reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia - przykro mi bardzo... musisz być teraz silna. Ukochaj Mamę.

@marzycielka81 - dziękuję Ci za info. ;* Ja patrzyłam po ile jest na Lutyckiej w szpitalu (w labie, bo zawsze tam badam krew) i tam jest 150 zł więc spora różnica. Gdzie ten Certus, w którym robiłaś się znajduje dokładnie?

reklama
Pici.nova a o co chodzi z tym pszczelim mleczkiem? Cos wczoraj mi mignelo, ale nie do konca doczytalam. Moja gin pewnie odpisze, ze in vitro

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova ja uważam że po prostu stymulacje nie jest dla każdego, dlatego lekarz Ci tak powiedział. Popatrz my z @Ilis91 chodzimy do tego samego speca :D i każda z nas miała inną stymulację jak byłam pierwszy raz u doktora w marcu to miałam pełen pakiet badań i umówiliśmy się na maj na rozpoczęcie starań na cyklu stymulowanym, choć ja podkreślałam że mam swoje prywatne owulacje :D i dlatego dostałam na podrasowanie jajeczek jedną tabletkę w dniach od 3-7 i po tej kuracji miałam hiper stymulacje za dużo pęcherzyków za małej wielkości :D łącznie to chyba miałam ich z 12 :D z czego dobrej jakości były po 2 w każdym jajniku czyli 4 i hit w ciążę nie zaszłam :D chyba ze stresu :D
Potem w czerwcu zaszłam w ciążę i miałam ciążę z wadami. I teraz jeżdżę do tego samego lekarza który mówi stymulacji absolutne nie :D chociaż w marcu było absolutne tak :D i ja czasem sama absolutnie głupieje o co chodzi :D tym bardziej myślałam o stymulacji żeby właśnie podrasować jajka :D a aaa ilis w tej ciązy co jest miała chyba stymulke z 4 tabletek dziennie :D

@Ilis91 no właśnie ale miałaś dwa cykle bez owulacyjne potwierdzone co teoretycznie w Twoim wieku nie powinno się na razie trafiać i to jeszcze pod rząd, więc jak dla mnie stymulacja była dla Ciebie.
No i np ja po lamette miałam dramat z endo :D teraz to wiem wcześniej nie wiedziałam że tak zareaguje mój organizm bo przy lamette śluzu brak, całkowity zero no katastrofa :D endo 6 mm, bez stymulacji np poprzedni cykl endo 14 mm i to w tym samym dc... dlatego ja teraz jeżdżę rekreacyjnie do niego patrzyć jak to tak na prawdę u mnie te cykle wyglądają, :D

@mickey* aaaaaa poszłam wczoraj spać wcześnie :D dzisiaj próbuje doczytać co pisałyście :D

Aaaa i moje endo bardzo dobrze poszło na cyklu z włączoną antykoncepcją do tego stopnia że miałam je chyba z 21 mm ... :D

No wlasnie mi mowil ten lekarz, ze bardzo latwo mozna przestymulowac pacjentke a tego by mi nie zrobil... Szanuje go bo mogl mnie naciagac na wszystkie cuda wianki bo sama sie prosilam a odmowil wszystkiego. Powiedzial, ze nie ma nic lepszego niz naturalny cykl.. Ale mysle, ze @anetkruczek masz racje i kazdy przypadek jest zupelnie inny.
U @Ilis91 To faktycznie wskazania byly. Mi podkreslij wiele razy, ze to bujda i absolutnie stymulacja nie wplywa na jakos komorek jajowych. A one przeciez dojrzewaja 3 miesiace..? Nie pokrecilam? Caly ten proces.

No wlasnie mi mowil ten lekarz, ze bardzo latwo mozna przestymulowac pacjentke a tego by mi nie zrobil... Szanuje go bo mogl mnie naciagac na wszystkie cuda wianki bo sama sie prosilam a odmowil wszystkiego. Powiedzial, ze nie ma nic lepszego niz naturalny cykl.. Ale mysle, ze @anetkruczek masz racje i kazdy przypadek jest zupelnie inny.
U @Ilis91 To faktycznie wskazania byly. Mi podkreslij wiele razy, ze to bujda i absolutnie stymulacja nie wplywa na jakos komorek jajowych bo one przeciez dojrzewaja 3 miesiace..? Nie pokrecilam? Caly ten proces.
tylko dla mnie to jest zagadka, skoro dojrzewają 3 miesiace, to znaczy ze 3 miesiace temu juz zostala wybrana ta wiodąca, ktora w tym miesiacu dojrzeje? a jesli wiecej na razie te 3 miesiace dojrzewa i dopiero w danym cyklu jest wyscig ktora bedzie wiodąca i zwyciąży ten wyscig do owulacji, to co sie dzieje z pozostałymi? umierają?

reklama
Do góry