reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia Przykro mi.. :( Mam nadzieje, ze Pasnik Ci pomoze albo opcja tych wlewow w Krakowie? A moze za pozno ten wlew wzielas?
Właśnie po to do niego jadę - żeby pomógł :D
Szczerze mówiąc to chyba już sama ułożyłam swój plan działania na kolejne podejście - tylko kwestia czy to będzie miało sens ;) Się okaże :D
Za Was wszystkie też trzymam mocno kciuki, każdej należy się upragnione szczęście :)

reklama
@agatush[emoji8]

@roxie123 no niezle Ci napisal i ciekawe wlansie jakie leki ma na myi[emoji848]

@pixi.nova ciesze sie ,ze wizyta udana[emoji5]

Ja po prenatalnym.
Asia jak zwykle nie chciala zapozowac[emoji4]takze zdjecie marne ale widac ,ze jest pyza[emoji4]
1,7 kg
Wszytsko oki[emoji5]
1512071899-5e85bf7ce12127dc-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piękna Księżniczka :-*

Becia a co to za teoria jeśli mogę spytać? :D
Ty też leczysz się w Krk u Szlachcica, dobrze myślę? Jaki u Ciebie problem??
Zeżarto mi odp. :(

Tak znowu się u niego leczę. Mam agresywny układ immuno przez to Nie zachodzę w ciążę:( plus słabe nasienie męża :( do dupy do kwadratu :(

Teoria konfliktu serologicznego :D chociaż pojawia się dopiero przy drugim dziecku ;)

Zeżarto mi odp. :(

Tak znowu się u niego leczę. Mam agresywny układ immuno przez to Nie zachodzę w ciążę:( plus słabe nasienie męża :( do dupy do kwadratu :(
A mogę spytać jaki pomysł na Ciebie ma Mireczek?
Bo mnie nurtuje to czy on zleca te wlewy z immunoglobulin jak leci czy coś innego tez wchodzi w grę? Jakiś intralipid czy coś on też daje? Szczerze mówiąc nie wiem jak go rozgryźć, bo trochę za bardzo ekspresowe te wizyty u niego... Czasem czuję się jak na taśmie - wizyta 3 min, usg kilka sekund i kolejna wchodzi, a na recepcji zawsze 200... Trochę się zraziłam tym, ze ostatnio ten accofil i wlewy miałam "prewencyjnie", bo z badań nic nie wynikało, wszystkie były ok, dopiero po poronieniu zaczęłam diagnostykę ale to na własną rękę...
U nas nasienie niby ok ale słaba morfologia - 3%, więc i na naturalsa szanse zmniejszone, tyle, że morfologię ponoć IUI powinna ominąć, ale 3 IUI miałam bez żadnego efektu (nie w macierzyństwie tylko gdzieś indziej)

@kas90 ja przechodzilam przez NAN niestety mały miał straszliwe zaparcia,kupki z krwią,bo nan zawiera dużo zelaza,napewno nie kazde dziecko tak ma,ale bardzo sprzyja zaparciom,polozna mnie doinformowala,ja kupowalam bebilon komfort,jest drogi,nie kupujcie w aptece,w Rosmanie jest zawsze o 10 zl tańsze,i jest to dobre mleko jakosciowo,ten zagestnik to bebilon nutrition,to tylko w aptece,nie przeraz sie zielonymi kupkami po tym mleku,to calkiem normalne,jesli konsystencja dobra,be sluzu,bez krwi,to ok. Chyba ze krew zwiazana z zaparciami!

A czy ktoś miał z pań jakaś mutacje w genie proc moje dziecko miało dwie mutacje po mnie i po mezu i wyszedł u dziecka niedobór białka c niestety zmarlo po 8 dniach. Narazie żadnych badań związane z krzepliwoscia nie robiłam sobie ale mam zamiar. Ale czy ktoś miał w genach coś z krzepliwoscia nie tak i jakie bralyscie leki w ciazy i czy dziecko urodziło się po braniu tych leków zdrowe?i czy miało dobra krzepliwosc? Bo moj ginekolog od razu powiedział jak wyniki badań genetycznych zobaczył ze w kolejnej ciąży będę musiała brać heparyne a czy to jest wskazane? Bo przecież nie wiadomo czy znowu te mutacje się powtorza a jak będę miało w genach znowu dziecko te mutacje to i tak będzie chore nawet gdy będę brała heparyne
Witaj. My tu mamy mutacje mthfr, pai1, leiden. A o jaką mutacje Tobie chodzi? Bo za bardzo nie rozumiem. Heparyna wplywa na krzepliwosc ale nie na geny krzepliwosci.

@Funia90, Asi podoba sie imienniczka :)

@smerfik88, tez chodzilam do rajtar. Pamietaj tylko ze czasem trzeba jej sie o cos dopytac i upomniec. Np sama dopytywalam o witaminy, o dawke magnezu itp.
Dzieki za info :)))

@bentula, dziękuję. to moja te ulewania ma tylko w czasie tych skurczow (do 30 min po jedzeniu). Potem jak ulewa ewentualnie to juz tak normalnie (np przy duzej aktywnosci). Ale nie ma az tak jak twoj synek. Nie uleje w pionowej pozycji. Tez lekarz kazal wysoko ukladac. po zagęstniku lepiej z tym ulewaniem. Mnie gorzej wkurza ten bol brzuszka przy tym bo strasznie cierpi. Tylko na szczescie to są bóle kilkunasto sekundowe. I takich kilka po jedzeniu, chyba ze zje malo co sie raczej nie zdarza:p
Po tym zagęstniki te zielone kupki? Na razie daje co ktorys posilek.
@marshia ja mam A+
@Porzeczka1234, @Funia90, @Destino @bea25ta Tulik bardzo polecam. Po pierwsze dobrze spi bo nie dziala wtedy odruch moro, po drugie bezpieczny bo tylko w tym spi bez kocykow itd i pozbylam sie przy okazji problemu obkladania jej wałkami. tylko daje na szczebelki jedną poduszke i ją o to opieram. Po 3 cieply, jest jej cieplej w tym (mimo ze jest cieniutki) niz w rozku owinietym dodatkowo kocykiem.

Ostatnia edycja:
@mokka25 12.12 godz.15.40 Jutro musze tam zadzwonic i odwolac wizyte i powiem ze kolezanka wezmie ale musialabys wtedy odrazu zadzwonic? Nie wiem jak to zrobic?

Wez sobie na priv dane mokki imie nazwisko i nr tel i powiesz ze Ty rezygnujesz ,ale kolezanka taka mokka wezmie wizyte. Potem mokka moze jakos zadzwonic potwierdzic i juz.

@marshia. A jakich ty wariacie szukasz problemow przy cesarce?? Normalnie jest bez przetaczania.

@matulkaa przerabiam nogami dzis 1 grudnia gdybym naciskala lekarza juz siedzialabym w aucie w drodze na oddzial.

reklama
Ja mam zerowke a M ab rh+
Chyba dobrze napisałam xD

Jadę na te badania bo dalej mnie mdłości budzą śluz mleczny cycki bola zylaste brzuch tak boli i nie boli... zła jestem ale dziś wszystko będę wiedzieć
@Ritka29 przykro mi... ja mam mutacje ale nie wiem o co chodzi do końca tak jak dziewczyny pisaly metyle i heparyna na to

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry