reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@bea25ta A kochana dokładnie od kiedy brałas clexane? Od samego pozatku dawka 0,8? Ja waze 65 kg wiec mysle ze dawka 0,6 tez jest na mnie za mala.. W ciazy bialko s tez mialam zle.. na clexanie 0,4 i acardzie 75 mg
@Totois30 Kochana badalas ANA? Niestety nie wiem co to za przeciwcialo co Ci wyszlo to z ana?
Mysle, ze powinnas sie udac do Immunologa bo chyba u Ciebie jest z tym problem.
Skad jestes? W Lodzi wiele dziewczyn jezdzi do Pasnika np. ja. Rowniez jest Malinowski.
W Krakowie dziewczyny chodza do Sachy i Przybycienia- to ginekolog ale ogarnia immuno.
W warszawie jest Jerzak.Ale ona bardziej zwraca uwage na zespoly metaboliczne jak PCO ale to chyba nie jest twoj problem.
Masz pewnie do wyboru to co my wszystkie ciaze na sterydzie... Skoro u ciebie wariuja przeciwciala to raczej nie masz wyboru. Szzepien bym ci nie polecala przy dodatnich Ana jedynie bezpieczne sa jeszcze wlewy z immunoglobulin.
@kas90 Nie mam jeszcze wybranej drogi leczenia.. A u kogo sie bede leczyc? Chyba u siebie :D
Zbiore zalecenia i bede kminic ;)
@Porzeczka1234 Dziekuje za odpowiedz.
@magda1208 Kiedy kochana jedziesz do Maliny?
Jak sie czujesz?
@mokka25 Pasnik mowi ze wysoka interleukina 10 to super wynik i tylko sie cieszyc. Wysoki TNF to jaki masz?? Mi mowil ze mozna sie marwtic jak wynik jest ok 300 tysiecy. Ja mam prawie 4000 i mowil ze jest ok.
Nie bierz nic na wlasna reke poczekaj na wizyte. Rozumiem, ze nie jestes w ciazy?
Nie znam tego twojego leku ale on mowil ze TNF to zmienia sie non stop nawet w ciagu dnia i on ma najmniejszy wplyw na ciaze bo nawet katar wplywa na jego wynik. Wiec spokojnie nie panikuj ja sama tu juz myslalam, ze mam nowotwor ;) a okazalo sie, ze to pikus.

Mam wizytę 27.12 ,ale muszę mieć wynik z Genesis .

@magda1208 nie dziękuje... mój stres już sięga zenitu... :( :baffled: ale nie wiem co mnie. Bardziej stresuje to czy będzie serce czy fakt,ze ewentualnie znów czeka mnie szpital :ninja2::ninja2:mam nadzieje,ze choć troszkę wyciągasz pozytywy z tego co Cię znowu spotkało.. i jakoś się kochana trzymasz...

Witam się :**
Dziękuję za zainteresowanie , u mnie ogólnie ok :) wróciliśmy późno i od razu poszłam spać , ale nad ranem obudziłam się dalej z nieznośnym bólem , kręciłam się wzięłam ibum i w końcu zasnęłam pospałam do 10 , zjadłam śniadanie i leże , mam nadzieje , że jutro będzie lepiej , bo fizycznie nie ma źle oprócz tego , że mnie połamało i słaba jestem :)

Już Wam zdaje relacje :)
Więc tak dojechaliśmy , nie czekaliśmy długo może z 15 minut . Pierwsze wrażenie , bardzo miły człowiek , nie buczy jaki on to jest madry , jak się coś mówi do niego to nie patrzy na Ciebie co ty chcesz wgl . Bardzo taki hm widać z powołaniem , no i widać wiedze ma :) fajny !
Dałam mu cały plik wszystkiego , wklepał wszystko w komputer i uznał te badania , mówił , że nie ma sensu ich powtarzać w moim przypadku . Potłumaczył troche czemu tak się dzieje , nie zrozumiałam do końca wszystkiego o czym mówił , bo czasami szybko mówi i ciężko ogarnąć hehe ale wiem , że byłam źle leczona ...
Powiedział , że wgl nie powinnam dostawać żadnego clostylbegytu , bo on jeszcze bardziej przyczynia się do poronień , raczej by dawał lamette czy cos takiego , bo znowu ten ma jakas tam substancje co pomaga . Ogólnie nie mówiliśmy dużo o leczeniu , bo musimy mieć wyniki wiadomo , ale z każdą ciążą jestem coraz bardziej agresywna :/ az sie boje tych badań ... pewnie wszystko skopane
Mówił o kariotypach ... bo powiedziałam , że mamy na czerwiec dopiero to powiedział , że on nie wie czemu takie terminy ze to chore jest czekac po 3-6miesiecy na badanie ale z tym nic nie zrobimy . Powiedział ze jak damy rade finansowo to mozemy zrobic , ale nie koniecznie jak idziemy w czerwcu bo z 15tys kobiet rocznie co ma to tylko moze 10 par ma skopane kariotypy więc powiedział lepiej na razie te badania zrobić które dał .
Nie badał mnie , powiedział , że nie chce mnie krępować skoro poronienie się zaczęło . Ja mówie , że zawsze mi mówili , że to jak spóźniony okres , a on , że żaden okres tylko poronienie ... a przy miesiączce mam zrobić badania hormonów . Badania mogę robić od razu , bo takie dawki leków jak ja miałam to za 2 tyg śladu nie będzie . 14go jedziemy do Prokocimia .
Więc tak mam zrobić :
aktywność komórek nk
allo-mlr
test cytotokstyczny
kir
mutacja protrombiny 20210
---------------------------------------------------------------------
2-3 dc
FSH
LH
SHBG
testosteron
prolaktyna test
KWAS FOLIOWY - ale ten juz zrobiłam przedwczoraj takze moze byc
pc. p. plemnikom / antygenom łożyska / jajnika
AMH
-------------------------------------------------------------------------
Kiedy chce :
krzywa cukrowa i insulinowa po 1h i po 2h

I w zasadzie na razie to wszystko , bo reszte miałam porobione .
W piątek też sobie robiłam B12 i tarczycowe powtarzałam w razie W , ale mówił , że jak mam TSH w normie to dzidzia tego nie odczuwa , ze coś nie halo z tarczycą , po prostu więcej jodu wtedy i tyle .

Wniosek taki , że agresor ze mnie xD M to się tylko śmieje ze mnie , że agresywna jestem ... no ale musi mnie jakoś poecieszyc dobre i żartem :) byliśmy razem posłuchał wszysto , stwierdził ze gość mądrze opowiada :) wiadomo po badaniach dopiero będzie dyskusja co dalej .
Podejrzewam , że wesoło nie będzie ... ale mówił lekarz , że młoda jestem i damy rade...oby , bo ja jestem troche przerażona tym wszystkim , a bardzo chciałabym zajść naturalnie...
Ps. tylko 100zł za wizyte zapłaciłam :O

@marshia dużo zdrowia dla mamy , niech wszystko przebiegnie prawidłowo , poradzicie sobie , będzie dobrze ;* bardzo mi przyro , że musicie przez to przechodzić :< z tą torbielką to może skonsultuj z innym ginem też mi sie wydaje , że pasowałoby progesteronem ją potraktować tak samo cykl żeby się unormował :)
@Ilis91 czekam na wieści z wizyty :))
@pixi.nova a Ty teraz jaki etap , bo się pogubiłam troszke ? jakie leczenie masz zalecone ? :)
@marzycielka81 cytotec mi zupełnie nie potrzebny ja w piątek wieczorem zaczęłam plamić i się do rana rozkręciło . I dziękuje za życzenia :*
@bertha liczę , że zakropkowałaś na świeta :*** &&& @mickey* i Ty tez :)
@Porzeczka1234 sorki , że Was tutaj tyle trzymałam , ale taka osłabiona jestem , że nie mogłam się zebrać ;**
@kas90 @Porzeczka1234 mam nadzieje ze dziewczynki szybko z tego wyrosną ;** bidulki ;*
@magda1208 wszystkiego dobrego dla Ciebie kochana :**
@olaa90 nie prorokuj tu ;p będzie wszystko dobrze ! :)

Ostatnia edycja:
@kas90 super nie jest to niebezpieczne dla dziecka tak mi mówiła sąsiadka pielęgniarka , że tak robią w szpitalu a przynosi natychmiast ulgę mój mąż z paniki wyszedł ale jak zobaczył jaką to jej ulgę przybiosło to powiedział , że dobrze , że ja się takich rzeczy nie boję. Ja zamówiłam te windi pewnie będzie w poniedziałek albo we wtorek.

@magda1208 kochana dziękuję Ci bardzo. Czekam na twoje wyniki. Ściskam Cię bardzo serdecznie

@olaa90 kiedy wizytujesz? Trzymam kciuki za Was!

@roxie123 super teraz będzie dobrze zobaczysz jesteś w dobrych rękach to po pierwsze a drugie ja też słyszałam ,że im więcej tych niepowodzeń tym organizm bardziej agresyny się robi. Kto Ci powiedział że to nie poronienie tylko późny okres twój as od smsów. Idziesz jeszcze do niego bo zastanawiam się jakie Ci leki chce dać których jeszcze nie miałaś. Nie bój się wyników wiedza tylko Ci pomoże w osiągnięciu celu jakim jest różowy wrzeszczący bobas :p:p:D:). Odpoczywaj i wracaj do zdrowia.

@Ilis91 o której wizyta?p

Dziewczyny od tygodnia nie biorę już fraxi i wiecie co lekarka kazała powtórzyć wyniki d-didmery , attp , morgologia, tsh mocz i crp wszystko w normie organizm znów wyzdrowiał po ciąży i niby jestem zdrowa i co wy na to masakra ja nie wiem dlaczego tak jest że bez ciąży wszystkie wyniki super a w ciąży wszystkie skopane na maxa

Ostatnia edycja:
Dziękuje Wam za kciuki i modlitwy. Proszę o nie dziś i jutro. Wiecie co mige kupić na uspokojenie sibie???? Bo cała chodzę i beczę z nereow,, nie mogę tego opanować. Coś bez recepty zadziała w ogole?

@marshia podobno pozitivum jest ok , nie robi głupka ale uspokaja nerwy ...
Modlitwa zapewniona ;*
@Porzeczka1234 nie idę szkoda mi 180 zł wole przeznaczyć na badania :) mam nadzieje , że znajdzie dla mnie drogę ... chyba zejde na zawał jak pojade z wynikami . Musze policzyć sobie na iedy sie zapisać pewnie gdzies koniec stycznia poczatek lutego ale jakos po 20 stycznia sie zapisze powinnam miec wyniki wszystkie... nie wiem kiedy kolejną @ bede miała i ile sie czeka na te wyniki przeciwciał i AMH

@marshia z reklamowanych to positivum, a tak ze zwyklych to dobrze jakbys mogla skads wziac relanium tylko to na recepte. Dzis dla was missa.

@magda1208 dla was rowniez [emoji8]

@roxi123 super ze doktorek ci przypasowal. On mlodym ma wiel do zaoferowania, bo nie goni czas i dzieki temu lepsze rokowania. Badaj sie, a potem chwal tesciorem i brzuszkiem
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry