reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A wiecie co mnie jeszcze bawi :D że jak zapytałam doktora a czemu nie będziemy robić stymulacji to mi powiedział że obawia się bliźniaków :D których w marcu się obawiał, bo powiedział że z moją wagą się obawia, kurde ale ja od 15 roku życia ważę tyle samo więc wybuchłam śmiechem i się pytam czy wie że czasem są bliźniaki jednojajowe :D ?

I właśnie ja się np zastanawiałam kiedyś czy może być tak że jak się nie zachodzi na cyklu stymulowanym to czy mogą być te pozostałe komórki po uszkadzane ? Czy np lepsze ? I nic nie mam pojęcia :D Chyba żeby się dowiedzieć musiałabym się wybrać na medycynę :szok::szok:

reklama
Z moich obserwacji wynika, że bliźnięta po stymulacji trafiają się kobietom z zaawansowanym PCOS.
Ale nie wiem czy jest jakiś naukowy dowód na to.
Mi się wydaje, że stymulacja może pomóc na to kiedy kobieta nie ma owulacji, wytworzyć cały ten proces ale absolutnie nie wpłynie to na siłę komórki jajowej ani to czy będą później wady płodu czy nie.
To jest zbyt skomplikowany proces aby kilka zastrzyków czy tabletek już w momencie prawie dojrzałej komórki mogło zmienić jej DNA?
@marzycielka81 mleczko pszczele bardzo poprawia płodność, poczytaj w necie. Generalnie zawiera mnóstwo witamin i inozytol. Myślę, że nie zaszkodziłoby u Ciebie a na pewno nic złego z cyklem Ci nie zrobi.
@anetkruczek Mnie przekonywano, że nie ma nic lepszego jak naturalny cykl. Stymulacja nie ma takiej mocy bo po co by było in vitro..z PGD.
Może to jest brutalne ale podobno nie da się zmienić biologii, ani suplementami ani niczym. Nikt nam nie wyprodukuje zdrowej komórki jak jej nie mamy..
Jeszcze jako przykład mówił mi o tym dlaczego zdrowe zarodki padają na szkiełku..

Ostatnia edycja:
Mi P tłumaczył ze nie dałby mi clo... tylko lamette ...bylam tak podekscytowana wizyta ze książkę mi pokazywał czym siw różni jedno od drugiego . Wiem ze clo przyczynia się do poronien lamette nie ale nie wytłumaczę Wam na ludzki rozum bo on tyle mówił że ja w tej euforii nie zapamiętałam [emoji23] ale zobaczymy po wynikach co zaproponuje .
Już mam plan ze te w 2 dc zrobię w diagnostyce wszystkie badania to będę miec na neta wynik teraz 14go te w Krakowie i między czasie wybiorę się na krzywą cukrową myślałam że może pojutrze ale chyba za słaba jestem przy tym poronieniu i pójdę przed świętami

Stymulacja podobno ma wpływ na jajeczka od każdego doktora to słyszałam ze jakościowo sa lepsze

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia, to strasznie smutne, trzymaj sie :*

@roxie123 no to bedziesz teraz w koncu na swoim, suuuper

@Porzeczka1234 bylam dzis na wizycie. Dostalam globulki gynoflor zeby zasiedlic się bakteriami i zeby pierwszy raz nie bolal, haha :D mam brac co 2 dzien, tylko zapomnialam jak dlugo (w opak. jest 12, ale chybac 24 dni brania to za dlugo, nie?) Ktoras brala? Mozemy wspolzyc po 2 globulkach, wiec nadzieje na dzisiejszą ognistą noc uśpione:p
Mala po zageszczonym mleku spi jak rydz! W nocy przespala 4, 5 godz. Gorzej tylko ze o 4.30 budzi ją codziennie stekanie i juz nie spi praktycznie do pierwszej kupki (7.00-8.00). Ale mąż ją dzis wyniosl i kiblowali w innym pokoju a ja dospalam :D

Ostatnia edycja:
@bertha a miałam pytać właśnie ale pomyślałam a może sama napiszesz hahaha :D a mace jadłaś :D z banankiem :D

@roxie123 ale ja znam dziewczyny które chodzą do doktora i jadą na clo hahaha więc to nie jest tak że on clo nie używa absolutnie nie :D bo jak lamette nie działa to jedzie na clo :D

@pixi.nova myślę że dużo racji w tym co piszesz też jest :D

@pixi.nova @anetkruczek moja dr daje jedna tabletke od 3-7 i się wtedy nie przestymuluje ja uwazam ze dr P daje za dużo tabletek i dlatego macie tyle tych jajek oczywiście kazdy organizm inaczej reaguje. Nie do konca chyba jest tak że jajka dojrzewaja 3-miesiace bo co z tymi kobietami które nieowuluja co miesiąc im niedojrzewają ? Ja mam owu ale pozną I dlatego stymulacja bo jajeczka moga byc upośledzone niedojrzałe nawet jak dojdzie do zaplodnienia to od poczatku komórka źle się dzieli itd

Mi na lekkie ale zaznaczam lekkie rozjechanie cykli i pozna owulacje po poronienich pomoglo gluckophage teraz mam owulacje w 14 dniu a cykl ma 28 dni.
@Porzeczka1234 Wiesz ja mysle, ze przy naszych wszystkich specyfikach trudno wychwycic co pomoglo a co nie.. Mysle, ze nawet lekarze tego nie wiedza.. To sa tak indywidualne kwestie. Wazne, ze pomoglo i jest Zosieńka :D
@Ilis91 To, że na zewnatrz nie ma sluzu plodnego nie znaczy, ze nie ma go przy szyjce. Na jego ilosc moze wplywac nawet to, ze pijesz za malo wody... Wielu lekarzy mowilo mi, ze pacjentki skarza sie na brak sluzu a oni patrza przy szyjce mnostwo..

@Ilis91 to ja właśnie ze śluzem nie miałam nigdy problemu i dlatego to był dal mnie szok :szok::szok:

@Porzeczka1234 to właśnie ja pisałąm że w tym cyklu na lamette miałam jedną tabletkę :) i ja też mam późne owulacje tzn mam zawsze 15 lub 16 dc, a po lamette jak już moje przodujące komórki się wyzbierały do rośnięcia to owulacje miałam w 22 dc o_O na 29 dc to ja od 16 roku życia tak nie miałam...

reklama
Do góry