reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino Kochana nie bylas ostra, cos Ty :) Dziękuje za dobre słowo i poradę. Ja chyba od poczatku poronien jestem totalnie zagubiona, im wiecej wiem tym mniej.
Tak byc moze ciaza by sie udala na zestawie Jerzak bez sterydu nie wiem bo wlaczylam go w 6tc a i tak zakonczyla sie wiadomo bo wada. Chcialabym miec taka glowe i nie drazyc. Uwierzyc, ze to wada i musialo tak byc i ruszyc do przodu z wiara ze tym razem musi byc dobrze. Wiele kobiet tak robi, nie czyta nie zastanawia sie i wierzy lekarzom.
Jednak ja stracilam tez zdrowa ciaze.. fakt bez clexanu nawet ale to mi siedzi na sercu..
Niestety ja mam taka nature perfekcjonistki.. i to mnie pewnie gubi. Masz racje, ze czlowiek powinien wierzyc intuicji ja wiele razy zawidolam sie na sobie bo jej nie wierzylam..
Bede dawac znac jakie uslyszalam zalecenia, byc moze ktores z dziewczyn sie przydadza :)

Cichutko tu dzisiaj? Wszyscy pieka juz pierniczki? :D:p

@roxie123 Nic sie nie odzywasz... Jak wizyta?

reklama
@pixi.nova tak właśnie uważam, że encorton "ogłupia " nasz organizm wycisza przeciwciała i agresywność. Organizm nie oriętuje się, że jest w ciąży a pamiętaj , że czym wyższa ciąża tzn tygodnie ciąży to mrl "naturalnie" rośnie także powstaje ta ochrona z dwóch stron i dlatego odstawia się steryd ok 16 tygodnia u Maliny. Ja odstawiłam w 20 tygodniu.

@kas90 mała miała taką kolkę , ze płacz cały dzień zrobiłam takim sposobem starodawnym mała taką kupkę zrobiła , że szok. Jak chcesz mogę ci na priv napisać . Teraz śpi i my z mężem odpoczywamy. Cały dzień szukałam dostawcy sab simplex znalazlam kolega kolegi przywiezie nam ufff

@Destino kochana super ja też z jednej strony lubiłam ktg a z drugiej się bałam. A niuniek mały niech siedzi do stycznia pojesz sobie na swieta jeszcze pierogów :p i grochu z kapustą mhhh ale bym zjadła

U nas dzisiaj w mieścinie jakoś tak dziwnie... wszędzie ludzie gadają o tym... dziś tez był pogrzeb...

2 dni temu umarła kobiet 35-lat, komplikacje po cesarce :(( masakra... kojarzę ja, bo mieszkała niedaleko mnie tzn moich rodziców... w sierpniu wyszła za mąż, taka tragedia straszna... jak teraz ma żyć ta dziecinka i mąż tej kobiety :( ... ona była taka energiczna, pełna życia...

@Destino nie mam pojęcia jak to zrobiłam, ale przynajmniej to mnie trzyma "przy życiu" bo tak to bym się chyba całkiem załamała w swojej hormonalnej niepełnosprawności
@Beciiia-87 ja idę do Mirasa w poniedziałek ale myślałam, że uda mi się zebrać jakieś info, żeby wiedzieć od której strony ugryźć temat :)

DZIEWCZYNY czy pomozecie mi z dalsza diagnostyka? Mam wykryte Przeciwciala anty ro ale biopsja wykluczyla choroby tkanki łącznej i inne badania tez wykluczyly tocznia.antyfosfolipidowy ujemny, nie przejmowalabym sie tak bo dotychczas nie mialam objawów klinicznych ale po stracie sie pojawily..nie wiem czy to przez intensywnosc tego wydarzenia trochę sie zaczelam sypac.stawy bola, miesnie troche, nadgarstki, na dłoniach kilka guzkow..10 lat temu tak mialam wszystko przeszlo, bralam arechine czyli chinine przez 2 lata, sporo zabiegow potem sport i zupelnie przeszli nawet guzki wszystko sie cofnelo..wtedy rzs wykluczony, no ale teraz staram sie o dzidzie.1 stata we wrzesniu gin chce wlaczyc heparyne i acard po pozytywie ale boje sie ze cos sie wukluwa u mnie, porobilam sporo badan, za 2000 z wizytami no i pozostawili bez diagnozy..trochę wykluczyli ale powiedzieli ze i tak nic nie da sie na 100pro wykluczyc..moze jakiegos specjaliste od tego i ciaz polecicie gdzies w Polsce?aha no i mam objawy ale tylko objawy luszczycy delikatne, czasem jakas sucha plamka na ciele, jak nie uda sie w tym cyklu to mam zrobic rtg odcinka krzyzowo biodrowego i tu moze cos pokaze jeszcze w kierunku luszczycy czy jest jakies zapalenie..macie jakies pomysly co do diagnozy??bede wam bardzo wdzieczna za opinie <3 <3 <3

@pixi.nova tak na poczatku bralam 0,8 z dwoch powodow. Duzo przytylam w czasie staran doszlam do wagi 75 a po drugie uznalam ze lepiej wszystko ulatwic maluszkowi. Nie wiem z 3 tyg bralam taka dawke potem zmniejszylam.

@magda1208 czuje sie kiepsko. Boli mnie podwozie szukam smptomow roxpocxynajacego sie porodu ale brak ich. Mmam zakaz lezenia na prawym boku i na plecach wiec ciezko mi sie spi i czasem spie nprawym boku a potem boje sie ze moze mala śie dusi takie glupie schizy.

Jak sie czujesz? Kiedy wyniki badan?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ! Czy któraś z Was dostała pabi dexamethason na wysoki czynnik nowotworu i interleukine 10 ? Byłam dziś u gina i przepisała mi to. Nie ufam jej do końca, a dr pasnika mam 12.12. ...

reklama
I ja! Poslij @Porzeczka1234. @agatush, stopniowa zmiana kupek z zoltych na pomaranczowawe jest ok? Konczymy pomalu 6t.

@pixi.nova u kogo ostatecznie sie bedziesz leczyc?

Ola, to straszna tragedia :(( nie wyobrazam sobie takiej małej myszkibez mamy...

Asienka od kilku dni mnie rozpoznaje i reaguje usmiechem. To wynagradza caĺe zmęczenie!
Ja we wtorek wizytuje, nie mozemy sie z M doczekac :D nie robilismy tego od walentynek haha mamy stresa:p

Do góry