reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

My też zazwyczaj wchodziliśmy razem :) ja się go nie wstydzę , w życiu :D tylko muszę mu nagadać że bez tych leków nie da rady chociaż lekarz nie jest za zastrzykami... tylko nie wiem jak mam mu to wbić do głowy , bo i tak jest zawsze , że lekarz wie lepiej :D hahah

@Destino zleci 3 tygodnie tyle już za Wami , że będzie już z górki ;* później szybki lekki poród i synusia będziesz miała przy cycu :) tego Ci życzę całym serduchem :)

reklama
@Destino - ja trafilam do dra po Iszym poronieniu gdzis inni ginekolodzy moeili ze z taka prolaktyna to nie mam szans zajsc w ciaze bo nie mam owulacji. Dr na poczatku chyba tez nie wierzyl ze moge zajsc naturalnie ale powiedzial ze jak mi sie uda to mam od razu przyjsc do obstawi mnie lekami. Zaszlam po 2 mcach. Bylsm u niego tydzien po terminie @ ale beta juz spadala. Powiedzial ze mialam przyjsc od razu. Mowie ze byl weekend zanim mnie umowili to tydz minal. Powiedzial ze mam do niego komorke po to by dzwonic o kazdej porze ze co z tego ze weekend, ze by mnie skierowal do szpitala i zadzwonil do kolegow i by mnie obstawili lekami ze najwazniejzze to brac od poczatku. Ale widzial moja mine i mowil bym sie nie obwiniala ze nastepnym razem zadzialamy od razu i ze sie uda. I tak zrobilam. Kolejnym razem zrobilam bete jak @ mi sie spoznial 1dzien. Byla dodatnia wiec od razu tel do doktora. Przyjal mnie tego samego dnia. Od razu duzo progesteronu. Co tydzien usg. Na poczatku ciaza mlodsza a ponad tydzien. Myslalam ze znow to samo. Ale dr wierzyl i zawsze od niego wychodzilam pelna wiary ze tym razem bedzie dobrze. Biegalam do niego co tydzien z panika w oczach. Nie chcialam wejsc na fotel bo po co skoro usg i tak pokaze co pokaze. Wtedy bral mnie na niestandardowo najpierw na usg. Lezalam zielona na tym lozku dopoki nie uslyszalam bijacego serca. Lzy mi ciekly ciurkiem a dr "no i pieknie, przeciez mowilem ze tym razem bedzis rozowy bobas" mowilam ze nie wierze a on sie smial zebym byla cicho bo dziecko slyszy i ze w takim razie na razie on wierzy za nas dwoje a mama ma sie ogarnac bo za kare dzidzius pozniej mi zebra poobija[emoji6]. I tak dzieki niemu i jego pozytywnej energii latwiej przetrwalam ciaze.
Zycze kazdej z Was takiego lekarza.

@Funia90 nie lam sie, moze polozna mi pokaze. A brzuch to mi w zasadzie juz schodzi na dol, choc to troche wczesnie. Nie wiem czemu nie mam. To moze byc przez watrobe. Bo jest mocno scisnieta. Cale zycie mam problemy z przewodem pokarmowym, wiec przyznam ze zbyt duzej wagi do tego nie przywiazuje. Bardziej pilnuje picia by ok 2 l wlac w siebie. A ciezko mi to idzie

@zosiak moj m przy baranku zasypia jak niemowle, baranek to jedyny sposob na synusia by sie ruszyl, bo woda i slodycze nie dzialaja, a mnie niezwykle odpreza. To chyba to bicie serca, ale dziala. Moze baranek, to calkiem niezly sposob

@anetkruczek uwielbiam czekolade. Moze w niedziele sie wybiore, bo jutro znow urwanie glowy

@Kitki ze lzami w oczach...piekna historia. Oby wiecej takich lekarzy. Ja tez zycze kazdej z nas takiego lekarza

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@zosiak kup sobie baranka a co tam heheh[emoji16]

@Destino czyli wnioskuje ,ze bedziesz probowala uniknac naciecia[emoji4]
No tak od watroby mozesz miec brak apetytu.
Ja dzis ze slodyczami przegielam ale co zrobic,czasem mozna[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Destino idź koniecznie ! Oni tam mają taką tacę degustacyjną i możesz spróbować w wersji mini trzy czekolady dwa desery i pyszną herbatę lub kawę <3 ja to jestem całkowicie czekoladowa dziewczyna jak mam czas dla siebie w Krakowie to zawsze tam jestem :D

Wszystkim Natalkom życzę wszystkiego najlepszego!! :*
@Destino extra zdjęcia prze słodki Młody :D
@dżoasia Miruś jak to Miruś faktycznie traktuje taśmowo i leci na kasę.. U niego miałam in vitro nieudane ale to nie jego wina.. Immunologia dała o sobie znać.
Potem wzięłam się w garść i poszłam do dr P ;) nie żałuję bo mnie zdiagnozował.
Teraz wróciłam do Mira bo mam go na miejscu i zresztą wiem czego potrzebuję (to tak w skrócie:D)
@roxie123 cieszę się z Tobą jeśli chodzi o wizytę:) przygotuj sie że posiedzisz u niego trochę w gabinecie :) ;) acha i ta cisza jak klepie w klawiaturę wyniki badań:D miodzio :D
Becia a czy Ty się orientujesz jak Miras patrzy na kwestię szczepień? Bo mi dziś Paśnik właśnie je zalecił, ale w sumie mam mętlik w głowie, bo immunoglobuliny ponoć mają ciut niższą skuteczność ale za to są lepiej przebadane jesli chodzi o skutki uboczne w przyszłości, szczepienia są chyba jeszcze dość młodą metodą z tego co wywnioskowałam.
Cytokiny mam faktycznie poryte trochę, nk wysokie, ale na szczęście lct ujemny. Miałam nadzieję, że coś więcej mi się rozjaśni dziś w łepetynie :)

reklama
@Funia90 za mna niezdrowe rzeczy i slodkie chodza, ale przez gardlo nie przechodza niestety. A naciecia to bardzo chcialabym uniknac. Tylko podobno przy pierwszym porodzie ciezko. Chcialabym tez znieczulenie. Wiec miedzy 36 a 37 tc powinnam odstawic heparyne.

@anetkruczek uwielbiam czekolade. Sprobuje m wyciagnac. Nie wiem tylko jak to przelkne, bo moj cycus nie daje mi slodkiego jesc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry