reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@mickey* A wiesz moze gdzie w Polsce to badaja?
Jaki Ty kochana masz plan na teraz? Ty leczysz sie u doktora P? Pocieszylas mnie, że nk nie az takie wysokie ale i tak pewnie do zbicia przed staraniami. Jednak na intralipid nie jestem chetna jak juz accofil.
Pytanie co z tym encortonem.. od kiedy go brac i w ogole czy go brac.
jeśli chodzi o nk z biopsji macicy to chyba w NOVUM w Wawie to robią - @bertha chyba miała??

@bertha gdzie kupujesz to mleczko pszczele teraz troszke poczytalam i chyba jest najlepsze tylko mega drogie:○ i ile płacisz??
Już podaje linka do mleczka: Link do: Fromularz zamówienia - MleczkoPszczele.com
Drogie dziadostwo ale może warto.. jest teraz jakaś zniżka.
@edloteh Dziękuje kochana jestes kopalnia wiedzy! Ja czytalam, ze nk powinno sie badac robiac biopsje z macicy. Pasnik zlecil mi badanie w tescie Imk i to jest chyba wlasnie ta aktywnosc u mnie 16%. Jednak slyszalam teorie, ze nk jest inne w kazdym cyklu i byl kiedys taki nawet eksperyment, ze badano kobiety co miesiac aby znalezc tzw. okienko kiedy nk sa niskie. Oczywiscie to tylko teoria.. Czy orientujesz sie jakie leczenie jest wskazane przy dodatnich ana? Szczepien nie biore pod uwage. Test lct ujemny u mnie. Cba ma kluczowe znaczenie?
Zastanawialam sie jak jest z tym encortonem czy faktycznie zle dziala na niekorzysc kom. jajowych jak twierdzi Jerzak?
@bertha Tez ostatnio wpominala, ze ponoc niekorzystnie wplywa. Tobie Pasnik jakie dal zalecenia? Probowalas juz na intralipidzie?
Intralipid miałam do transferu ale transfer nieudany wiec nie wiem czy pomaga mi na utrzymanie.. ja bardziej próbuje w ogóle zajść niż utrzymać.. stratę mam „tylko” jedna wiec ciężko mi mówić co mi pomogło a co nie..
Licze ze żelazny pomoże. W naturalnych cyklach będę brała encorton po owu. Heparynę dołączę po pozytywnym teście (marzenia :) )
A w ivf nie wiem jeszcze czy będę brać podczas stymulacji encorton.. chyba wolałabym po punkcji.

@pixi.nova chyba @bertha badała kiry w synevo może Ci coś napisze u nas w Krakowie badają w Prokocim :D
Ale powiem Ci że jak Ty miałaś zarodek z serduszkiem za każdym razem to raczej accofil nie dla Ciebie. Bo on jest głownie na doczesną czyli jak się ma problemy już na wstępie i np nie może dojść do zagnieżdżenia bo coś się dzieje.
Nie w Synevo a w Instytucie immunologii we Wrocławiu :) 442zl.

jeśli chodzi o nk z biopsji macicy to chyba w NOVUM w Wawie to robią - @bertha chyba miała??

Ja milam biopsje ale żeby sprawdzić cyz nie ma już zapalenia. O nk finalnie nie zapytałam bo stwierdziłam ze skoro oni są na opak z immunologia to nawet nie mam co pytać...

@magda1208 chyba muszę posłuchać innych opinii na temat leczenia...
Brawo Ty ...ja czekam na jutro ...ciągle zaślepiona marzeniami i wiarą , że może jednak ... po wyniku jak coś nie halo będzie to pójdę sprzątać do siebie

Z nowości jest nadzieja , że się wprowadzimy w następną sobotę :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie jutro chwila prawdy... wola Boża , przyjąć muszę wszystko .
Po wynik jadę po południu więc mogę być nieobecna , cycki flaczeją mimo , że żyły są widoczne, więc chyba nie ma się co bardzo łudzić .

