reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi to przepraszam, tyle was tu i tyle tego przeczytałam, że mogłam pomylić :p
Strata druga.. Pierwsza ciążę straciłam równo 7 miesięcy wcześniej, 27.04. Jedyne pocieszenie dla mnie na tą chwilę to to, że zachodziłam w miarę szybko, bo za każdym razem z 3 cyklu, jak wyłączyłam głowę. A Ty ile masz strat za sobą?
Czytam że podobnie jak ja nie znasz przyczyn 1 straty, a w drugiej zdecydowałas się na badania w Genesis i wyszła wada.

reklama
@roxie123 wszystkiego dobrego. Super z wizytą. Przykro mi , że znów biochemia ale... widzę , że jesteś pozytywnie nastawiona.

@kas90 jak to zrobiłaś , że się wyspałaś haha ile razy twoja mała wstaje? Jaki masz ten zagęstnik dziś pojadę kupić bo mała dalej szaleje z głową przy cycu. Dziś była położna i mówiła , że tak może być mhhhh ale od rana prawie nie śpi tylko przy cycu

@matulkaa jesteś słodka mamac

@marshia wariatka z Ciebie haha ja mam AB rh+ ale mąż 0 jak coś to go poproszę aby upuścił trochę dla Ciebie

@burzuś kciuki

@bea25ta już niedlugo pewnie cała chodzisz

@Funia90 ja też myślę o tym otulaczu

Bebilon nutrition zagestnik do mleka naturalnego. Na razie dalam wczoraj 2 razy i czekam na kupe bo nie bylo takiej wiekszej. Juz od jakiegos czasu robi mi mniej. Jak bedzie z kupa ok to dopiero podam znow. Po mleku z zagestnikiem jej sie odbija bo jest geste i tez tak nie ulewa. Odciagnelam i dalam do butelki. to jest przede wszystkim na ulewanie. Z tym ze jak pojadla z butli to musialam dac piers lub smoczek bo jeszcze jej sie chwile wydawalo ze glodna!
Wyspana bo M wzial dzis wolne :D wstaje 2 razy jesli (nie ma wzdec).A wczoraj dalismy niemiecki lefax (ponoc jeszcze lepszy niz sab simplex). Jakby bylo z kupka ok to bede dawac w nocy z butli z zagestnikiem, bo tak to pol godz karmienia, 45 noszenia zeby nie ulala i do 30 min odciaganie :p ale M ja dzis nosil a ja pompowalam :p
A Zosia tez robi tak ze juz prawie przysypia przy cycu a jak chce wyjac to zaczyna jesc?

@smerfik88 ona ustala wszystkie leki. Przeczytaj moją historię na 2 wątku "ciąże zakończone sukcesem. Zelazny to acard heparyna progesteron (luteina/duphaston) i ew encorton

A i przeczka, dr mi mowil ze dziecko z piersi ma jesc non stop i ze tak wyglada kp.Powiedzial ze 1,5 godz to za dlugie przerwy! Ale wg mnie matka tez czlowiek i nie dam sie zwariowac skoro przybiera.

Ostatnia edycja:
@mokka25 Oj kochana nie przesadzajmy:p Ciesze sie, ze udalo sie pomoc.
Swoja droga fajny bylby watek oddam wizyte- jak uwazacie? Moza by bylo wczesniej sie dostac tak jak udalo sie np. @roxie123 :) Bardzo sie ciesze, ze idziesz do niego. Ehh widzisz jakie to zycie skomplikowane chyba we wrzesniu mowilysmy o nim i w koncu tam trafisz :) Oby pomogl wam i nowy rok niech przyniesie nam wysyp fasolek!!
Sama ustawiam sie w kolejce :p

@Marthi Kochana jaka przekupe :p To jedynie moge przywiezc piekny prezent z Krakowa hihi.

Swoja droga to ja wybieram sie jeszcze do dwoch profesorow Jerzak i tego z Novum i wtedy podejme decyzje czy ide na wlewy czy zostaje na sterydach. Szczepienia odpadaja.

Oczywiscie dopytam o metyle i badanie poziomu witamin.

@roki_1991 @Marthi to ja pisałam o tych m2 :) Czyli jednak prawda :o

Mam pytanko w sprawie IMk (czyli tez Nk) - czy 23 dc będzie ok? Paśnik mówił tylko: 2 połowa cyklu. I teraz tak, albo mogę zrobic 23 dc, albo dopiero we wrocku 28 dc (a jak przyjdzie okres wczesniej niz standardowo w 30/31 dc to jestem udupiona zmów na cały muediac). W 27 dc musiałabym cisnąć specjalnie do Łodzi tylko na badanie, a za 3 dni na wizytę.... spora kilometrowka o_O

@roki_1991 - Nic nie szkodzi ;) Ja mam 2 straty za sobą. Obie zakończone zabiegiem w 12 tc. Niemniej, zarodki nie rozwijały się "terminowo" i prawidłowo. Pierwsza dzidzia miała 1,08 cm, druga tylko 0,4 cm... Malutko. Pierwsza ciążą nie była badana, "bo to przypadek/tak sie zdarza" mówili. Po drugim poronieniu badaliśmy w Genesis i wyszła trisomia 16 chr. Bardzo rzadka wada, ale letalna, czyli śmiertelna. Tłumaczą to jednak lekarze i genetyk złym podziałem komórkowym i mówią, że na to nie mam wpływu...Czy rzeczywiście? Nie wiem. Kariotypy mamy prawidłowe.
Ja w drugą ciążę zaszłam w 3 miesiące po stracie, udało się od razu przy jednej próbie. Teraz w październiku w połowie cyklu stwierdziliśmy, że przestajemy się zabezpieczać, ale nie zaszłam, ani w październiku, ani w listopadzie... Nie wiem czy starać się dalej, czy co... Styczeń i koniec roku dla mnie to trauma, 2 lata temu się dowiedziałam o raku mojej mamy w Nowy Rok, a rok temu poroniłam 3.01 i mialam wiele przezyc strasznych w rodzinie wiec nie wiem czy mnie to nie blokuje. Nie wiem co robic. Jakis czas wierzylam, ze moze na clexane się uda i na metylach, a teraz juz mam ogromny mętlik....

@pixi.nova - dobrze robisz, idź do Jerzak i Novum!;* A co do krakowa - to jedźmy kiedyś tam na weekend, hahah! Ja kocham kraków i czasem z koleżankami tam jeździłyśmy! :D Nawet drugi Panieński (z tym samym męzem jakby co;p) miałam właśnie w krakowie <3

@marshia - ja się nie znam więc niestety nie pomogę :(

A widzisz, podobne macie niki :p byłam blisko. Tak, to prawda, bo też się zastanawiałam z tą dziewczyną jak oni to liczą i skąd znają to powierzchnię ciała :p

reklama
@Marthi czyli mamy taką samą sytuację. Mi też po pierwszym razie mówili że przypadek, ale teraz nie dam sobie wmówić i będę robić badania na własną rękę jeśli będzie trzeba. Moja lekarka jak powiedziałam jej o mutacjach, to powiedziała żebym się uspokoiła, bo to nie jest problem. Że da mi leki i będzie wszystko okej :) a w tej ciąży za późno zaczęłam je brać i najmniejsza dawkę w dodatku, bo fraxi dała mi na podstawie tylko objawów a nie wyników badań. Więc i tak uważam że jest spoko lekarka skoro dała leki i to z R bez gadania :)

Do góry