reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Magda dzięki :-) Będę próbować w sobotę. Mierze tempke od czasu ew. owulacji i jest na poziomie 36,9,czyli mogła.wystąpić, jednak wstaje w nocy 3-5 x do dziecka, więc nie mogę jej też poważnie traktować. Z drugiej strony czuje się fatalnie, rozbita itp, ale też mogłam się przeziebic na biegu niepodległości. Także nic nie wiadomo :-) Za dwa dni zatestuje i dam znać :-D

reklama
Iris- witaj :)
Gogać- cudny suwaczek ;*
Madzia- kochana dziękuje, czasem właśnie takiego kopa potrzeba! :-) Właśnie zdaje sobie sprawę, że lekarza muszę poszukać dalej i to troszku mnie paraliżuje bo tak jak wspominałam- leszcz ze mnie w badaniach, tylko, że nie trafiłam póki co na lekarza coby chciał mi zlecić coś więcej, a byłam już u czterech- stąd ten brak wiary... naprawdę nie chce marudzić i szukam ale czuje czasem jakbym biła głową w mór... i nie powiem- zazdroszczę Wam gamy diagnoz bo przynajmniej coś wiecie... Teraz czekam na histeroskopie- wybłaganą bo też nikt nie uważał, że jest mi potrzebna- i na wizyte 19-go u genetyka...

Ostatnia edycja:
Inka ja tez mam test limfocytotoksyczny ujemny i mnie powiedzial profesor Wilczynski ze to swiadczy o tym ze w razie koniecznosci moge byc szczepiona z krwi meza-to sa jego słowa choc rozne opcje czytałam tu na forum

Iris ja polecam profesora, jest konkretny, sympatyczny, potrafi napiecie rozładowac-niczym psycholog i opinie ma dobre;przyjmuje wtorki, czwartki w Vita medzie w Łodzi na ul.Leszczynskiej a Ty skad jestes?
Alusia a Ty sie zapisalas? Na kiedy masz wizyte?
Kruszka na jakich lekach teraz podchodzisz? Ta ostatnia ciaza na czym była?Trzymam kciuki

Joanna dziś dzwoniłam i wizytę mam u prof. Wilczynskiego 25.11. W sumie u mnie kiedyś znów powiedział ze szczepienia są bez sensu a test miałam dodatni wiec chyba tutaj coś na rzeczy jest ...
Iris witaj na forum... I z serca polecam prof. gdyby nie on pewnie stałabym w miejscu ... I jakoś w mojej historii on jako jeden z nielicznych nie straszy genetyka przy translokacji męża ...

Dziewczyny beta z dziś 139, co myślicie ?

Gogac cóż to musi być za przeżycie poczuć swoje maleństwo w brzuszku
Nafoczka nigdy nic nie jest przesadzone, dodatkowo tak jak u mnie chwile totalnego zrezygnowania przynoszą czasem bardzo dobre wieści
Kruszka &&&&&&&
Misiejek jak wyniki ?...
MaDziK Ty to zawsze kochana kobitka jesteś
GosiuS co tam u Ciebie?
Pietrucha cieszę się ze jest ok... Kobitko dajesz mi duża nadzieje...
Wcześniej jeszcze nie zdążyłam napisać - Neli, Enya dzieciaczki są przekochane....
Alokin ciagle o Tobie myśle, &&&& żebyś dotrwała...

Ostatnia edycja:
Alusia - beta rośnie pięknie:). Dobrze, że wizyta ustalona, leki i tak bierzesz więc będzie wszystko dobrze.

Nafoczka
- ej, no Ty ... o jakim staniu w miejscu mówisz. Histero i genetyk to prawie kwintesencja leczenia poronień.
Głowa do góry i Ty niedługo będziesz miała teczkę z wynikami.

Kruszka -rozbicie i stan grypopodobny dobrze wróżą. Ja też myślałam, że mnie przeziębienie łapie, najbardziej wieczorem.
Trzymam &&& nieustannie za dwie tłuste krechy.

Alusia bede czekac na to co Ci powie bo ja chyba znow do niego tez sie wybiore; czytalam wlasnie o tym tescie skoro jest dodatni to nie ma podstaw do immunizacji czyli do szczepein czy wlewow a skoro jest ujemny znaczy ze brak przeciwcial blokujacych choc to oznacza sie za pomoca mlr i wtedy jest podstawa do szczepien czy wlewow-tyle z moich madrosci a artykulu od Maliny a u mnie ujemny wiec chyba musze sie jeszcze zastanowic i raz porozmawiac z profesorem, tyle ze ja mam te ANA dodatnie i tak bardzo sie boje tych szczepein jak ognia normalnie a profesor naprawde ok-kazdy stres potrafi rozładowac-mnie powiedzial ze jakbysmy wiedzieli o wszystkich wadach genetycznych to szli bysmy do zakonu a nie do łóżka:)

reklama
Dziekuje za ciepłe przywitanie. MagdaCH przeciwciala kardiolipinowe ACA i beta2 glikoproteinie miałam robione. Wszystko jest ok. Zadnych lekow oprocz luteiny po ivf nie dostawalam. Lekarz twierdzi ze nie są mi potrzebne. Z trombofilii mialam FV Leiden, FII protrombina i MTHFR. Nic nie stwierdzono. Aha i jeszcze Dhea powyzej normy. ANA i APA nie. Powinnam je zrobić przed wizytą u prof? Mozna je zrobic gdzieś w Łodzi na nfz? Robicie jakies badania w diagnostyce?
Mocno trzymam kciuki za wszystkie staraczki ;) dajecie mi nadzieję.

Do góry