reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* Własnie nie zdazylam jeszcze zrobic pelnego panelu Ana. Jutro go zrobie w tym samym labie w Łodzi.
Interneuklina 2 za co odpowiada?
Ja sie zastanawiam czy skoro wlewy dzialaja jak szczepienia to sa dla mnie? Na forum byla kiedys dziewczyna na 51 str z wysokim czynnikiem martwiczym jak ja i po szczepieniach tylko rosly...
Ja chce wykluczyc czy tak wysoki czynnik nie oznacza zagrozenia mojego zdrowia.. O tym tez chce z nim porozmawiac jutro.
Dziękuje za informacje o leku Adalimumbab. Jakkolwiek ma dziwna ma nazwe mam nadzieje, ze pomoze takiemu dziwolagowi jak ja ;):(:D
chyba barbinka się szczepiła,i miała pózniej wzrost, ale wlewy działają inaczej niż szczepienia i są w 100% bezpieczne, zrób sobie w takim razie panel ana, będziesz wiedziała jaki masz+ antygen, na ana chwile się czeka na wynik, także rób jak najwczesniej.
a masz jakieś choroby autoimmunologiczne?
popatrz na naszą porzeczuś też miała b.wysoki TNF a teraz jest jedną z najszczesliwszych mam

reklama
@pixi.nova kochana cieszę się , że umowiłaś wizytę wcześniej skąd pomysł o accofilu na te wyniki ja bym bardziej powiedziała , że intralipid Ci Paśnik da. On nie leczy accofilem. Ja też miałam skopane te wyniki ale czynnik martwiczy nowotworu po szczepieniach miałam coś 1100 dopiero w 29 tygodniu byl coś 2230 i malina przepisał właśnie fraxiparynę 0,8 bo on może powodować zatrzymanie ciąży i może dlatego poraniasz zawsze koło 6/7 tygodnia.

I tak po jego wywodzie pomyślałam, że moja pierwsza ciąża (bez leków )się zatrzymała w 26 tygodniu a druga w 11 tygodniu bo może ten czynnik mi rósł wtedy tego nie badałam. Jeśli chodzi o ana ja miałam po 2-poronieniu wynik wątpliwy ale po 2 miesiącach od poronienia juz ujemny może powtórz badanie kiedy robiłaś?

Kochanie z tym rakiem nie panikuj na pewno się na niego wiele czynników sklada nie tylko cytokiny. Ale powiem Ci że ja myślę że bez względu na metodę leczenia jaką wybierzemy jesteśmy chyba w grupie ryzyka nowotworu bo mamy agresywne układy immunologiczne tylk ja jestem tego świadoma i nie pozostaje nic innego niż czuwać i się badać

@roxie123 jedź do P nie szukaj nikogo tylko jedź tam on Ci pomoże jeszcze będziesz mamą tylko moim zdaniem musisz się porzadnie przebadać i konkretne leki brać może ten accofil by ci pomógł . Widocznie żelazny dla Ciebie to za mało. Ściskam Cię

@mickey* zawsze miłe słowa w moja stronę od Ciebie dziękuję kochana

@anetkruczek Ja za mało wiem o tym accofilu i wlewach. Poczytam o tym adalimumbab. Wlewy jak najbardziej mnie interesuja. Jestem za nimi w 1000% nie wazne ile beda kosztowac byle byly bezpieczne. Nie wiem tylko czy Pasnik je stosuje..
Teraz jakos wszystko uklada mi sie w calosc.. U mnie organizm przyjmuje ten zarodek jakos go chroni ale jest jakby ciagle zapalenie w organizmie i ono rozwala ten zarodek.
@Porzeczka1234 Mi kiedys tez mowiono, ze heparyna w wysokich dawkach daje pewna ochrone na przeciwciala rozne. Ja bede brac od poczatku 0,6 albo 0,8 clexane czy fraxi. Dlaczego Malina jest za fraxi? Z tego co wiem ono ma wyzsze dawki?
Jestes mega kochana❤️, ze znajdujesz czas nawet na moje gadanie o raku ;)
@mickey* Chce zbadac te ana w tym samym labie. Jutro pobiora mi krew. Wiecie moze czy trzeba byc na czczo? Niby chorob autoimmunologicznych nie mam. W rodzinie tez nie ale kto to wie.. Mamie rece dretwieja, babcia miala tez cos reumatycznegi ale niby to byla dna moczanowa.

@Asia2104 no jak się cieszę :D ja myślałam, że Ty masz jutro wizytę a tu proszę. Jutro to wiem,że już wszystko będzie dobrze! No a teraz odpoczywanko ;*
Moze to marne pocieszenie ale ja dla odmiany mam przodujące łozysko. Póki co się tym nie przejmuję podobno w 12 tc moze tak być a ja mam nadzieję, ze się przesunie.
@agatush tak byłam u Basiówki w ramach nfz ale nie wiem czy na to w 20-stym tygodniu nie zapiszę się do Dudarewicza. Ja to taka dopieszczona lubię być na usg 30 min a nie 3 minutowym :D
@burczuś no to musi być ten moment ;)
@pixi.nova moim zdaniem Interleukina 2 za wysoka działa agresywnie na zarodek im nizsza tym lepsza natomiast nie wiem co z interleukiną 10 bo idealny wynik to koło 3 000 a Ty masz ponad więc nie wiem moze to i dobrze (ja miałam za niski poziom) a ona odpowiada za ochronę zarodka. Jeśli się mylę Dziewczynki poprawcie.
@roxie123 przytulam Misiu ...

@Porzeczka1234 a może masz jakąs fotkę Zosi z super minką;)chętnie pocieszę oko
@magda1208 co u Ciebie?
Dla kochanej cioci Mickey

IMG_20171129_180247.jpg

Załączniki

• IMG_20171129_180247.jpg
    IMG_20171129_180247.jpg
    527,8 KB · Wyświetleń: 414
@pixi.nova dodam jeszcze tak ja też cytokiny miałam pokopane a dzidzia rozwija się w brzuszku
ana w mianie 1:160 powtórzone po roku chyba wyszło, ze ich nie ma także Kochana takie miano 1:160 to nic. Myślę, ze zaproponuje Ci wlewy z intralipidu albo immunosupresje na początek. Ja miałam do wyboru albo intralipid albo szczepienia ale nie skorzytałam z niczego, nie zdążyłam i choduję maluszka na żelaznym. Na immunosupresji może by się udało ale nie udało nam się zajść w tym czasie jiedy była szansa. Także Kochana głowa do góry jestem dowodem na to, że ze złymi cytokinami się da ;)

reklama
Do góry