reklama
marshia
Fanka BB :)
@dżoasia torbiel mam jeszcze z poprzedniego cyklu. Pęcherzyk jyz w 8 dc był ogromny. Czyli z tego cyklu zaraz po poronieniu. Myślałam, ze to plamienie w 12 dc to ewakuacja torbieli. Ze pękła. Byłam 14 dc na monicie i torbiel była. Nue urosła już, ale byla cała. Gin stwierdził, ze teraz owu raczej nue było, choć przez chwile Muslam ze gdzies tam widzi ciałko żółte a jeden pęcherzyk taki rozmazany, jak już po owu. Ale ostatecznie stwierdził, ze jednak nue i ten cykl tez bez prawidłowego jajeczkowania :/. Pokielbasilo się coś potężnie. @pixi.nova moja kochana mówi, ze przez stres. I pewnie tez ma rację.
@burczuś jak na jarmarku??
dżoasia
Lekarze zalecają progesteron z reguły 19-25dc, jeśli ma się niedomogę lutealną (kiedy nie ma owu i nie robi się torbiel) ja tak przez kilka lat brałam. Z kolei po IUI jak byłam sprawdzać czy pęcherzyk pękł to kazali brać 10dni, ale to było wcześniej - z reguły 16dc.
Chodziło o to, że jeśli zaszłabym po IUI to żeby nie przerwać zażywania wcześniej niż robiłam betę.
Jeśli pęcherzyk nie pęka i robi się torbiel czynnościowa to tez jest większe prawdopodobieństwo, że przez te 10 dni torbiel się wchłonie.
A Ty z jakiego powodu masz lutkę? @ przychodziła u mnie różnie, czasem już na drugi dzień po odstawieniu dostawałam a czasem nawet tydzień po. To też zależy czy miałaś owu - jeśli ciałko żółte na jajniku nie zniknie wcześniej niż odstawisz dupka to będzie jeszcze produkowało naturalny progesteron i też @ ci się przesunie
dżoasia
Jeśli lekarz widział torbiel to dziwię się, że od razu nie przepisał dupka lub np orgametrilu... Czasem pęknięcie torbieli nie powoduje żadnych objawów, poza np pobolewaniem brzucha ale czasem może nawet zagrażać życiu... Jeśli ta torbiel była z poprzedniego cyklu to ten mógł być bezowulacyjny, bo pęcherzyk mógł nie urosnąć. Nie do końca to ogarniam dlaczego tak jest bo nie studiowałam medycyny Myślę, że teraz spokojnie możesz łykać tego dupka lub luteinę - torbiel będzie mieć łatwiej się wchłonąć - ja bym brała rzez te 10dni.@dżoasia torbiel mam jeszcze z poprzedniego cyklu. Pęcherzyk jyz w 8 dc był ogromny. Czyli z tego cyklu zaraz po poronieniu. Myślałam, ze to plamienie w 12 dc to ewakuacja torbieli. Ze pękła. Byłam 14 dc na monicie i torbiel była. Nue urosła już, ale byla cała. Gin stwierdził, ze teraz owu raczej nue było, choć przez chwile Muslam ze gdzies tam widzi ciałko żółte a jeden pęcherzyk taki rozmazany, jak już po owu. Ale ostatecznie stwierdził, ze jednak nue i ten cykl tez bez prawidłowego jajeczkowania :/. Pokielbasilo się coś potężnie. @pixi.nova moja kochana mówi, ze przez stres. I pewnie tez ma rację.
czarna_mala
Powiedz czy dobrze rozumiem 8dc pęcherzyk ogromny, a w 14dc już go nie było, tak? Był seksik między tymi dniami? Usg to tylko usg i ja bym mu w 100% nie wierzyła, bo nie było zrobione w 9 lub góra 10dc żeby zobaczyć pęcherzyk o nieregularnym kształcie po owu to plamienie to może być niedomoga lutealna i tu trzeba zbadać progesteron@dżoasia torbiel mam jeszcze z poprzedniego cyklu. Pęcherzyk jyz w 8 dc był ogromny. Czyli z tego cyklu zaraz po poronieniu. Myślałam, ze to plamienie w 12 dc to ewakuacja torbieli. Ze pękła. Byłam 14 dc na monicie i torbiel była. Nue urosła już, ale byla cała. Gin stwierdził, ze teraz owu raczej nue było, choć przez chwile Muslam ze gdzies tam widzi ciałko żółte a jeden pęcherzyk taki rozmazany, jak już po owu. Ale ostatecznie stwierdził, ze jednak nue i ten cykl tez bez prawidłowego jajeczkowania :/. Pokielbasilo się coś potężnie. @pixi.nova moja kochana mówi, ze przez stres. I pewnie tez ma rację.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Beciiia-87
@Ilis pytanko mam jak podałaś sobie ovitrelle to po jakim czasie wzięłaś accofil i dupka?? I kiedy byly boboseksy od podania ovi?? Bo wtedy jest owulacja po 36h nie??
Totois30
@dżoasia no tak nie podalam jakie u mnie zalecenie ale duzo mi rozjaśniłas dziekuje bylam na monicie, 14dc pęcherzyk ktory na dniach mial peknac, pekl chyba 15dc ale kazal mi przyjsc zeby sprawdzic czy pekl dopiero 19dc..bo wczesniej mowil ze go nie ma.no i pekl i mi dal te luteinke bo w sumie ja chciałam dlatego zrobił monit zeby dac po owu.no to biore przez 10 dni, generalnie jam staraczka
Porzeczka1234
@mokka25 ja powiem tak Malinowski twierdzi że jak TNF jest powyżej 5 tyś to źle i jeśli wynik rośnie to może zatrzymać się rozwój ciąży na każdym etapie
@kas90 to jak pierwszy raz haha w poniedziałek będzie niemiecki sab simplex udało się staliśmy na głowie żeby go zdobyć
@roxie123 witaj wśród agresywnych immunologiczne babek super, że wizyta udana
@marshia trzymam kciuki za mamę bedzie dobrze. A ten cykl kuzwa wariat myślę właśnie , że to dlatego że nie było owu i progesteron nie wyskoczył w górę tylko mozolnie organizm czeka na @ chyba , że ciąża bo nie wierzę w znikające pęcherzyki
@agatush ewan jest super moja w nocy jak jej puszczam po jedzeniu od razu zasypia pod warunkiem , że nie ma kolki.
Napisze na ogólnym bo dużo chce wiedzieć.
To tak kochane rozebrałam ja do naga nagrzałam pokój wzięłam oliwkę i masowałam brzuszek później wzięłam nóżki zgiełam bardzo pod brzuszek i wsadzilam odkażony termometr w dziurkę i nóżki dociskasz do brzuszka i prostujesz dziewczyny co sie działo masakra taka bieda ona byla musiał ją ten brzuszek bardzo boleć moja sąsiadka pielęgniarka mi pomogła w tym i kazała zamówić to
Link do: WINDI kateter rektalny na kolkę - bdsklep.pl – najniższe ceny, zakupy z dostawą do domu
Że to lepsze niz krople i działa od razu coś w tym jest.
Miłego wieczoru
@kas90 to jak pierwszy raz haha w poniedziałek będzie niemiecki sab simplex udało się staliśmy na głowie żeby go zdobyć
@roxie123 witaj wśród agresywnych immunologiczne babek super, że wizyta udana
@marshia trzymam kciuki za mamę bedzie dobrze. A ten cykl kuzwa wariat myślę właśnie , że to dlatego że nie było owu i progesteron nie wyskoczył w górę tylko mozolnie organizm czeka na @ chyba , że ciąża bo nie wierzę w znikające pęcherzyki
@agatush ewan jest super moja w nocy jak jej puszczam po jedzeniu od razu zasypia pod warunkiem , że nie ma kolki.
Napisze na ogólnym bo dużo chce wiedzieć.
To tak kochane rozebrałam ja do naga nagrzałam pokój wzięłam oliwkę i masowałam brzuszek później wzięłam nóżki zgiełam bardzo pod brzuszek i wsadzilam odkażony termometr w dziurkę i nóżki dociskasz do brzuszka i prostujesz dziewczyny co sie działo masakra taka bieda ona byla musiał ją ten brzuszek bardzo boleć moja sąsiadka pielęgniarka mi pomogła w tym i kazała zamówić to
Link do: WINDI kateter rektalny na kolkę - bdsklep.pl – najniższe ceny, zakupy z dostawą do domu
Że to lepsze niz krople i działa od razu coś w tym jest.
Miłego wieczoru
dżoasia
No to koniecznie bierz 10dni i nie odstawiaj dopóki nie zrobisz bety, żeby w razie powodzenia nie było wahań Trzymam kciuki :*@dżoasia no tak nie podalam jakie u mnie zalecenie ale duzo mi rozjaśniłas dziekuje bylam na monicie, 14dc pęcherzyk ktory na dniach mial peknac, pekl chyba 15dc ale kazal mi przyjsc zeby sprawdzic czy pekl dopiero 19dc..bo wczesniej mowil ze go nie ma.no i pekl i mi dal te luteinke bo w sumie ja chciałam dlatego zrobił monit zeby dac po owu.no to biore przez 10 dni, generalnie jam staraczka
reklama
Podziel się: