reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nie wiem czy jest co badać przy takiej becie :/
Kariotypy na razie odpuszczę bo nie mam na to pieniędzy a wiem że reszta badań to na start z 2 tyś więc na razie zbadam to czego nie badałam i pójdę z tym co mam a jak zleci coś więcej to dalej się bd badac ...
Ilis i Kwiatuszek mi napisały co im zlecił do badania ostatnio więc na początek to ...
I tak nie wiem jak dam rade
... skomplikowane to dla mnie jest :( żeby się umówić na badania bo nie wiem na kiedy

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@susana ucałuj swoje sloneczko, widzę że Zuza rośnie w mgnieniu oka

@roxie123 mi na 1 wizycie dr P zlecil nastepujace badania
pc, antygenom łóżyska, pc plemnikowe, pc. jajnikowe, wymazy : ureaplasma, mycoplasma,cytomegalia, GBS,
tyle że ja miałam już wykonane badania jak poszłam na 1 wizytę
ana, ana 2, ana3( robi się wtedy jesli jest ana 2 +)
allo mlr
homocysteina
poziom kwasu foliowego,
mutacje: mthfr, leiden, g.protrombiny
badania na zespół APS: pc. kardiolipiniowe IgG, IgM
antykoaulant tocznia
i podstawowe: tsh, ft4, ft3, prolaktyna,
roxie nie dumaj, tylko dzwoń i umawiaj się na prokocim-takie jest moje zdanie

@matulkaa super z tymi zajęciami, fajnie tak sobie wszystko w głowie poukładać i wiesz na co zwrócić uwagę, pogłaskaj brzuszek, lokatorkę ucałuj:biggrin2:

@mickey* ...a zauważyłaś,że w tym łóżeczku jest dziecinka? ;););) Asieńka to taka kruszynka,że ja ją o mało co nie przeoczyłam:D:D:D @kas90 normalnie taki kamuflaż zrobiła:):):)
@roxie123 jak na moje oko nie ogarniesz tego sama. Musisz iść/JECHAĆ do immunologa, który Ci wszystko uporządkuje. Każda z nas jechała na pierwszą wizytę z wynikami które już robiła, następnie zostało nam zlecone milion badań. Twoją zaleta jest to,że jesteś młoda. Jeśli potrwa to u Ciebie 3 miesiące, to nic to nie zmieni. A przebadasz się od góry do dołu. Tutaj nie ma już miejsca na półśrodki...
Także działaj kochana:)

Ostatnia edycja:
@mickey* i jak zadzwonię to tam tylko te nk i kiry i lct ?
Ok resztę zrobię w diagnostyce bo mam większość zrobione już ... mutacje mam leidena też tarczycowe na bieżąco ana toczeń bialka zespol antf mam p pkemnikowe też, wykazy robiłam miesiąc temu , wirusowe toxo itd mam , homocysteine mam kwas foliowy moge zrobić ale to caly czas brałam więc no .
To zarejestruje sie na styczeń po nowym roku bo teraz nie wiem co z tym będzie dalej no i ten steryd coś robi.
No i trudno wyczuć kiedy kolejna @ :( to ciężko się umówić żeby iść zaraz przed kurde

Dziękuję robię listę wypisze Wam i powiecie czy cos jeszcze brakuje i kiedy moge zrobić badania dobrze...
Bo na razie chyba nie prawda ?
No i ewentualnie czy są jakieś które trzeba robić w konkretnym dc.
Czytam ze szczepienia pomogły dziewczynom w przypadku jak mój...ale ze teraz częściej dają accofil .
Tak myślę ze od tego zacznę bo pewnie nie będzie wyboru...
Jestem na bank pewna, ze zabijam komórki M i to jest przyczyną, bo z łatwością zachodze , owulacje mam , endo dobre , wszystko hula ... przychodzi zapłodnienie i mój organizm zupełnie nie pozwala na rozwój :/ przykre ale prawdziwe...
Nigdy bym nie powiedziała ze w wieku 25 lat tyle mnie spotka i życie przestanie cieszyć...
Tyle Mam w sobie miłości dla dziecka marze żebyśmy mieli własne...przez myśl juz przeszły mi adopcje tylko nie umiałabym chyba tego dzieciątka pokochać tak samo i nie umialałabym z tym żyć...ciagle sobie powtarzałam ze nasz dzidziuś będzie miał piękne niebieskie oczka i będzie podobny do tatusia...boli mnie to wszystko [emoji22]
Wczoraj usiadłam z M poważnie pogadaliśmy...widze ze mu ciężko bo zawsze ma nadzieję...i powiedziałam mu że nie będziemy mieć dzieci w taki sposób musimy obrać konkretne leczenie i czy on na to wgl pójdzie itd...wytlumaczylam mu ze mój organizm zabija to co jego ponarzekalam jaką to jestem beznadziejna...
Na końcu usłyszałam ze już decyzję podja dawno temu a właściwie 5 lat temu jak zakładał mi obrączkę na dobre i na zle...
Skoro Bóg nas połączył mial w tym swoj plan , musimy dać radę...

@magda1208 ;*
...znam to uczucie...juz widzę wyniki moich badań :/ nie będzie łatwo

Hej roxy123 jak mam tak samo,owulacje,endo ok,zachodze w ciaze od razu i potem 6plus 5 tydzien i ciaza obumiera,zawsze ten sam czas ciazy i tak juz 4 razy plus 2 biochemiczne,tez mysle ze moj organizm zabija te zarodki.zawsze to samo ten sam czas.
6 grudnia jade do dr.Pasnika na badanie mlr i bede sie szczepila.to ostatnia nadzieja chyba.

@mickey* ...a zauważyłaś,że w tym łóżeczku jest dziecinka? ;););) Asieńka to taka kruszynka,że ja ją o mało co nie przeoczyłam:D:D:D
przyznam że miałam problem:szok:
burczuś ile razy brałaś intralipid? jak teraz byłaś u tej dr z katowic pytałaś ją czy jest sens brać nadal intralipid?czy do niej pojechałaś w jakimś innym temacie

@mickey* byłam u tej z katowic, by też mnie własnie ogarnęła, uporządkowała. intralipid zaleca 2 razy, Przy okresie i owulacji. ale ten 10%. Tak,mówi jak najbardziej,że jest sens.
Ja juz miałam sumie w ciągu roku około7?

reklama
Do góry