reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@dżoasia Specjalistką od wlewów jest tutaj nasza kochana @anetkruczek może ona coś podpowie? :D Ja też jestem ciekawa ile się tego bierze? Przed ciąża i ile w trakcie? @dżoasia A tobie w jakiej klinice go podali? Czasami wam zazdroszcze.. w Poznaniu to beton.. wszyscy odrzucają immunologie.
@magda1208 Ciesze się, że wróciłaś jesteś tak pozytywną osóbką. Bóg na pewno Was wysłucha. Nie wiem czemu tak jest ale jego planem na pewno jest Wam dać z mężem radość z pełnego rodzicielstwa.

Dziękuję za miłe słowo.
Wracając do kwesti twoich wyników to jest tak jak piszą dziewczyny. Nie ma tragedi duża część z nas ma wysokie cytokini i czynniki odżutu zarodka. Spójż na mnie ile mam złych wyników nie wien czy było wiele dziewczyn tu na forum z tyloma co chwilę pojawia się kokejna przeszkoda . Walczę i nie tracę nadziei 8 grudnia są moje 38 urodziny to dzień jak wcześniej pisałam Niepokalanego Poczęcia NMP zamierzam wymodlić dla nas wszystkich cud macierzyństwa.

Ostatnia edycja:
@magda1208 mam nadzieje, ze wyjdzie wam wada dzieciatka jakkolwiek to brzmi i dzieki temu nabierzesz wiary ze gdyby nie to to udaloby sie. Najlepiej znac przyczyne strat zwlaszcxa jak jest juz ich troche.

Zalobe jak widzimy malzenstwa/pary z dziecmi przechodzila kazda z nas na szczescie to chwilowe i potem zyczy sie im wszystkiego dobrego. Wiesz? Ja tez to przechodzilam i mowilam ze to nie ona powinna byc w ciazy tylko ja nawet mowilam o tym glosno ze bocian pomylil domy ;) A teraz?? Tez jest mi glupio bo nie patrze ludziom w oczy zwlaszcza tym co zerkaja na moj brzuch, nie chce pokazywac jak soe ciesze, dlatego ze wiem co oni moga czuc. Glupie? Ale kazda sytuacja ma dwie strony medalu.

@kas90 biedna Asia meczy sie z brzuszkiem widzisz moglas wvinac w ciazy kapuche, ogorki moze byloby teraz lepiej a nie dietki i patrzenie na wage - żarcik taki . Masz ksiezniczke z wrazliwym brzuszkiem musicie to przetrwac, moze jak bedziesz miec syna bedzie latwiej.

Ja odliczam, 4dni i bede miala okruszke (kolo4kg-to ci okruszek hihi) ogarnia mnie nocny spokoj, w dzien meczy potworna zgaga ,mam dosc klucia sie bo teraz jest tak samo bolesnie i trudno jak na poczatku.Nie klujeie w ramiona ani uda bo jakos sie boje. Wiem ze niejedna powiedzialaby -mozemy sie zamienic i wiecie ,nie zamienie sie ,ale obiecuje ,ze juz wiecej nie wcisne sie w kolejke.

@dżoasia Specjalistką od wlewów jest tutaj nasza kochana @anetkruczek może ona coś podpowie? :D Ja też jestem ciekawa ile się tego bierze? Przed ciąża i ile w trakcie? @dżoasia A tobie w jakiej klinice go podali? Czasami wam zazdroszcze.. w Poznaniu to beton.. wszyscy odrzucają immunologie.
@magda1208 Ciesze się, że wróciłaś jesteś tak pozytywną osóbką. Bóg na pewno Was wysłucha. Nie wiem czemu tak jest ale jego planem na pewno jest Wam dać z mężem radość z pełnego rodzicielstwa.
Ja mialam miec 3 wlewy w odstepie co 4 tygodnie. Dostakam w Krakowie w Macierzynstwie - tzn tu sie lecze a wlew dostalam w innym osrodku z ktorym wspolpracuja. Kochana skoro niektorzy jezdza z Krakowa albo Szczecina do Lodzi to i z Poznania do Krakowa tez mozna;) to tylko tak strasznie wyglada, a potem bierzesz dzien wolnego, wsiadasz w auto i jedziesz na wizyte. :*

