reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Więc tak to chce badac :

ALLO MRL
TEST LCT
AKTYWNOŚĆ KOMÓREK NK
AMH
HAPLOTYP KIR
P.C. ANTYGENOM ŁOŻYSKA
P.C ANTYGENOM JAJNIKA
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU
KRZYWA CUKROWA
KRZYWA INSLULINOWA

Pytanie :

1- kiedy moge zacząć robić te badania ?
2- te krzywe jak chcialam robić to chcą zgodę lekarza jak badalyscie?
3- co to jest prolaktyna po obciążeniu ? Zrobią mi to bez skierowania bo co pytam to mówią że boja sie obciążac bez zgody lekarza w razie zapaści i taka z nimi gadka

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@anetkruczek no tak...prawda
Tylko wiesz ja i tak sobie robie przerwę a chce isc z kompletem badań . Do prokocimia i tak muszę czekać z 3 tyg teraz święta i tak :/ potem na wyniki z 2 więc wiesz zejdzie się a ja mam do Krakowa bez korków z 2.5 h i na wizytę bym chciała iść z wynikami i później żeby mnie doktor przyja w Tarnowie.
Bo jak coś to na szczepienia i tak do Sachy kieruje i dalej wycieczki . Więc wolę jechać na gotowo z plikiem badań szybciej mi coś powie

Mam swoje świeże wyniki CBA. Dalej jest doopa, choć niektóre wyniki ciut lepsze ale niektóre mocno gorsze:
1512032673-12f8a023bc6647a9-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@magda1208 fajnie, ze znów jesteś :) Nie traktuj tego wszystkiego jako znaków. Nawet jak natura mówi nie i nie wpuszcza drzwiami, to my musimy oknem ;). Zapalenie płuc i raka tez się leczy, a nie traktuje jako znak, ze nadszedł czyjś czas. I zauważ, ze mówi to waruatka od szukania znaków ;) Cała natura mi za każdym razem krzyczy: stop! I ja to widzę, czuję, ale pokazuję jej za każdym razem środkowego palca ;) I będę starać się z całych sił o 5 szansę.

Pod warunkiem, ze mój organizm się wygrzebie z nie wiadomo czego..... wczoraj czysto, dziś znów brudzenie (było 12 dc, 14 dc i dziś 16 dc, co drugi dzień) :( Miałyście tak przy torbielach? Faktycznie może tak być czy to bagatelizowanie problemu? Może powinnam zbadać jakiś hormon teraz??? W 3-5 dc na bank robie PRL.

@bea25ta czujesz stresik lekki? Torba na dobre spakowana? W pon jedzuesz, tak? :)

@roxie123 w konkretnych dniach cyklu bada się tylko hormony płciowe i ewentualnie to AMH (tu jednak zdania są podzielone). Wszystkie pozostałe badania możesz zrobic niezależnie od dnia. W przypadku ciąży biochem beta jest tak niska ze nie zaburzy nawrt tych immunologicznych badań, tym bardziej, ze nie będziesz ich robić dzis czy jutro.

@kas90 kochana szkoda mi Twojej księżniczki, ale te pierwsze miesiące to często takie problematyczne. Mam nadzieję, ze Asience szybko to minie.

@susana masz prześliczną córeczkę. Mam nadzieję, że doczekam podobnego cudu i jak sądzę tez na intralipidzie, bo więcej mi paśnik chyba nie zaproponuje :(

@magda1208 mam nadzieje, ze wyjdzie wam wada dzieciatka jakkolwiek to brzmi i dzieki temu nabierzesz wiary ze gdyby nie to to udaloby sie. Najlepiej znac przyczyne strat zwlaszcxa jak jest juz ich troche.

Zalobe jak widzimy malzenstwa/pary z dziecmi przechodzila kazda z nas na szczescie to chwilowe i potem zyczy sie im wszystkiego dobrego. Wiesz? Ja tez to przechodzilam i mowilam ze to nie ona powinna byc w ciazy tylko ja nawet mowilam o tym glosno ze bocian pomylil domy ;) A teraz?? Tez jest mi glupio bo nie patrze ludziom w oczy zwlaszcza tym co zerkaja na moj brzuch, nie chce pokazywac jak soe ciesze, dlatego ze wiem co oni moga czuc. Glupie? Ale kazda sytuacja ma dwie strony medalu.

@kas90 biedna Asia meczy sie z brzuszkiem widzisz moglas wvinac w ciazy kapuche, ogorki moze byloby teraz lepiej a nie dietki i patrzenie na wage - żarcik taki . Masz ksiezniczke z wrazliwym brzuszkiem musicie to przetrwac, moze jak bedziesz miec syna bedzie latwiej.

Ja odliczam, 4dni i bede miala okruszke (kolo4kg-to ci okruszek hihi) ogarnia mnie nocny spokoj, w dzien meczy potworna zgaga ,mam dosc klucia sie bo teraz jest tak samo bolesnie i trudno jak na poczatku.Nie klujeie w ramiona ani uda bo jakos sie boje. Wiem ze niejedna powiedzialaby -mozemy sie zamienic i wiecie ,nie zamienie sie ,ale obiecuje ,ze juz wiecej nie wcisne sie w kolejke.
Ehh, wiesz u mnie mama i siostra mialy zwężenie odwziernika jako niemowlaki, a to ponoc genetyczne...poki nie wymiotuje i przybiera to trudno ocenic czy to przerost czy fizjologia. Jutro bede dzwonic do lekarza.
Mam nadzieje ze to minie... bo jest zle. Nie mozna jej nawet za bardzo przebrac bo ulewa ogromne ilosci.

Pozdrawiamy

Załączniki

• received_1649567661768021.jpeg
    received_1649567661768021.jpeg
    117,3 KB · Wyświetleń: 110
@anetkruczek Kochana masz ogromną wiedzę i jak dla mnie to odnośnie wlewów zrobiłaś już duży rekonesans :D My chyba mamy podobne straty.. ja zawsze w 8 tygodniu.. no i ostatnio ta wada ale poronienie tez w 8 tygodniu. Zawsze serduszko.
Cykle mam regularne, oulwacje ok. endometrium dobre.
Zobaczymy co powie Pasnik ehh jeszcze kilka godzin i sie dowiemy. Dziekuje wam wszystkim za porady i ogromna pomoc! :)

@roxie123 Ja mysle, ze @anetkruczek ma racje i zbadaj koniecznie te kiry. Allo pewnie tez szalowe nie wyjdzie. Mi tego poki co nie kazano badac.
Dobrze, ze robisz przerwe. Odstaw wszystko, nawet suplementy. Organizm musi kiedys odpoczac. Co do krzywej insulinowej nie mozesz brac sterydu jakis czas bo on zaburza te czynnosci. Podnosi poziom insuliny wiec pewnie z miesiac musisz byc minimum bez niego.
Co do nk to je sie bada tuz przed okresem jak caly test cba.
@bertha Kochana ja niestety raczkuje w tych tematach ale na pewno znajdziesz pomoc tutaj. Ktore wyniki sie poprawily? najlepiej jakbys wstawila przed i po leczeniu. Rozumiem, ze to po leczeniu samym encortonem czy tez intralipidem?

@marshia czyli myślisz ze mogę dzwonić do prokocimia się rejestrować na badania ?
Ogólnie nie ma przeszkód żebym robiła te wszystkie co chce badac tak...

A te komórki nk też zrobię w prokocimiu ?

@pixi.nova tylko skąd ja mam iedziec kiedy dostane kolejny okres jak tam sie trzeba rejestrowac 3 tyg do przodu :<

Masakra to ja teraz nie wiem co i kiedy :<

Idę sprzątać poruszam sie moze coś ruszy ... dobiło mnie to , że nic nie wiem w sensie kiedy mam sie gdzie rejestrować kiedy jakie badanie robić ... bleeeh... do dupy z tym wszystkim

Ostatnia edycja:
reklama
@Ilis91 do niedzieli szybko zleci o której wizyta? który to tydzień? Najważniejsze że dobrze się czujesz... Ten strach to każdej nam będzie towarzyszył do końca... I on mnie najbardziej przeraża....

@kas90 ile maleństwo ma? Mojej kuzynki córka tak ulewala... Dam znać jak mi odp co robiła że się poprawiło.... Bo pamiętam że był okropny płacz po jedzeniu i ulewanie

Do góry