reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova pytanie tylko, co robi jerzakowa, by pcos uregulowac. Bo powiedzenie o samych koszmarkach przy sterydach to nie fair z jej strony. Ja mam pcos od zdiagnozowania endomendy. Taki gratis po laparoskopii i nikt poza stwierdzeniem, ze w ciazy nie bede nic nie zrobil. Sama walczylam i wciaz walcze o ustabilizowanie tsh, bo znowu ponad 3. Sama zrobilam diete z niskim ig. Wiem, ze lekarze zalecaja tez bez glutenu, ale mi wiele lekarzy mowilo, ze jesli nie mam celialki to niejedzenie glutenu moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. O tyle go ograniczam, ze ig nie lubi macznych rzeczy, a ja nie bardzo chleb moge jesc, no chyba ze pszenny. Tak wiec trzeba sluchac ciala co sluzy co nie. Zrzucilam ze 15 kg. Zadbalam by sie odrobaczyc i odgrzybic, bo sie okazalo, ze mam candydoze ogolnoustrojowa, stad ciagle nawracajace stany zapalne w miejscach intymnych. Raczkujaca badalam hormony. Dzis wiem, ze trzeba to bardziej szczegolowo robic i rozszerzac na caly uklad. Nie moge powiedziec, ze same leki, ale to byla dluga droga do tego, ze wreszcie mialam normalna owulacje i to z na tyle dobrym jajem, ze sie udalo. I niestety napisze czas. Choc mnie go niewiele zostalo, ale to czas odegral duza w tym role. Pisze to ktorys raz z rzedu, ale ciaza donoszona to splot wielu zbiegow okolicznosci, ktore umozliwiaja ciazy zaistnienie (w tym dzialan medycznych i lekow). Wiec jesli prof. Jerzak oprocz mowienia ze sterydy sa be pokarze ci droge jaka mozesz przygotowac sie do ciazy, to bede uwarzac, ze jest dobrym lekarzem. A jesli tylko zinterpretuje wyniki, nastraszy i zostawia cie z tym sama, to troche zapomina po co tym lekarzem jest. No trudne decyzje dziewczynki, ale nie dajcie sie straszyc samymi skutkami ubocznymi, bo moja mama ma kolezanke, ktora miala bezproblemowa ciaze, a po ok 5 latach nowotwor piersi z cyklu najzlosliwszych. I sterydow nigdy nie brala. To nie zawsze jest tak, ze to one wywoluja nowotwory, czy inne paskudztwa. Jednak kazdy swoja droge ustawia pod siebie. Tak jak pisze @Maciejka78 kazdy musi wsluchac sie w siebie i tak prowadzic ciaze, by nie miec sobie nic do zarzucenia. Bo nigdy nie wiemy co ona nam przyniesie.
No to chyba po kazaniu

@dzoasia nie wiem jak ty to zrobilas, ze u ciebie tarczyca sie uchowala. Ja natomiast nie mam hiperglikemi i io.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Wasze tempo pisania mnie przeraża. Nawet spać nie można, bo już 5 stron do nadrobienia :p
@Totois30 tak, miałam w tej ciąży heparyne, tylko po pierwsze minimalna dawkę 0.3 a po drugie dopiero jak z usg wychodziło 6t. Nie miałam wtedy wyników tej mutacji jeszcze, tylko mega mnie nogi bolały i moja lekarka dała mi "na wszelki wypadek". Przypuszczam że teraz dawka będzie większa bo jest ku temu podstawa

Całuje Zosieńkę i Asieńkę :*

Ja na szybko wpadłam , bo idę się zbierać bo koło 10 trzeba wyjechać ...
Powiem Wam , że daje popalić ledwo wstałam z łóżka :< takie mam bóle , że się wyć chce , ale nafaszeruje sie jakimiś tabletkami na droge może dojade , bo az mi słabo :/

Mam duże nadzieje na tą wizytę , przynajmniej chciałabym usłyszeć , że mam szansę na macierzyństwo... wiem , że głównie od badań zależy plan , ale chciałabym mieć światełko nadziei

