reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hop hop jest tu kto?
Test zrobiony. Cień cienia jest:) nie umiem wstawić zdjecia.moze komus wyslac by obrobil i pomniejszyl bo ja nie umiem:/
Aaaaa[emoji257] [emoji253] [emoji110] [emoji110] kciuki za bhcg - jest pięknie
Dziewczynki pochwale sie wam lozeczkiem
Zobacz załącznik 831799Zobacz załącznik 831800

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino cudowny kącik flaga Małego Krolewicza [emoji7]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a mam jeszcze pytanie, dzisiaj dopiero nie zjem, jutro tez tego aspiryn cardio... czy to nie za krótki okres do wtorku czy to wogole jakoś wpłynie na intensywniejszosc krwawienia ? Poprzednio bardzo krwawiłam (nie jedząc tabletek rozrzedzajacych) kilka razy salowa zmieniała mi podkłady a podczas badania przed zabiegiem to już tak mi chlustalo ze nie nadarzalam z podpaskami :( dlatego zdecydowali o zabiegu bo Za dużo krwi traciłam :( dodam tez ze mam grupie krwi a rh -

@olaa90 Amh jaki miałaś wynik? Chyba jakiś błąd się wkradł napisałaś 125?
Powinnaś zrobić krzywą cukrową. Ale to wszystko na spokojnie po szpitalu.
Skoro zespół antyfosfolipidowy masz wykluczony i ana 1 rozumiem był ujemny?

Ja kochana sobie obiecałam, że nie będę już się starać aby w okresie Świąt być w newralgicznym czasie. Na wielkanoc byłam po drugim poronieniu... Także doskonale Cię rozumiem..
Moja rada jest taka.. nie staraj się o ciąże zbyt szybko.. mi powiedziano, że każda kolejna nieudana zmniejsza nasze szanse więc uspokój emocje, odpocznijcie z mężem i te trzy miesiące daj sobie czas na znalezienie drogi leczenia i uspokojenie hormonów. Pomyśl na spokojnie w nowym roku nad clexanem i ewentualnie sterydem. Lub najlepiej zmień lekarza. Z twoich okolic dużo dużo dziewczyn jeżdzi do Tarnowa do Przybycienia może warto to rozważyć ponoć od 15 grudnia startują zapisy na nowy rok.

Koniecznie musisz dostać zastrzyk z immunoglobuliny 72h od rozpoczęcia krwawienia przypilnuj tego. Ja tez mam krew - i zawsze tego mocno pilnowałam żeby ten czas nie minął.
Acard działa do tygodnia ale spokojnie może to i nawet lepiej że będziesz więcej krwawić wtedy jest szansa, że wszystko samo popłynie bez zabiegu.

@pixi.nova dziękuje Ci za wszystkie inf :* muszę to wszystko spisać.... faktycznie mój błąd przepraszam, amh wyszło 4,3 , ca 125 to osobne badanie. Nie nie jeśli chodzi o następna ciążę to nie wchodzi w grę. Mam 27 lat,mąż tez. Następnym razem spróbować chyba na 30urodziny spróbujemy... tak, do Przybycienia będę dzwonić się rejestrować. Tzn ana 1 wyszło ujemne ale tego badania zespół antyfosfo...nie miałam robionego :(

Nie ma sprawy.. Bardzo dobrze, że chcecie odpocząć to na pewno pozytywnie wpłynie na waszą psychikę i związek.
Badanie na zespół antyfosolipidowy koniecznie musisz zrobić. Tak samo mutacje typu Pai, V leiden itd. najlepiej zrobić w pakiecie na stronie testdna.pl wtedy płacisz dużo mniej niż osobno.

To twoje amh jest dokładnie takie jak moje to wskazuje na lekkie PCO. Koniecznie zbadaj krzywą cukrową, Przybycień i tak to zleca więc lepiej miej to już na wizytę. Być może dostaniesz gluckophage w kolejnej ciąży.
Trzymam mocno kciuki, gdybyś potrzebowała jakiś info to pisz.
Życzę powodzenia w szpitalu, daj znać jak będziesz po. Trzymam kciuki żeby obyło się bez zabiegu, dopominaj się żeby dokładali tabletek co trzy godziny wtedy jest szansa, że się ruszy i nie będzie zabiegu.

@olaa90 to nie bedzie mialo wiekszego wplywu, tylko nie bierz juz go. W szpitalu sobie poradza. Maja leki zakrzepowe jakby trzeba bylo. A poronienie to zawsze duzy uplyw krwi.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ilis91 @pixi.nova niewem... nigdy nie miałam tego zdiagnozowanego. @ zawsze 28-29 dni, owulacja zawsze wyczuwalna. Dopiero po poronieniu wydaje mi się,ze miałam
Tylko 2 owu tam coś było popiepsZone. Nie mam tez jakiś wahań wagi,lub jakiegoś nadmiernego owłosienia bo czytałam,ze to może o tym świadczyć. Myślicie ze po poronieniu by się to mogło zrobić? W ogóle wiecie co tez ca 125 to w sumie tez miałam wysoki bo 27 a norma do 35, to może jakaś tendencja do torbieli bo w 1 ciąży tez miałam ta torbiel właśnie, teraz niby nie...;/ czy pco może mieć znaczenie w ciąży ? Bo zachodzić to zachodzę od razu ;/ 2 razy za pierwszym razem starań ;/

Do góry