reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova z tego co mówił lekarz, chce żeby się obeszło bez zabiegu tylko mówi ze chce w szpitalu zeby to wyłapać i zabezpieczyć bo ja w domu w amoku mogę tego nie ogarnąć. Rano mi zaaplikuje tabletki.

Brałam aspiryn cardio, metyle, wit D, duphaston, luteina. Może Zabrakło tego clexane, tego się już nie dowiem. Chce o tym tylko jak najszybciej zapomnieć,żeby jako tako na święta funkcjonować psychicznie ;/ a jakieś pozostałe badania na NFZ należą się jeszcze ?

reklama
@olaa90 Na nfz zespol antyfosfolipidowy(diagnostyka trombofilii), kariotypy chyba Ana tez. Zbadaj tez bialko c i s. Jezeli potrzebujesz pomocy w doborze badan mozesz napisac co masz a my Ci doradzimy co jeszcze badac. Mozesz tez isc w kierunku badan immunologicznch chyba, ze kolejna ciaza i tak na sterydzie wtedy mozesz zaryzykowac bez szczegolowych badan. Clexane na pewno musisz miec zreszta nie sadze zebys znalazla lekarza, ktory zdecyduje sie poprowadzic Ci trzecia ciaze bez niego wiec badz spokojna ryczalt na pewno tez dostaniesz. Wiem co czujesz.. ja rok temu kilka dni przed wigilia wyszlam ze szpitala.. nie obchodzilam swiat to byl koszmar. Idz jak najszybciej do szpitala wtedy bedzie Ci duzo latwiej. U kogo sie leczysz? Badalas kiedykolwiek hormony? Rowniez badanie amh i krzywej cukrowej powinnas wykonac.

Ostatnia edycja:
@pixi.nova jestem o dziwo aż za bardzo spokojna chyba nie wierze w to,co się dzieje bo na święta wielkanocne było to samo. WysZlam ze szpitala w wielki piątek;/ widocznie macierzyństwo to nie da mnie rola w życiu... boje się czy moje małżeństwo na tym nie ucierpi;/ ehh... u Gawlika z Dębicy teraz.

Badania mam zrobione takie:
-ana 1,
- leiden, mthfr (tu wyszła hetero1298)
- homocysteina (ok 5 bez metyli)
- b12
-antykoagulant tocZnia
-kwas foliowy ponad normę po jedzeniu tylko syntetyku
- przeciwciała p/c plemnikom, kardiolipinie
-hormonalne (wszystkie ok)
-toxoplazmoza , cytomegalia - przeszłam już...
- wit D
-glukoza
- amh, ca125
- d-dimery (170 - norma do 500)
- aptt 43 (norma do 39)

No i tyle... milion myśli mam w głowie, muszę poprosić po szpitalu o l4 bo pracuje w przedszkolu i nie chce by moja złość i rozgoryczenie wyladowylala na dzieciach ...

W tym tygodniu po szpitalu mam robić jakieś badania ? Napiszcie mi proszę jakie. Mam możliwość u siebie w diagnostyce

Myślałam,ze coś więcej się da. To w dupie mam proszenie zrobie to sama w diagnostyce, patrzyłam teraz to ok 35zl ;/

Ostatnia edycja:
reklama
@olaa90 nie musisz się prosić o L4, wykonując badania genetyczne poznacie płeć. Co wiąże się z możliwością zarejestrowania maleństwa i skorzystania z 8 tygodniowego skróconego urlopu macierzyńskiego. Może ten czas pozwoli Ci dojść do siebie i ogarnąć konieczne badania. A wychodząc że szpitala dostaje się zazwyczaj dwa tygodnie zwolnienia. Przutulam.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry