reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Chrzest 17.12 :) dzisiaj się obkupilam: bielizna, buty, sukienka i dodatki :) jak wrocilam po 4 godz do domu to bylam strasznie wytęskniona!!

@Porzeczka1234 slyszalam o tym sposobie, musze wyprobowac. A ten windi chyba @kwiatuszek23 polecała. Ja mojej pomagam zrobic kupkę masując dosc mocno same zakręty jelita (dwa punkty) i pod palcami czuję kiedy sie przesuwa, jak woda w perlatorze. Mimo ze robie to mocno to mała szczesliwa, bo ulga.
Ja w nocy musze dawac jednak tylko mleko z zagestnikiem. Bo godzine temu obudziło mnie ksztuszenie, od razu wyskoczylam z lozka tak sie przestraszylam. A Asia byla ponad 2 godziny po posilku i do tego na klinie, a mimo to ulała (bo nie odbila mi). A po zagęszczonym odbija jak prosiaczek
Super :-) ja po świętach też muszę ten temat powoli ogarniać... Najgorzej będzie z sukienka dla mnie ale damy radę :-D
@kas90 właśnie my po drugim nocnym posiłku wiesz na prawdę jak byś zobaczyła co zalegało w jelitkach to ja się nie dziwię , że dziecko się męczy płacze itd. Wiesz mimo , że Zosia odbija po każdym posiłku to ulewa i nie wiem czy to normalne?
My dzisiaj kończymy miesiąc!!! O 9:59 a 4 tydzień skończyliśmy w piątek

@bea25ta to dziś???
Wiem o czym mówisz... Jak Michalina miała z ok 4 tygodnie, tak nam się mocno zagazowala że nie mogła się załatwić... I przyjechała moja przyjaciółka która jest położna i ja zaczęła odgazowywac cewnikiem ... To co z niej wyleciało - oczywiście oprócz gazów, to była jakaś makabra ... Ja się zastanawiałam gdzie ona to mieści ...
@Porzeczka1234, pruczki zeszly? Czy jakies wydzieliny?

Myslę, ze to normalne, szczegolnie na piersi ze ci ulewa.

myslicie ze jak 3 nocne posilki będą z odciągniętego, to nie pogorszy mi sie laktacja?
@ilis90, o ktorej wizyta?
Kasiu może być tak że jak 3 noce będą z odciagnietego a nie z piersi to tego nocnego mleka będziesz miała mniej (pójdzie impuls że nie jest wymagana taka duża produkcja w nocy) albo nie zmieni się nic, ale będą Cię piersi bolały od nadmiaru i zrobi się zastój. Jak ja podawała swego czasu w nocy mm z zalecenia lekarza, to mój M karmi, a ja w tym czasie odciagalam i mrozilam mleczko na zaś :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczynki ja oczywiscie od 6 nie spie ,bo poszlam siku no i zeykle jak wracam to mala sie budzi a przynajmniej czekam dopki sie nie przywita a tu cisza,pol godziny po ad nic.
W glowie juz rozne mysli.
Przekrecilam sie chyba sto razy,napilam sie wody i w koncu dala o sobiie znac,poryczalam sie.

@Destino oj tak wstawaniw z lozka ,hehe ja to robie tak ,ze zawsze przekrecam sie na bok i tak startuje ale to juz od dawna bo poprostu nie chce napinac brzuszka.
Ja mialam w planach kogos poprosic o umycie okiwn w sensie jakas pania ale ostatecznie jak sie dobrze czuje to mysle ,ze zeobie to sama,w tej ciazy mylam dwa razy.
No ciekawa jestem tego cudownego bolu,juz o nim marze [emoji5]
Natanielek bedzie mial dlugasne nogi[emoji4]ciekawe czy nie bedzie dluzszy niz 60 cm w takim razie[emoji4]

@pixi.nova czyli jednak nie mam totalniej sklerozy[emoji4]bo ostatnio ja zauwazam,robie tak glupie rzeczy ,ze samej siebie zaczelam sie obawiac[emoji3]

@Totois30 niestety ja nie pomoge ,kompletnje sie nie znam:/
Teraz mi sie przypomnilao ,ze chyba na styczniowkach mamy dziewczyne z tym przeciwcialem .
Dopytam jej,ale wiem ,ze na koncowce ciazy jej to wyszlo i bardzo sie bala,ma chyba miec cc za niedlugo.
Wiem ,ze wlaczyli jej wtedy wlansie heparyne bo sis zgadalysmy ,ze ja sie nia kluje od poczatku ciazy .

@kas90 usmiech tej kochanej istotki musi byc czyms najpieknjejszym[emoji5]zycze udanej wizyty zebyscie mogli zaszalec[emoji16]

@bea25ta hahaha jak tort no wiesz Ty co[emoji4]jeszcze tylko dzis i widziecie sie z Milenka[emoji7]

@agatush o widze ,ze i Michasia bedzie posiadaczka ewana[emoji7]

@marshia wszystsko bedzie dobrze,jestesmy z Toba [emoji8]zycze duzo sil

@llis91 powodzenia na wizycie[emoji4]

@Porzeczka1234 gratuluje pierwszego miesiaca[emoji8]

@roxie123 czekamy na spokojnie na opowiesc[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@marshia musisz byc silna kto jak nie Ty? mama bedzie potrzebowala od Ciebie wsparcia
@Funia90 ladnie Asia Cie nastraszyla apropo spania to chyba rekord pobilam wczoraj polozylam sie spac kolo 19 na h potem telewije godzinke poogladalam i zasnelam na kanapie ok 21 a wstalam przed chwila czyli uwaga 13 h :D czuje sie wyspana ale mam dzisiaj ciezki dzien w pracy i druga zmiane.
@roxie123 jak tam bo my wszystkie ciekawe co doktorek powiedział?

@kas90 mleko powinno być mimo odciagania bo chodzi o systematyczność w nocy jest najwyższe stężenie prl to chodzi tu bardziej o regularność. Kasiu wyszło wszystko bączki i dużo bardzo dużo kupki na prawdę warto w taki sposób pomóc dziecku. Mała szuła taka ulgę że lewdo na kapiel obudziłam i spi dalej

@agatush wiesz o czym pisze

@Ilis91 trzymam kciuki za wizytę

@roxie123 mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze

@Funia90 znam ten stach. Odważne jesteście z tymi oknami mimo dobrego samopoczucia odradzam mycie samej okien strzeżonego Pan Bóg strzeże.
.

@Funia90 te nasze strachy. Ale dobrze ze poplakalas. To pomaga. Jak Asienka lubi evana to probuj evankiem. U mnie woda i slodkie sie nie sprawdzaja. A evan zawsze. Chocby jeden ruch. Ja mam to na codzien. Teraz tez Asiulka ma oraz mniej miejsca i tych ruchow moze byc mniej. Oj trzeba miec stalowe nerwy.
Jesli chcesz sie wziac za okienka, to nie wszystkie naraz tylko po malutku. U mnie 1dziennie. I duzo odpoczynkow.

A ty mnie tu nie strasz dlugoscia Nataniela, bo szkoda mi ubranek. Na szczescie tych na 56 mam tylko kilka

@kas90 to potem jakies chrzcinowe foteczki wrzucisz na zamkniety?

@Ilis91 [emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry