reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anetkruczek pewnie tak [emoji23][emoji16] mi powiedział ze w moim przypadku by mi nie dał to chyba są jakieś zależności komu co [emoji4] wgl zaplusowal od razu u mnie bo nie patrzył na mnie jak na idiotke ze biochemiczna to nie ciąża tylko u niego ciąża to ciąża... wgl inna gadka z kimś kompetentnym a nie z takim debilem co mi pisał że może ciąży nie bylo lol

@kas90 no ooo po prawie 10 latach związku w końcu nie na pokojach nie z kimś tylko sami [emoji4] swoboda i prywatność normalnie nie wiem szok przeżyje xD
M wczoraj się śmiał do mnie że sie boi ze mną sam zostać [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny moze mnie wysmiejecie ale jak to jest z komorka jajowa po poronieniu jak staramy się np. przed uplywem 3 cykli? o_O Czy moze byc tak, ze ona jest wlasnie niedojrzala?

Z moich obserwacji wynika, że bliźnięta po stymulacji trafiają się kobietom z zaawansowanym PCOS.
Ale nie wiem czy jest jakiś naukowy dowód na to.
Mi się wydaje, że stymulacja może pomóc na to kiedy kobieta nie ma owulacji, wytworzyć cały ten proces ale absolutnie nie wpłynie to na siłę komórki jajowej ani to czy będą później wady płodu czy nie.
To jest zbyt skomplikowany proces aby kilka zastrzyków czy tabletek już w momencie prawie dojrzałej komórki mogło zmienić jej DNA?
@marzycielka81 mleczko pszczele bardzo poprawia płodność, poczytaj w necie. Generalnie zawiera mnóstwo witamin i inozytol. Myślę, że nie zaszkodziłoby u Ciebie a na pewno nic złego z cyklem Ci nie zrobi.
@anetkruczek Mnie przekonywano, że nie ma nic lepszego jak naturalny cykl. Stymulacja nie ma takiej mocy bo po co by było in vitro..z PGD.
Może to jest brutalne ale podobno nie da się zmienić biologii, ani suplementami ani niczym. Nikt nam nie wyprodukuje zdrowej komórki jak jej nie mamy..
Jeszcze jako przykład mówił mi o tym dlaczego zdrowe zarodki padają na szkiełku..
Kochane w tych blizniakach przy pco to chodzi o to, ze jak zarodek zaczyna wychodzic z otoczki zebzetoyto sie zaimplantowac to czasem sie "przekroi" na pol, bo przy pco komorki maja grubsze te oslonki;) a ze te komorki nie sa wyspecjalizowane jeszcze, to maja zdolnosc do tego zeby powstaly z nich 2 zdrowe dzidzie. Czasem zdarza sie tez, ze jeden bedzie zdrowym dzieckiem a drugi nie da rady i to jest zespol zanikajacego blizniaka - na poczatku sa 2 pecherzyki widoczne w macicy a potem np dzidzi tylko w jednum. To sie dzieje w ok 5% przypadkow:)

Dziewczyny moze mnie wysmiejecie ale jak to jest z komorka jajowa po poronieniu jak staramy się np. przed uplywem 3 cykli? o_O Czy moze byc tak, ze ona jest wlasnie niedojrzala?
Komorka raczej jest dojrzala, te 3 miesiace sie zaleca po to, zeby endo sie zregenerowalo ;)
@mickey* to mozeivf z badaniem pgd zarodkow??
@marshia trzymaj się :*

Dziewczynki ja tylko proszę o radę, bo aktualnie mam zawał....
Zrobiłam te badania z immunologii wczoraj i mam wyniki Anty TPO w normie, natomiast anty TG 259,17!!! a norma jest do 4,11.... Kurcze, nie mam aktualnych badań z tarczycy, pójdę jeszcze jutro zrobić. Nie miałam nigdy problemów z tarczycą, nie wiem co się podziało. Na pewno mogło to mieć wpływ na stratę mojego maluszka, ale powiedzcie mi co innego może być konsekwencją?? BO jak czytam, że rak.... to mam dość :(

Ale sie rozpisalyscie:p nie ma kiedy czytac bo tu sie troche icze sprzatam wiec tylko przesuwam strony na dol i wychwytuje wiadomosci;)
@roki_1991 nie czytaj tych bzdur na inetrnecie jesli klopoty masz z tarczyca to dostaniesz leki na to tarczyca ma wplyw na plod wazne ze to wychwycilas;)
@roxie123 super ze przeprowadzka juz nie dlugo

Jak to jest z zielona herbata mozna ja pic przed staraniami czy nie wie ktos?

A dzisiaj maz do mnie dzwonil ze zostanie na dluzej przyjezdza 26 i zostaje do 3 stycznia prawdopodobnie jupi;) mam nadzieje ze nic sie nie zmieni

@nafoczka co z tym zamknietym watkiem mam gdzies wejsc czy co:/

reklama
Dziewczynki ja tylko proszę o radę, bo aktualnie mam zawał....
Zrobiłam te badania z immunologii wczoraj i mam wyniki Anty TPO w normie, natomiast anty TG 259,17!!! a norma jest do 4,11.... Kurcze, nie mam aktualnych badań z tarczycy, pójdę jeszcze jutro zrobić. Nie miałam nigdy problemów z tarczycą, nie wiem co się podziało. Na pewno mogło to mieć wpływ na stratę mojego maluszka, ale powiedzcie mi co innego może być konsekwencją?? BO jak czytam, że rak.... to mam dość :(
Roki - ja mam ok 500 anty tg i mam hashimoto. Biore eutyrox wiec i tsh sie unormowalo. Urodzilam tak synka wiec spokojnie. Idz do endokrynologa

Do góry