@roxie123 ja leczyłam się u Przybycienia, jechałam do niego już z prawie wszystkimi wynikami. Ale badania, które miałam pokrywały się z tym co on zleca :) chciałam zaoszczędzić czas i udało mi się je skompletować czekając na wizytę. tj. Allo-mlr, test LTC, Kiry, Aktywność komórek NK, ANA, AMH, MTHFR, V-Leiden, Kariotypy, p/c p. antygenom jajnika, p/c p. antygenom łożyska, prolaktyna po obciążeniu, cały zespół antyfosfolipidowy; antykoagulat toczniowy, p/c p. kardiolipinowe, p/c p. Beta-2-glikoproteinie fosfatydyloseryjne, p/c p. protrombinie, białko c, białko s, CA125, wymazy (ureoplazma, chlamydia, mycoplasma), panel tarczycowy, hormony, krzywa glukozowa i insulinowa. Chyba o niczym nie zapomniałam. Dziewczyny na pewno uzupełnią ew. braki [emoji4] Jeździłam do niego i do Krakowa i do Tarnowa.

My już po pierwszej wizycie w szkole, prawie 3 h [emoji4] grupa 13 dziewczyn od 24 do 31 tc, zajęcia prowadzi bardzo energiczna położna, która jest jednocześnie doradcą laktacyjnym. Dziś było takie spotkanie organizacyjne, z wprowadzeniem jak wygląda przyjęcie do szpitala, wszelkie procedury, jak spakować torbę, kiedy jechać do porodu [emoji4] niby wszystko to człowiek wie, lub słyszał ale fajnie tak sobie usystematyzować wiedzę. Kolejne za tydzień.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję robię listę wypisze Wam i powiecie czy cos jeszcze brakuje i kiedy moge zrobić badania dobrze...
Bo na razie chyba nie prawda ?
No i ewentualnie czy są jakieś które trzeba robić w konkretnym dc.
Czytam ze szczepienia pomogły dziewczynom w przypadku jak mój...ale ze teraz częściej dają accofil .
Tak myślę ze od tego zacznę bo pewnie nie będzie wyboru...
Jestem na bank pewna, ze zabijam komórki M i to jest przyczyną, bo z łatwością zachodze , owulacje mam , endo dobre , wszystko hula ... przychodzi zapłodnienie i mój organizm zupełnie nie pozwala na rozwój :/ przykre ale prawdziwe...
Nigdy bym nie powiedziała ze w wieku 25 lat tyle mnie spotka i życie przestanie cieszyć...
Tyle Mam w sobie miłości dla dziecka marze żebyśmy mieli własne...przez myśl juz przeszły mi adopcje tylko nie umiałabym chyba tego dzieciątka pokochać tak samo i nie umialałabym z tym żyć...ciagle sobie powtarzałam ze nasz dzidziuś będzie miał piękne niebieskie oczka i będzie podobny do tatusia...boli mnie to wszystko [emoji22]
Wczoraj usiadłam z M poważnie pogadaliśmy...widze ze mu ciężko bo zawsze ma nadzieję...i powiedziałam mu że nie będziemy mieć dzieci w taki sposób musimy obrać konkretne leczenie i czy on na to wgl pójdzie itd...wytlumaczylam mu ze mój organizm zabija to co jego ponarzekalam jaką to jestem beznadziejna...
Na końcu usłyszałam ze już decyzję podja dawno temu a właściwie 5 lat temu jak zakładał mi obrączkę na dobre i na zle...
Skoro Bóg nas połączył mial w tym swoj plan , musimy dać radę...

@magda1208 ;*
...znam to uczucie...juz widzę wyniki moich badań :/ nie będzie łatwo

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia A mozesz podac nazwe tej kliniki wspolpracujacej z macierzynstwem? Na ich stronce nie widze w ofercie nic o wlewach.. ani o immunologi. Te 3 wlewy to na jakim etapie? Jaka nazwa immunoglobuliny mialas? Przeliczane na kg? Mozesz dokladnie napisac? Chce zapytac o to dzisiaj Pasnika na wizycie.

reklama
@bobasek1990
Wczoraj pisałam do szwagierki...
Czasami jest mi wstyd , po prostu o tym mówić , ze znowu to samo ... czuje się taka wtedy beznadziejna :/ ale rodzina M pomaga jednak ...przykro im wiadomo ale to nie nasza wina ...nie moja... nie celowa

M jest kochany , tylko za dużo ma na głowie... pracuje wiele godzin . Za granicę pasuje pojechać bo krucho ale nie zrezygnuje tutaj z pracy bo o nia ciężko...
Także pewnie trzeba będzie sie zadłużyć po ludziach jak coś bo w banku kredyt mamy :/ chyba ze damy rade pomału o ile nie będzie wszystko na raz ...
Ja sobie nie wyobrażam życia bez niego...
Za tydzień pewnie pójdziemy na swoje to będziemy mieć prywatność nawet w rozmowie...bedzie inaczej

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry