lekarzy ale strasznie często nie ma happy endu i przez to też smutno, bo nie można być niczego pewnym... :p Aj low ju tu i całe BB bo bez tego już dawno byłabym w psychiatryku :)

@burczuś przyrost bedzie bardziej miarodajnym wyznacznikiem ale bardzo ladna beta:) gratuluje:):):)
Na szczescie wczoraj przyszla@ @roxie123 takze to 2 dc, tym razem dzialamy caly miesiac po czulam owulacje w pt a w sb maz sie zatrul i tydz chorowal i dopuściliśmy bo myslalam ze i tak juz po a moze w pon albo wt mialam owu i nie czulam:/ u gina bylam dopiero w sr i powiedzial ze pęcherzyk pekl takze tym razem dzialamy caly miesiac;) super ze na swoim:) @Asia2104i jak sie czujes? 3mam kicuki zeby przeszlo zeby wszystko bylo dobrze :* @marshia ilez info, super ze lekarz podszedl konkretnie do tematu:* @zosiak niezly agent faktycznie. Ale ta niesprawiedliwosc jest przytlaczajaca. A co tez winko w pt z M otworze, bedzie 7dc wiec akurat mozna;) za nas wszystkie za nasze przyszle rozowe bobasy i szczesliwe i zdrowe rodziny:) @Destino ale zdolniacha! Nasza bohaterka :* dobrze sie czyta o Twoim swietnym samopoczuciu, nasza nadzieja:)

Powiem Wam tylko, ze moj synek ciagle mowi, ze chca braciszka ipyta czy jak sie bedzie modlic to bedzie mial:-(

Maz wszystkim rozpowiada o in vitro mamie i dziadkowi a to nasza prywatna sprawa.

@bertha jak Ci sie udalo umowic do Lewandowskiego na pierwsza wizyte. On ma osobna pania od zapisow, ktorej ciagle nie ma

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam chyba szczęście ze od razu odebrała. Dzwonisz rano? Bo Lewy chyba nie od rana przyjmuje i wtedy rano pani Ania ma czas zeby odebrać telefony. Bo później ona mu asystuje na wizytach.

@burczuś czuje że jest idealnie,beta taka jak należy na zdrową ciąże;)
@bertha przeczytaj sobie o Colostrum immune, ja zamawiam, :pjedyny colostrum który stumuluje do produkcji interleukine 10:)
Poczytam, dzięki! Jak będziesz u Pasnika, to zapytaj go o ten lek, nie chce namieszać.

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa i pierwszy raz zdecydowałam się napisać na forum. Nasz problem ciągnie się już ponad 3 lata. Kilka inseminacji i żadnych efektów, później kwalifikacja do in vitro 6 transferów i 3 ciąże jednak nie zakończone szczęśliwie: dwie ciąże zatrzymane i jedna biochemiczna. Po wielu badaniach i prawidłowych kariotypach trafiliśmy w Łodzi do immunologa zlecił nam badania i po wynikach, które już mam trochę się martwiłam. Może wy mi podpowiecie co one mogą oznaczać? Z góry dziękuje :)

Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma 982,00 pg/ml 290,0 — 1050,0
TNF alfa ↑ 4603,00 pg/ml 320,0 — 1380,0
Interleukina 10 ↑ 6750,00 pg/ml 1530,0 — 3830,0
Interleukina 4 47,00 pg/ml 20,0 — 120,0
Interleukina 5 <20 pg/ml 20,0 — 95,0
Interleukina 2 ↓ <20pg/ml 20,0 — 45,0
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 20,90 ratio 47,3 — 135,8
Wskaźnik TNF/IL4 ↑ 97,90 ratio 3,2 — 31,2
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,10 ratio 1,1 — 2,8
Wskaźnik TNF/Il10 ↑ 0,70 ratio 0,2 — 0,5
Test IMK (MultiTest)