:*

@roki_1991 jak pisalas o nogach bolacych to sie troche balam, bo w 2 ciazy wszystkie zyly mnie bolaly nie tylko nogi. I wyszlo malo bo tylko przeciwciala przeciwko fosfatydyloserynie w klasie igm, ktore sa wystarczajacym powodem, by w tej ciazy dostac heparyne w dawce leczniczej, bo mam clexan 0,6 na ryczalt. Ale to badanie bylo wazne tylko dla jednego lekarza. Twoje bolace nogi to temat dla hematologa

@roxi123 lez i odpoczywaj. Nadrabiac bedziesz potem. A na macierzynstwo kochanie masz ogromna szanse. Jak dlugo bedziesz walczyc... Mysle, ze z takim lekarzem jak dr P bardzo duza

@funia@ u mnie w rodzinie ciezkie i dlugie porody, a bol brzucha juz teraz rozrywajacy. To zrosty i endomenda, ale bywa ciezko. Dziewczyny chca mnie na swieta wyslac do szpitala, ale wole sylwestra. A jak ty sie czujesz? Asienka skacze?
Wczoraj u pani gin mowie, ze nie licze ruchow. A ona na to, zebym bron boze tego nie robila, bo bede potrzebowala konsultacji psychiatrycznej [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny wspaniale sie czyta nasz watek. Sa mamy walczace z trudnosciami. I brzuchatki dajace wszystkim nadzieje. I dziewczyny starajace sie i diagnozujace z ogromna wiedza, wymieniajace sie swoimi doswiadczeniami i spostrzezeniami. Bardzo wam dziekuje za obecnosc i za ubogacanie mojego jestestwa. Niech pobyt na tym forum dla kazdej konczy sie malym rozowym cudzikiem. Milego weekendu [emoji4][emoji178]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli jeśli ja mam amh 4 z hakiem to mam PRoblem z jajnikami ? :( owulacje mam bo ja czuje.. sugerując się tez nią zaszłam w 1 ciąże, czy ten wynik to jakiś skutek uboczny poronienia i zabiegu ? ;/ był taki okres faktycznie ze chyba miałam bezowulacyjne po zabiegu bo nie mogłam tego rozpoznać ale teraz przez 2 cykle wiedziałam kiedy (1cykl miałam mąż mnie wkurw...i były ciche dni :D a w drugim cyklu zaszłam w ciąże). Dzisiaj np prawy jajnik okropnie mnie boli aż takie skurcze mnie łapią, głównie podczas sikania :(

W ogóle chciałam jeszcze was zapytac czy tez tak macie, biorę na noc ten aspiryn cardio i nie wiem czy to efekt całego dnia ale jakoś dziwnie się czuje tzn czuje okropne zmęczenie i nie mogę spać, mam dziwne uczucie w nogach tak jak by mnie nawet bolały... a pod kolanami mi wybaluszylo żyły dość mocno... w ogóle popękane najczynka na nogach mogą świadczyć o problemach z układem krążenia? Mam ich trochę... cześć mi wyszła jak popatrzyłam nogi wrzątkiem a cześć teraz jakoś się pojawiła

@Porzeczka1234 mlr (bez szczepien) 15%, p.ciala przeciwjadrowe ana -ujemne, test lct ujemny, helikobakter- ujemny. Tylko to zlecil, reszte robilam sama.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@dżoł a masz jakieś przeciwciała plemnikowe, łożyskowe itd bo wiesz u mnie bez ciąży wyniki badań może nie idealne ale dobre prócz mthfr a to co lekarz to opinia sama wiesz. A w ciąży organizm tak wariuje , że od razu chce się pozbyć malucha i wszystkie wyniki mi skaczą przeokrótnie. Ja uważam , że mi pomógł steryd i myślę sobie czy on by mi nie wystarczył i fraxi i może też bym donosiła ale teraz bez szczepień z drugim dzieckiem bym sie bała podejść także już znasz moje zdanie na temat encortonu ja bym brała ale powiedz Paśnikowi chyba, że w ciąży do niego nie będziesz jeździć. Tylko od testu pozytywnego.

@roxie123 biedna trzymam kciuki za wizytę nie bierz m ze sobą mój też jak coś uslyszy to później wojna o te leki a ja w ukryciu muszę później brać

reklama
@olaa90 kurcze gdzies dziewczyny pisaly ze to wskazanie do heparyny, bo problem z krzepliwoscia...chyba warto skonsultowac mam nadzieje ze wszystko dobrze:*

Do góry