reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hop hop jest tu kto?
Test zrobiony. Cień cienia jest:) nie umiem wstawić zdjecia.moze komus wyslac by obrobil i pomniejszyl bo ja nie umiem:/
Aaaaa[emoji257] [emoji253] [emoji110] [emoji110] kciuki za bhcg - jest pięknie
Dziewczynki pochwale sie wam lozeczkiem
Zobacz załącznik 831799Zobacz załącznik 831800

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino cudowny kącik flaga Małego Krolewicza [emoji7]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a mam jeszcze pytanie, dzisiaj dopiero nie zjem, jutro tez tego aspiryn cardio... czy to nie za krótki okres do wtorku czy to wogole jakoś wpłynie na intensywniejszosc krwawienia ? Poprzednio bardzo krwawiłam (nie jedząc tabletek rozrzedzajacych) kilka razy salowa zmieniała mi podkłady a podczas badania przed zabiegiem to już tak mi chlustalo ze nie nadarzalam z podpaskami :( dlatego zdecydowali o zabiegu bo Za dużo krwi traciłam :( dodam tez ze mam grupie krwi a rh -

@olaa90 Amh jaki miałaś wynik? Chyba jakiś błąd się wkradł napisałaś 125?
Powinnaś zrobić krzywą cukrową. Ale to wszystko na spokojnie po szpitalu.
Skoro zespół antyfosfolipidowy masz wykluczony i ana 1 rozumiem był ujemny?

Ja kochana sobie obiecałam, że nie będę już się starać aby w okresie Świąt być w newralgicznym czasie. Na wielkanoc byłam po drugim poronieniu... Także doskonale Cię rozumiem..
Moja rada jest taka.. nie staraj się o ciąże zbyt szybko.. mi powiedziano, że każda kolejna nieudana zmniejsza nasze szanse więc uspokój emocje, odpocznijcie z mężem i te trzy miesiące daj sobie czas na znalezienie drogi leczenia i uspokojenie hormonów. Pomyśl na spokojnie w nowym roku nad clexanem i ewentualnie sterydem. Lub najlepiej zmień lekarza. Z twoich okolic dużo dużo dziewczyn jeżdzi do Tarnowa do Przybycienia może warto to rozważyć ponoć od 15 grudnia startują zapisy na nowy rok.

Koniecznie musisz dostać zastrzyk z immunoglobuliny 72h od rozpoczęcia krwawienia przypilnuj tego. Ja tez mam krew - i zawsze tego mocno pilnowałam żeby ten czas nie minął.
Acard działa do tygodnia ale spokojnie może to i nawet lepiej że będziesz więcej krwawić wtedy jest szansa, że wszystko samo popłynie bez zabiegu.

@pixi.nova dziękuje Ci za wszystkie inf :* muszę to wszystko spisać.... faktycznie mój błąd przepraszam, amh wyszło 4,3 , ca 125 to osobne badanie. Nie nie jeśli chodzi o następna ciążę to nie wchodzi w grę. Mam 27 lat,mąż tez. Następnym razem spróbować chyba na 30urodziny spróbujemy... tak, do Przybycienia będę dzwonić się rejestrować. Tzn ana 1 wyszło ujemne ale tego badania zespół antyfosfo...nie miałam robionego :(

Nie ma sprawy.. Bardzo dobrze, że chcecie odpocząć to na pewno pozytywnie wpłynie na waszą psychikę i związek.
Badanie na zespół antyfosolipidowy koniecznie musisz zrobić. Tak samo mutacje typu Pai, V leiden itd. najlepiej zrobić w pakiecie na stronie testdna.pl wtedy płacisz dużo mniej niż osobno.

To twoje amh jest dokładnie takie jak moje to wskazuje na lekkie PCO. Koniecznie zbadaj krzywą cukrową, Przybycień i tak to zleca więc lepiej miej to już na wizytę. Być może dostaniesz gluckophage w kolejnej ciąży.
Trzymam mocno kciuki, gdybyś potrzebowała jakiś info to pisz.
Życzę powodzenia w szpitalu, daj znać jak będziesz po. Trzymam kciuki żeby obyło się bez zabiegu, dopominaj się żeby dokładali tabletek co trzy godziny wtedy jest szansa, że się ruszy i nie będzie zabiegu.

@olaa90 to nie bedzie mialo wiekszego wplywu, tylko nie bierz juz go. W szpitalu sobie poradza. Maja leki zakrzepowe jakby trzeba bylo. A poronienie to zawsze duzy uplyw krwi.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ilis91 @pixi.nova niewem... nigdy nie miałam tego zdiagnozowanego. @ zawsze 28-29 dni, owulacja zawsze wyczuwalna. Dopiero po poronieniu wydaje mi się,ze miałam
Tylko 2 owu tam coś było popiepsZone. Nie mam tez jakiś wahań wagi,lub jakiegoś nadmiernego owłosienia bo czytałam,ze to może o tym świadczyć. Myślicie ze po poronieniu by się to mogło zrobić? W ogóle wiecie co tez ca 125 to w sumie tez miałam wysoki bo 27 a norma do 35, to może jakaś tendencja do torbieli bo w 1 ciąży tez miałam ta torbiel właśnie, teraz niby nie...;/ czy pco może mieć znaczenie w ciąży ? Bo zachodzić to zachodzę od razu ;/ 2 razy za pierwszym razem starań ;/

Do góry