reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kurcze Barbina dzięki za te linki ;-)
masz racje może warto sobie furtkę zostawić do tej szkoły, widzę ze jesteś z pracy zadowolona i oni z Ciebie pewnie tez, wiec warto zostawiać po sobie dobre wspomnienie :)
A za dzieciaczkami pewnie będziesz bardzo tęsknić :(

Espernza Barbinka ma racje, mutacja mutacji nierówna, przy niektórych zwykły kwas foliowy podnosi homocysteine, przy innych obniża, w tym linku dużo jest wyjaśnione, i nie strasza tak jak ten na który trafiłyśmy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Apolinko Koszyczek z naszego forum udziela się na innym forum pacjentek dr Przybocienia, który w ten sposób (Ovitrelle + encorton) leczy brak hamowania, jeśli kobieta nie decyduje się na szczepienia, poszukaj tego wątku lub zapytaj Koszyczka. Mnie zastrzyki z Bhcg proponowały ginka i endokrynolog. Chciałabym spróbować tego zestawu. Mam od naszej Madzi artykuł na ten temat, mogę CI podesłać na maila, napisz adres na prv.
Inka mlr 46% jest ok, Malina pozwala zachodzić w ciążę jakoś od wyniku 40%.
Esperanza ja miałam B12 firmy Swanson. Po kilku miesiącach na metylowanym kwasie foliowym i B12, plus zwykły kwas 15mg i B6, homocysteina spadła z 9 do 5. Mutacje MTHFR pośrednio wpływają na krzepliwość- podwyższona homocysteina wpływa na czas krzepnięcia. Jak już pisałam genetyczka zapewniała mnie że ta mutacja wg najnowszych badań, nie jest wyłączną przyczyną poronień. Nie wiem co o tym sądzić więc na wszelki wypadek suplementuję witaminy z grupy B...

Truskaweczko I ja dołączam się do życzeń:-)
Napisałam na fb o potrzebie zakupu b12 metylowanej ale za granicą i odezwało sie mnóstwo osób:-) więc jest szanasa,że będę mieć tą wersję witaminy:-) bardzo dziękuję tym co odp na moje zapytanie :-)
Brak wieści od Olusi??nikt nie ma info prywatnych może?nic? Kurcze...:-\

Truskaweczko nic się nie ukryje hehhe, spóźnione ale Najgorętsze, Najszczersze życzenia , Męża kochanego już masz wiec życze spełnienie największego Cudu , małej Truskaweczki lub Truskaweczka :-):-)

Burczuć widzisz są jeszcze dobrzy ludzie na świeci :)), tylko z tego co pamietam masz mthr A1298C-heterozygote , tak ?
to uważaj z dawkami, akurat ten rodzaj nie podnosi homocysteiny, wiec tak jak pisała Balbinka, nie można jej bardzo obniżyć.

No właśnie szkoda ze któras nie ma numeru do Alokin i Olusi, ciekawe co tam się dzieje :(,
wybierajace sie do szpitala mogłyby zostawiać numer u naszej "szefowej"-madadora Kairy:-)
chociaż wiem , ze o innych rzeczach się myśli w takich momentach :(

ja ruszam włąsnie odebrać wynik paciorkowca, mam nadzieje ze chociaż tego dziadostwa nie będę miała , bo znowu był by stres :(
Mam nadzieje ze u nich wszystko w porządku.

Gosia tez bym chciala ten arttykul ale nie moge Ci wiadomosci prywatnej wyslac nie wiem czemu moze Ty sprobuj do mnie i ja ci wtedy swojadres na meila przesle;pozdrawiam

Misiejek leże i czekam na mój Cud :-)
Jestem w szpitalu już 1,5 tyg. Szyjka ma zaledwie 0,5cm a moja gin do niedzieli na urlopie :-( Mam nadzieję ze na weekend mnie nie odprawią do domu tylko poczekam tu na moją gin i spokojnie będziemy mogły rozwiązać ciąże. Na pewno nie dotrwam do 25.11 jak było planowane

Misiejku, tak mam tą mutację i homocysteinę 18,2 , więc jest co obniżać :/ Ktoś doradzał(już sama nie wiem kto),żeby brać tą b12 metylowaną i na tym się skupiłam. Teraz znowu nie wiem czy coś źle zrozumiałam, coś przekręciłam?
Nie wiem, czy ta mutacja powoduje u mnie taki wysoki poziom homocysteiny, czy ten metformax, co brałam 3 lata...
tak czy siak biorę puki co : acard, femibion natal 1, b6, b12 i kwas foliowy o wyższym indeksie-z recepty. Nie wiem co moge jeszcze ropbić. Jutro mam wuzytę, konsultację u genetyka w Opolu,zobaczymy co mi powie. Ponoć jest też obeznany w immunologii,ale to będe wiedzieć jutro:) może przekieruje do dobrego ginekologa znającego się na tych mutacjach MTHFR, albi jakiegoś hematologa? immunologa? zobaczymy:)

Alokin...powodzenia:)

reklama
Alokin, dasz rade :) trzymam kciukasy..
Misiejek- nasza Olusia udziela się na "KWIETNIÓWKACH 2015" , myśli nad imionami i takie tam... więc wnioskuję, że jest GIT :-D
a ja jestem na etapie godzenia się z myślą, że... bede mieć tylko Karolka, to i tak ogromne szczęście:tak: (i tak sobie wbijam w głowe:confused: Was wciąż podczytuje i kibicuje ale ja to taki bladzioch przy was, że córka młynarza jest opalona:-Djak coś może zdziałam to się zamelduje ;-)

Truskawczko hop hop... życzę Ci spokoju ducha i żebyś była po prostu szczęśliwa!

Ostatnia edycja:
Do góry