reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, podpowiedzcie proszę którego immunologa się wybrać ? Malinowski czy Paśnik ? Czy może jeszcze inny ? Odległość nie ma znaczenia,pojadę wszędzie !

reklama
@mokka25 no to chyba musisz sobie poczytać opinie i sama wybrac.
Malina daje do zrobienia pakiet badań za ok 6-7 koła (tylko u niego, innych raczej nie honoruje) i chyba każdej proponuje szczepienia.
Paśnik daje badania za ok 1 tysiak i ma różne drogi: glikokortykosteroidy, immunosupresja, intralipid, szczepienia, nie wiem jak z wlewami u niego.
Przybycien chyba wszystko proponuje, wczoraj któraś z dziewczyn wrzucała całą listę badań, których wymaga. Zrobiłam fotkę tego.
Nie wiem co Sacha, ale dziewczyny z Krk i okolic piwiedzą.

IMG_3827.jpg

Załączniki

• IMG_3827.jpg
    IMG_3827.jpg
    98,3 KB · Wyświetleń: 785
@marshia badalas juz cos ?

Pomóżcie mi rozwiazac problem :( niestety do Krakowa mam kawałek I chciałabym to jakoś pogodzić wszystko
Nie wiem czy mam czekać czy co teraz...
Czy po poronieniu się rejestrować czy teraz do przodu pomocy :( zdolowalam się bo nie wiem jak to ogarnąć żeby bylo dobrze
Jak Wy zrobilybyscie na moim miejscu

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 ja mam zrobione: MTHFR, pai, vr2, Vleiden, czynnik II protrombiny, Antykoagulant, p/ciała kardiolipinowe, beta2glikoproteinowe, białko c i s, ANA, AMH, kariotypy, tarczycę, antygen HBs, wymazy wszystkie (chlamydia, mykoplzna, cutomegalia) - ale sprzed 2 lat - nie wiem czy to się powinno powtarzać?
Teraz robiłam test CBA i LCT. Za tydzień IMK. Na razie tyle.
Do Krk i tak masz najbliżej. My kochana tez jeździmy... ja z wrocka do Łodzi, @pixi.nova z poznania do Łodzi, @bertha z wrocka do warszawy i Łodzi, @dżoł z Gdańska do Łodzi, @Porzeczka1234 jezdzila z gliwic do Łodzi i tak można wymieniać..,,,

Ps. Co sądzicie? Do powtórki te wymazy po 2 latach?

Ostatnia edycja:
@marshia badalas juz cos ?

Pomóżcie mi rozwiazac problem :( niestety do Krakowa mam kawałek I chciałabym to jakoś pogodzić wszystko
Nie wiem czy mam czekać czy co teraz...
Czy po poronieniu się rejestrować czy teraz do przodu pomocy :( zdolowalam się bo nie wiem jak to ogarnąć żeby bylo dobrze
Jak Wy zrobilybyscie na moim miejscu

roxie ja bym zrobiła tak że zadzwoniłabym dziś na prokocim, zarejestrowałabym się na za około miesiąc na aktywność nk( bo to badanie robią na zapisy raz lub dwa razy w mcu)więc cie nie zapiszą na już i wtedy od razu zapytaj panią czy możesz sobie zrobić allo mlr i kiry razem?
teraz bym badan nie robiła bo to niewiadomo o co chodzi z ta betą

@marshia te wymazy co pol roku. Tak sobie zyczy milewicz. Tyle sa wazne. Nawet w ciazy je powtarzalam.

@roxi123 jak dowiedzialam sie o 2 ciazy ze male szanse to poszlam do immunologa Grygi. Juz niestety nie zyje, wiec dzis poszlabym do Sydora. Do przybycienia bylo ciezko z terminami wiec poszlam do Milewicza. Dostalam liste badan i zrobilam razem z m. Jak dostalam sie do przybycienia to uzupelnil liste o kiry i przeciwciala p/ lozysowe, plemnikowe i jeszcze cos. Chyba z 5 badan tylko bylo. Zaraz po poronieniu robilam antykoagulat tocznia i ine z krzepliwosci. Wiec pelny pakietvoprocz testu imk i tego drugiego z th1/th2. Ja zrobilabym tak, ze bym poszla do kogokolwiek, nawet do milewicza byle wiedziec co przebadac. Lista dluga i droga. Jak sama wiesz czesc moze zlecic ci gin na nfz, czesc genetyk. Masz krucho z kasa, wiec co miesiac mozesz zbadac jakas czesc. I powoli cos robic by nie stac w miejscu. Wiem, ze chcesz wszystko na raz. Sama chcialam, ale dzis wien, ze pospiech nie jest wskazany. Hormony badac sie powinno, co kwartal przynajmniej, wymazy co pol roku, cytologia raz do roku. Dzis to wiem. Zreszta wiele badan pilnowalam sama w ciazy. Choc milewicz i tak duzo co miesiac kazal robic. Wiec co miesiac od 200 do 500 zl w labie zostawialam.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@mokka25 no to chyba musisz sobie poczytać opinie i sama wybrac.
Malina daje do zrobienia pakiet badań za ok 6-7 koła (tylko u niego, innych raczej nie honoruje) i chyba każdej proponuje szczepienia.
Paśnik daje badania za ok 1 tysiak i ma różne drogi: glikokortykosteroidy, immunosupresja, intralipid, szczepienia, nie wiem jak z wlewami u niego.
Przybycien chyba wszystko proponuje, wczoraj któraś z dziewczyn wrzucała całą listę badań, których wymaga. Zrobiłam fotkę tego.
Nie wiem co Sacha, ale dziewczyny z Krk i okolic piwiedzą.

Zobacz załącznik 830806

Dzięki kochana ! Dodatkowo mam mthfr 677, 1298 oraz PAI wszystkie hetero.
Komórki NK raz wyszły 14 %, poźniej 9 %. Robiłam też fenotyp, białko S(66), wolne białko S(80). Czekam na wynik białka C. Robiłam też przeciwciała p/kardiolipinie, p/glikoproteinie, antykoagulanty.
Zastanawiam się nad Paśnikiem i Malinowskim. Kurczę......

Ja wiem ze jeżdżą tylko chodz i mi o to żeby codziennie nie jechać na inne badanie tylko w miarę coś zrobić co się da razem :/
Co to jest CBA IMK
Nie słyszałam żeby Przybycien zlecal ? To chyba odpuszczę na razie zrobię ten LCT

To na wizytę do niego myślicie na luty będzie ok czy sie nie wyrobie ?

@roxie123 kochana bardzo mi przykro,jednoczesnie ciesze sie ,ze masz tak wspanialego Meza ,ktory na pewno pomoze Ci wszytsko przetrwac i razem przez to przebrniecie.
Caluje[emoji8]

@magda1208 ciesze sie ,ze jestes z nami[emoji8]

@Porzeczka1234 @kas90 ciesze sie ,ze coreczki ladnie przybieraja[emoji5]piekny pokoik[emoji7]

@Porzeczka1234 mam nadzieje,ze ma sie dobrze.
Mimo stresu ktiry matka jej przez ostatnie dni zafundowala[emoji53]dzis 3 prenatlne usg

@agatush ucaluj ksiezniczke[emoji8]
U mnie w rodzinie teudny cZas jakos a u Asienki mam nadzieje,ze wszytsko dobrze,dzis mamy usg 3 prenatlne.

@matulkaa milych zajec my juz skonczyliamy maraton w szkole [emoji4]

@Asia2104 uff kamien z serca[emoji5]

@susana malutka cudowna[emoji5]

@pixi.nova powodzonka[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@roxi123 slonce, oby udalo ci sie dostac na luty. Oczywiscie, ze bedzie ok. Siade wieczorem i przejrze wyniki to zobaczysz co badalam. Napisze ci i porownasz sobie co masz, a czego ci brakuje. Przybycien tez chce kariotypy i lubi kiedy bada sie material ciazowy, wiec moze na poczatek sprobuj zadbac o to, by go zbadac jak sie uda.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry