reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha ooo to u mnie inaczej, czarodziejka @anetkruczek mi wyszukuje objawów codziennie, zaczęła od opryszczki(również:D:D:D) potem stwierdziła, że jak mnie boli gardło to też dobrze rokuje na ciąże, a ja wczoraj pisząc z anetka smsy płakałam ze śmiechu, więc tym razem ja znalazłam sobie kolejny objaw ciązy- mianowicie śmianie się do telefonu:D:D:D
ja narazie przytulam się z mężem bez jakiejśc nadzieji ale w tym miesiacy myślę iść do dr P ugadać tą drożność a 15 Paśnik:biggrin2::biggrin2::biggrin2:hura
@pixi.nova dr Sydor miał mnie dość, bo za dużo pytań chciałam zadać i zwrócił mi uwagę że musimy kończyć i tym oto sposobem dla mnie wizyta za dwie stówy zakonczyła się w pół zdania:o
@Totois30 z tym ana to musisz sobie ogarnąć miano bym powiedziała b.wysokie, jeśli masz wysokie dfs 70 to spoko, ale jesli są wysokie Ro to napewno to musisz rozgryźć

O prosze :D a ta opryszczke to tez teraz masz? Ile jesteś dpo?? U mnie dzisiaj 7dpo.

reklama
O prosze :D a ta opryszczke to tez teraz masz? Ile jesteś dpo?? U mnie dzisiaj 7dpo.
tą opryszczkę już mam około tygodnia, już się z nią żegnam:D:D:Dw sumie niewiem ile dpo:pbo nie byłam na monitoringu i niewiem nawet czy owu była i/ew kiedy:p:p :p24 dc
a ten ostatni wynik cba Pasnikowi wysylałaś?widział?

@agatush evan super

@Totois30 jesli przeciwciala przenikna na poczatku i wywolaja tocznia rumieniowatego to maluszka zabija zanim zdazysz dotrzec do 16tc. Nie rozumiem tych lekarzy. Po to wlasnie steryd na poczatku by cialo nie tworzylo przeciwcial. Tym bardziej, ze one moga sie uaktywniac wylacznie w ciazy

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@mickey* kiedys meczylam sie z opryszcza ciagle mi wyskakiwala mascie z apteki nie pomagaly ale znalazlam i na to sposob zaczelam stosowac carmex w słoiczku mozna kupic w rosmanie tylko ze musisz id czasu do czasu tego uzywac a tym bardziej jak zaczynasz czuc pieczenie lub swedzenie;)

tą opryszczkę już mam około tygodnia, już się z nią żegnam:D:D:Dw sumie niewiem ile dpo:pbo nie byłam na monitoringu i niewiem nawet czy owu była i/ew kiedy:p:p :p24 dc
a ten ostatni wynik cba Pasnikowi wysylałaś?widział?

To tak jak u mnie - 24dc :)
Wynik wysłałam Pasnikowi z pytaniem o ten lek. Ale czekam dalej na odpowiedz. Pewnie oddzwoni a nie odpisze, to od razu zapytam o ta immunosupresje.

@bea25ta A kochana dokładnie od kiedy brałas clexane? Od samego pozatku dawka 0,8? Ja waze 65 kg wiec mysle ze dawka 0,6 tez jest na mnie za mala.. W ciazy bialko s tez mialam zle.. na clexanie 0,4 i acardzie 75 mg
@Totois30 Kochana badalas ANA? Niestety nie wiem co to za przeciwcialo co Ci wyszlo to z ana?
Mysle, ze powinnas sie udac do Immunologa bo chyba u Ciebie jest z tym problem.
Skad jestes? W Lodzi wiele dziewczyn jezdzi do Pasnika np. ja. Rowniez jest Malinowski.
W Krakowie dziewczyny chodza do Sachy i Przybycienia- to ginekolog ale ogarnia immuno.
W warszawie jest Jerzak.Ale ona bardziej zwraca uwage na zespoly metaboliczne jak PCO ale to chyba nie jest twoj problem.
Masz pewnie do wyboru to co my wszystkie ciaze na sterydzie... Skoro u ciebie wariuja przeciwciala to raczej nie masz wyboru. Szzepien bym ci nie polecala przy dodatnich Ana jedynie bezpieczne sa jeszcze wlewy z immunoglobulin.
@kas90 Nie mam jeszcze wybranej drogi leczenia.. A u kogo sie bede leczyc? Chyba u siebie :D
Zbiore zalecenia i bede kminic ;)
@Porzeczka1234 Dziekuje za odpowiedz.
@magda1208 Kiedy kochana jedziesz do Maliny?
Jak sie czujesz?
@mokka25 Pasnik mowi ze wysoka interleukina 10 to super wynik i tylko sie cieszyc. Wysoki TNF to jaki masz?? Mi mowil ze mozna sie marwtic jak wynik jest ok 300 tysiecy. Ja mam prawie 4000 i mowil ze jest ok.
Nie bierz nic na wlasna reke poczekaj na wizyte. Rozumiem, ze nie jestes w ciazy?
Nie znam tego twojego leku ale on mowil ze TNF to zmienia sie non stop nawet w ciagu dnia i on ma najmniejszy wplyw na ciaze bo nawet katar wplywa na jego wynik. Wiec spokojnie nie panikuj ja sama tu juz myslalam, ze mam nowotwor ;) a okazalo sie, ze to pikus.
@Totois30 z Krakowa niektóre też jeżdżą do Łodzi :D (np ja :p)
@mokka25 u mnie TNF ponad 5900 i wczoraj Paśnik nic na ten temat nie wspomniał...
Ważne, żeby interleukina 10 była jak najwyższa, Interleukina 2 jak najniższa, Interferon gamma ma być nisko (u mnie w normie, powyżej 700, ale ponoć za wysoki) i stosunek INF/IL 10 jak na ciążę powinien być 0.1-0.5 (mimo, że norma 1.1-2.8)

reklama
@Porzeczka1234 dziekuje za odp, nie mam zbadanych ani plemnikowych ani lozyskowych. Mthfr ujemne, leiden i protrombina tez. No zobacze co mi gin powie, moze jak mu powiem ze Pasnik tego nie laczy to sam sie z nim skontaktuje i podejmie decyzje. Ja nie mam juz u P zaplanowej wizyty, w pon drugie szczepienie, pod koniec roku trzecie i karze zachodzic w ciagu pol roku, pytalam czy przyjsc jak znowu poronie , to powiedzial ze nie bierze takiej opcji pod uwage ( optymista). Mam tylko do niego zadwonic jak zajde to wyznaczy date doszczepiania. Pamietam tez wlasnie jak mowil, ze doszczepienie miedzy 5-6 tc, a pozniej organizm juz sobie sam radzi.
@Destino jak kicia?

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Do góry