reklama
dżoł
Fanka BB :)
Dziś na forum super wiadomość. @burczuś, cień to dobry początek. I życzę Ci żeby sytuacja rozwiązała się gdzieś w okolicy października. Trzymam bardzo mocno kciuki.
Termin chyba bardziej na sierpien niz pazdziernik [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
olaa90
Mam już skierowanie na oddział. Mam się zgłosić we wtorek... nie było serca, niestety.
Mój lekarz zaproponował wysłanie do badania do poznania do tego genesis... ale byłam jak w amoku, pamietam tylko ze kazał mi wydrukować formularz, tylko jak to mam zrobić wszystko zadzwonić tam dopytać? Opłacić od razu? Jak z tym kurierem... jakie to wogole są koszty ?
Proszę was o poradę jeśli któraś z Was tak robiła, dziękuje za kciuki-niestety może komuś innemu na przyszłość się przydadzą...
Mój lekarz zaproponował wysłanie do badania do poznania do tego genesis... ale byłam jak w amoku, pamietam tylko ze kazał mi wydrukować formularz, tylko jak to mam zrobić wszystko zadzwonić tam dopytać? Opłacić od razu? Jak z tym kurierem... jakie to wogole są koszty ?
Proszę was o poradę jeśli któraś z Was tak robiła, dziękuje za kciuki-niestety może komuś innemu na przyszłość się przydadzą...
pixi.nova
@olaa90 Bardzo mi przykro.. Ktore to poronienie? Jeżeli chodzi o Genesis ja badałam tam dwa razy metoda mikromacierzy,która jest dokładniejsza. Badanie kosztuje 1600 zł i w wyniku jest dokładnie napisane czy była wada i ewentualnie jaka. Poznasz tez plec.
To jest przydatne aby wiedziec jakie dalej wdrozyc leczenie. Ja szczerze polecam to badanie.
Co do kuriera zadzwon tam i wyjasnia ja jestem z Poznania wiec zawsze zawozilismy osobiscie.
To jest przydatne aby wiedziec jakie dalej wdrozyc leczenie. Ja szczerze polecam to badanie.
Co do kuriera zadzwon tam i wyjasnia ja jestem z Poznania wiec zawsze zawozilismy osobiscie.
olaa90
@pixi.nova 2.... teraz to przynajmniej zarodek był... ehh... i z tego badania wychodzą wszystkie wady? I nasze jakieś dysfunkcje genetyczne? Ciekawa jestem czy aż tak zła u mnie genetyka... bo znając życie to pewnie z mojej strony jest problem ....
Porzeczka1234
Mam już skierowanie na oddział. Mam się zgłosić we wtorek... nie było serca, niestety.
Bardzo mi przykro . Musisz poczytać na stronie Genesis jak wysłać cena to 900 zł podstawowe wady , metodą mikromacierzy ok 1700 zł. Z tego co pamiętam to zamawiasz kuriera dzwonisz lekarz musi pobrane tkanki po poronieniu zabezpieczyć w soli fizjologicznej i pakujesz do paczki i wypełniasz ten formularz jaką metodą chcesz zrobić badanie przelewasz pieniądze i dzwonisz po ok tygodniu czy materiał po poronieniu nadaje się do badania
Ostatnia edycja:
reklama
pixi.nova
@olaa90 W tym badaniu poznasz wady zarodka. Bedzie Ci o tyle łatwiej, że jeżeli byly wady latwiej bedzie Ci to zaakceptowac jednak leki w kolejnej ciazy beda pewnie podobne.. Co teraz brałaś?
Musisz miec lyzeczkowanie?Moze popros w szpitalu o leki tak abys mogla sama poronic. Jest wtedy mozliwosc rowniez zabezpieczenia materialu.
Jezeli chcesz poznac wasze ewentualne obciazenie genetyczne wadami musisz zbadac wasze kariotypy.
Dostaniesz skierowanie z nfz za darmo po dwoch poronieniach.
Badanie mikromacierzy da Ci tez mozliwosc ewentualnie wyplaty pieniedzy z ubezpieczalni to moze pokryc pozniejsze badania. Ja tego nigdy nie robilam ale slyszalam, ze jest taka mozliwosc.
Musisz miec lyzeczkowanie?Moze popros w szpitalu o leki tak abys mogla sama poronic. Jest wtedy mozliwosc rowniez zabezpieczenia materialu.
Jezeli chcesz poznac wasze ewentualne obciazenie genetyczne wadami musisz zbadac wasze kariotypy.
Dostaniesz skierowanie z nfz za darmo po dwoch poronieniach.
Badanie mikromacierzy da Ci tez mozliwosc ewentualnie wyplaty pieniedzy z ubezpieczalni to moze pokryc pozniejsze badania. Ja tego nigdy nie robilam ale slyszalam, ze jest taka mozliwosc.
Podziel się: