reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Kitki bardzo Tobie dziękuję za odpowiedź [emoji813]️. Poznałam go dzień przed zabiegiem, bo byłam u niego na usg i to on zdiagnozował brak tętna. Skierował mnie do szpitala i tam zajął się mną w sposób nieprawdopodobny. Mam wobec niego wiele wdzięczności gdyż zajął się mną lepiej od mojego prowadzącego. Dał mi dużo nadziei i myślę, że to jest jedyny lekarz, któremu mogłabym zaufać. Gdy przeczytałam w innym wątku, że prowadził Twoją ciążę to bardzo się ucieszyłam.
Idę do niego 11 grudnia, właśnie mija 6 tyg a ja wciąż nie mam @ (mogę przybić łapkę z @ovil22).
Napisz mi jeszcze proszę, czy on clexane daje z refundacją?

@Destino pięknego słodziaka nosisz w sobie
@bea25ta korzystaj z ostatnich chwil w dwupaku [emoji3]
@roxie123 bardzo mi przykro, że kolejny raz przez to przechodzisz. Wspaniałe, że udało się Tobie dostać do tego super lekarza [emoji3]. Niech spełni się to Twoje najważniejsze Marzenie [emoji322][emoji324]
@nafoczka o matko i córko, nie słyszałam o tym wspaniałym pomyślę z gumkami. Załamka. Niedługo w ogóle wycofają z obiegu. [emoji48]
A życie emeryta jak widać jest bardzo bogate, nie to co za młodu monogamia [emoji41]

Ostatnia edycja:
reklama
Laseczki do kiedy bierze się Duphaston? właśnie mi się kończy i nie wiem ile go wykupić odpis recepty mam na 2 opakowania a ginka coś wspomniała o odstawieniu niebawem ale nie zapytałam madra ja kiedy będziemy odstawiać.
Ja brałam do 20 tc. Ale stopniowo schodziłam z dawki od 12 tc. Na początku brałam 3x1.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino bardzo ładny ten maluszek fajna parka by byla z dziewczynka od @Funia90 ;) mysle ze mam rzeczywiscie podobne myslenie do Twojej lekarki narazie staram sie przygotowac organizm bez lekow ale rowniez bede na heparynie sterydzie i acardzie jednak leki mi na stres nie pomoga a tu mam najwiekszy problem ostatnio wszystkiego sie boje i stresuje sie byle pierdola nie wiem dlaczego ale potym zle sie czuje juz i tak jest super bo zdalam sobiebsprawe ze tylko sobie szkodze no ale nie mam takiego wewnetrznego spokoju :/
@ovli22 ja za to mam taki cykl ze orzychodzi kiedy chce juz 25 dc obserwowalam plamienia ok 3 mies temu 32 dc dostalam no pokopane kiedys mialam jak w zegarku a teraz nie znam dnia ani godziny :/ a Tobie wspolczuje:/

@Locja niestety nie daje clexane ze znizka. Mi wypisywal reumatolog. Ja mialam dodatnie ana i na tej podstawie dostalam clexane. Chodzilam do reumatologa na nfz. Fajna babeczka. Na wyniki skierowanie bez problemu dala.
Chodzilam do Ustianowskiego do darmedu. Fajne tam usg maja. Jedyny minus ze dwa razy trzeba sie rozbierac najpierw na fotel a pozniej w innym gab na usg. Mi 1.5 mca przed porodem podczas badania usg wyszlo ze jedna komora serca byla a polowe mniejsza niz druga. Dr robil usg 45min i za kazdym razem wychodzilo tak samo. Przegladal poprzednie usg i mowil ze to raczej przez ulozenie dziecka i zebym sie nie martwila ale ze po wielkanocy we wtorek mam sie pojawic u niego w szpitalu ze trzeba sprawdzic. Pytalam ze lzami co jak sie potwierdzi i uslyszalam ze na pewno jest ok ale ze nie ukrywa ze jesli sie potwierdzi to to powazna sprawa ale ze mamy jeszcze 1.5 mca do porodu i jesli cos to On zalatwi lekarzy ze przygotuje wszystko tak zebym miala najlepsza ekipe dla dziecka ze chocby musial to stanie na rzesach ale moj synek bedzie zyl. Wiesz jakie to wazne moc uslyszec takie zapewnienie. To byl piatek. Do wtorku 4 dni. Najgorsze swieta ever. We wtorek zszedl z oddzialu do mnie dr z jeszcze jednym ginekologiem i jeszcze jakas pani dr z neonatologii. Oczywiscie pomiar byl dobry i wtedy maly tak niefortunnie lezal ze uciskal sobie jedna komore ale badali mnie bardzo dlugo i dokladnie. Wyszlam szczesliwa. Spokojna ze maly jest zdrowy. Polecam dra z calego serca bo na pewno nic nie przeoczy, woli sprawdzic 2 razy niz cos przeoczyc. Bardzo dba o swoje pacjentki

@Maciejka78 z pierwszego liczenia za wiek ryzyko podwyzszone, ale ostatecznie moze byc niskie. Ja mialam 36 i mi wyszlo niskie. Pani na prenatalnych uprzedzila mnie, ze jak mnie przeniosa do sredniego ryzyka, to zebym sie nie stresowala, bo to z tytulu wieku bedzie. Wiec jesli usg bylo ok, to tez nie masz sie co za bardzo stresowc. A noz widelec tez wyjdzie ci niskie ryzyko. Ja bralamdupka do 12tc. I skonczyl sie. Odstawilam z dnia na dzien.

@zosiak, to nie proste, ale jakis sposob na stres trzeba znalezc, bo bardzo miesza w ciele. Ciagly stres to podwyzszony kortyzol, to z czasem szybujaca prolaktyna, skaczace tsh, az w koncu rozwalone cykle. Powiem ci jednak, ze ostatnio nie radze sobie ze stresem

@Funia90 kawal chlopa i dluuugi. Kosc udowa to z 36tc [emoji32] ale to po tatusiu. Pieknie bylo na niego popatrzec. Jeszcze 3 tygodnie i moge skakac. I rodzimy sn. A ty tez sn?

@kas90 ciesze sie, ze powoli udaje ci sie z Asienka dobrze funkcjonowac. Moze to za duzo powiedziane... ciesze sie ze moge uczestniczyc w zmaganiach twoich i @Porzeczka1234. Wasze wskazowki moga mi sie przydac i to juz niedlugo.

@ovli22 przykra sprawa z twoja @. Bylabys w ciazy to przynajmniej bys wiedziala czemu sie stresujesz. Niech cie w pl dobrze obejrza i zrobia porzadek [emoji8]

@Kitki skad wytrzasnelas tego doktorka. Jak mnie sie marzyl ktos taki, kto sie bedzie o to martwil

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Kitki jak się to wszystko czyta to aż serce się raduje. Wierzę w to, że on potrafi się zaopiekować. Szkoda tylko z tym clexane, bo ja oprócz tego, że 3 razy poroniłam nie mam wskazań. Ale dobrze wiedzieć, bo muszę być gotowa na koszty. Też będę chodzić do Darmedu :)

@Beciiia-87 tylko na to czekam... w końcu ktoś mnie nie wyprosi po 2 słowach i może posłucha :))
@Locja dziękuję :)
@Destino już tylko 3 tygodnie ...

Ciągle się zastanawiam czy wchodzić z M... czemu ? ogólnie temu , że wiecie jakie my jesteśmy mamy swoje zdanie w pewnych tematach np. ciąży bez clexanu nie ma ... i wiem , że muszę to powiedzieć doktorkowi , że jak coś ja muszę mieć clexane... no a mój M to on jest taki , że ogólnie spoko ale jak lekarz powie to tak ma być kumacie o co chodzi :D a on będzie chciał iść posłuchać :p

@Destino Tylko ciezko znalezc ten sposob probowalam juz melisy teraz pije zielona herbate i ta joga i ciagle powtarzanie rano ze nie wazne co sie wydarzy pozozstame spokojna i co i g... :D zawsze ktos zadzwoni a to z pracy a to cos w domu sie popsuje i w kolko to samo jakby mi podal ktos sposob jak nie przejmowac sie problemami to moje zycie napewno byloby szczesliwsze kolezanka koedys mi powiedziala ze otwiera wino i pije to ja bym chyba byla alkoholiczka a dwa czesto porowadze samochod :D
@roxie123 moze zapytaj meza czy chce wejsc z Toba w koncu to Wasza wspolna sprawa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@ovli22 wiem ,ta opieka tam jest poprsotu staraszna:/
Chodzilo mi tez o to czy w Pl masz lekarza[emoji4]

@Maciejka78 ja duphaston bralam cos do 20 tyg a luteine dopochwowo hmm do 25 tyg chyba

@zosiak mysle ,ze zdrowy tryb zycia pozwoli Ci odzyskac spokoj[emoji5]a to tez wazne tak jak mowisz.
Takze wdech i wydech[emoji4]
A wino otwieralam zawsze wieczorkiem[emoji16]

@Destino Asia od dawna glowa do dolu i ja zdecydowanie nastawiam sie na sn[emoji4]
Ciekawe kiedy sie urodza[emoji4]u Was pewnie duzo szybciej niz u nas

@Locja to moze znajdz innego lekarza ktory da Ci clexane na r[emoji4]

@roxie123 sa plusy i minusy wejscia razem.
Plus to na pewno ,ze i Ty i M cos zapamietacie a co dwie glowy to nie jedna.
Ja akurat jako zosia samosia poszlabym sama[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry