reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Skad Wy dziewczyny ta wiare bierzecie. Powiem Wam ze jakos mam slabsza wiare w leki a bardziej przywiazuje uwage do stylu zycia co mi ciagle tluka na wykladach ze od stylu zycia zalezy nasze zdrowie, codziennie powtarzam przy cwiczeniach te słowa: ze nie wazne co sie wydarzy pozostane spokojna i ciezko mi to wychodzi :D ale powtarzam codziennie:p uwazam ze przyczyna moich nie powodzen jest zla dieta zly styl zycia i za duzo stresu aby to wyrownac trzeba co najmniej pol roku w moesiac nie da die naprawic czegos.

reklama
@zosiak Zdrowa dieta i sport ok zgadzam sie. Ale sama wiesz w jakich czasach zyjemy i jak wszystko jest zatrute jedzenie itd. Ostatnio czytałam jaki wpływ ma smog nawet na dziecko w brzuchu matki... Lepiej nie wiedziec moje drogie.
Sama przed trzecia ciaza przeszlam na mega resytrykcyjna diete, zero alko, slodyczy, kawy, glutenu, niski ig, silownia 3 razy w tygodniu i jakos nie uchronilo mnie to przed trisomia 22...
Wczoraj pytałam Paśnika czy jakiekolwiek naturalne sposoby moga wplynac na poprawe tych wynikow np. probiotyki, dieta sport- powiedzial, ze nie. Taki mam profil immunologiczny na ten moment. Moze cos sie zmienic a moze nie. Nikt Ci nie da takiej informacji.
Takze medycyna to wg. mnie dobro a nie zlo.
Oczywiscie wszystko z rozumem ale nie nakrecajmy sie tu negatywnie bo my i tak mamy pod górkę i bez lekarzy nie damy rady...

@roki_1991 - nie Ty pierwsza (i pewnie nie ostatnia) pomyliłaś nasze nicki :D - wybaczamy! :D

Co do naszej sytuacji - mi też dwóch lekarzy tak mówiło o MTHFR (nawet hematolog, którego szybko sprostowałam, kazałam oddać kasę za wizytę i wyszłam z trzaśnięciem drzwiami, TAKA JA, niedobra! :D)
Obecna ginekolog potwierdziła mi, że mam na tę mutację brać metyle. Zaleciła Clexane z Acardem i... dała zielone światło: do dzieła. Daje mi też (mimo, że jest prywatna jak mój endokrynolog) np. Clexane i Letrox na zniżkę (R), więc to dla mnie duży plus.
Chodzę z prośbą o hormony na tarczyce do niej o receptę, bo mój Endo daje na 100%.
Zostajesz przy niej? Czy jaki masz plan na kolejne próby?

Dziękuję @kas90 Kasiu za informacje u nas najgorzej w nocy mała szaleje matka też człowiek muszę chociaż przespać z 5 godzin w nocy do kupy. Dziś kupię zagęstnik spróbuję tym nocnym sposobem pojechać u nas w nocy jest najgorzej w dzień ujdzie. Ja ledwo żyje haha mąż w pracy moja mama siostra wszyscy pracują to nikt nie pomoże ale.... nie narzekam. Kupiłam otulacz dziś czekam na niego fajna sprawa dużo czytałam. Położna kazała dawać tą biogaje ale czy to pomoże. Kasiu skąd masz te krople mogę je jakoś zamówić albo masz możliwość mi zamówić oddam Ci oczywiście pieniądze. Mała zasneła idę puścić zmywarkę i idę też nyny

Ps Kasiu dziś ją ważylam i 170 gram przytyła od wtorku to na pewno nie gloduje bo przybiera 350 -400 gram tygodniowo a dziś położna powiedziała , że 250 to już dużo a ona jeszcze więcej przybiera no normalnie Pani bydluniowa hahaha

Ostatnia edycja:
Póki co chce zobaczyć jakie będzie jej podejście. Póki co chce iść do niej z pon na kontrolę do szpitala, bo kończy mi się l4. Jeśli będzie miała czas to zapytam o badania. Jeśli nie, bo wiadomo jak to ma dyżurze bywa, to robię badania z listy nafoczki i pójdę do niej po @ może już z wynikami i zobaczę co powie. Ale nic na siłę. Jeśli nie będzie mi się podobać to poszukam innego lekarza

@pixi.nova wiesz mi sie wydaje ze to kwestia przypadku i nie tylko immunologia ma na to wplyw genetyka ale tez inne czynniki nawet srodowisko niektorym udaje sie na lekach ale sa tez osoby ktore mialy szczepienia mialy leki i im i tak nie pomoglo to wszystko zalezy od organizmu jednak patrze na to z dystansem. Zgadzam sie ze smogiem i lepiej wieczorami nie wychodzic z domu.
Umylam kolejne okno mozolnie to idzie ale do przodu a nie do tyłu ;) juz nie moge sie doczekac swiat a szczegolnie 26 ;)

@zosiak Mi jeden lekarz tez powiedzial, że to czysta biologia.. Ale pomimo tego nie zamierzam się poddawać. Wiem, że sa tacy co uwazaja, ze mamy sie starac do skutku. Ja uslyszalam wprost, ze musimy trafic na dobry i silny zarodek... Mamy zdrowe kariotypy, zero chorob genetycznych w rodzinie. A pomimo to ceniony lekarz powiedzial, ze mozemy miec slaby material genetyczny.. I to widac nawet jak ludzie ida na in vitro bo zdrowe zarodki padaja, dlaczego?
Tutaj wszystko jest kwestia wiary, w co kto wierzy.
Ty wierzysz w nature a ja wierze w medycyne.
Dla mnie nie jest to naturalne, ze zdrowa 30 letnia kobieta o regularnych cyklach porania 3 ciaze.. Ja uwazam, ze kazda z nas jest na cos chora w mniejszym lub wiekszym stopniu.

@roki_1991 - to dobry plan. Skąd jesteś w ogóle?

@Ilis91 - wiem, jedno - czy z lekami czy bez, i tak będą nerwy i stres. (a do tego nie czuję, jak rymuję;p) Co u Ciebie w immunologii wyszło nie tak? A co wiedziałaś, że dolega Ci bez zagłębiania w immuno?

reklama
@pixi.nova teraz tyle kobiet ma z tym problem. U mnie nie ma rowniez wad genetycznych ale nie wykluczam genetyki bo cos musi byc skoro od mojej mamy rodziny kazdy ma jakis problem z ukladem pokarmowym moze jakies mutacje zreszta to ciezka dzialka trudno o tym mowic mysle tez ze bardzo duze znaczebie ma nasza psychika . Powiem Ci ze duzo osob poklada nadzieje w medycynie a jesli juz medycyna nie daje rady to jak myslisz gdzie szukaja ratunku? chyba powinno byc troszke odwrotnie albo laczyc jakos te rzeczy moze wtedy bedzie sukces ja w same leki nie wierze one pomagaja tylko na krotka chwile no coz taka juz jestem;)

Do góry