Buziaki :**
Jesteśmy z Tobą i mocno wierzymy w Twoją Fasolkę :-*
@smerfik88, nie rozumiem czemu niektorzy lekarze nie potrafią przyznac ze na czymś się nie znają i odesłac gdzie indziej. Masakra!!
@roxie123, czekam na wiecej zdjec z wystroju domku, bo jest cudny

Dzisiaj na szczescie nie jest gorzej więc mam nadzieję, ze to nie przerost odwziernika tylko jego czasowe dojrzewanie.
I waga ladnie dzis wzrosla, karmie calutki dzien [emoji14] jak tylko uleje to zaczynam od nowa i w koncu mała lula pięknie w dzien. Przez to ulewanie musiala byc glodna, bo malo pokarmu do jelit dochodzilo

@Porzeczka1234, jak u was z brzuszkiem?
Kasiu, bo niestety lekarze (większość niestety, nie mają pokory...) często nie potrafią postawić się w naszej sytuacji...
Dziewczyny... Módlcie się albo trzymajcie za mnie kciuki. Jutro mam zwykłą wizytę, w czwartek genetyczne a właśnie po całym dniu bólu brzucha i okolic zaczęłam plamić:(

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za Ciebie. Głowa do góry!!!

@anetkruczk bo mnie malina tłumaczył to tak, że właśnie po to doszczepianie w ciąży (miałam 2 ) bo encorton zbija mrl ale pomaga np przy przeciwciałach i np cytokinach wycisza agresywny organizm stąd ta teoria leczenia.

@kas90 ja piję kminek i jest mhhh dobrze zaczęłam stosować twoja metodę i trzymam ja w pionie przynajmniej 15 min. Dziś odebraliśmy wagę i uwaga mój zarłoczek przytył 300 gram w tydzień także mimo ulewania tyje dobrze.

@marzycielka81 przykro mi może faktycznie warto zmienić lekarza. Dużo siły każda ma spadek formy

@Porzeczka1234 @kas90 ile wasze Szczęścia już ważą? Ja moją Michaśkę też muszę dłużej pionizować bo zaczęła mi ulewać - nie za każdym razem i nie dużo, ale jednak.

@Funia90 jak u Ciebie i Asieńki?

@nafoczka ja czuję że i u Ciebie pojawia się za jakiś czas sukienki, opaski i kokardki :-)

@Maciejka78 - cieszę się że usg tak dobrze. I byłaś u Basiówki?

@magda1208 jak się czujesz Kochana?

@bertha A pierzga to jest to samo co pyłek bo widze tam na liście? Bo ja mam to o dziwo w domu :p a nigdy tego nie chcialam brac.. Pytanie czy to jest to samo? Ile tego trzeba brać? Ja mam ta pierzge w miodzie w takiej formie mocno zbitego miodu? Masła z miodu?
Co Pasnik mowil na te kiry? Masz cos w tym skopane?

Dziewczyny jakie macie doświadczenia z luteina po owulacji?wiem ze jestem po, gin powiedzial ze pecherzyk pekl, dzis 18dc wzielam rano i wieczorem, mam odstawic dzien przed@ czy wy tez tak robilyscie czy bralyscie krocej?a jakbym brala caly czas a@ mialaby przyjsc to by przyszla czy bym ja zahamowala?troche nie ograniam jak to dziala..czytam i czytam na tym necie i wciaz gluptas jestem...

@dżoasia na prawdę mega mnie zdenerwował, jeszcze mi powiedział że te badania nic nie wnoszą... A jak się go zapytałam jak widzi moja ciąże czy jakiś akard np czy coś? To on na to że nie ma wskazań do stosowania akardu itd.. A ja ze mam białko c obniżone a on do mnie ale nie wiele.... Mialam ochotę wyjść z wizyty.... Masakra co za koles...na szczęście przyszłam w innej sprawie chociaż dostałam maść z antybiotykoem której boję się zastosować... Nie lubię leków

@kas90 też nie rozumiem niektórych lekarzy... Masakra jakaś... Ile Twoje maleństwo ma?

@Asia2104 kochana nie stresuj się głową do góry.. Który to Tydzien? Plamienia są brązowe? Czy czerwone? Może zbyt intensywny dzień? Trzymaj się kochana

@Marzycielka każda z nas ma czasem dość.. Ale po chwili odpoczynku wraca się do gry i walczy z całych sił... Głowa do góry

Co to NK?
Asia skończyła 5 tygodni :)

@Porzeczka1234, zwykle ulewanie nie wpływa na wage bo to nadmiar jest ulewany. Moja jeraz ulewa przy skurczu regularnie do 30 min po posilku. Chodzi o to ze pokarm nie moze przepchnąc się przez odwziernik do jelit i dziecko moze byc niedozywione mimo pelnego zołądka. Ona ulewa mimo pionizacji tylko ze wraca jej to spowrotem. A pionizacja pomaga w przepchnięciu do jelit dodatkowo.
Mozesz poczytac przerost odwziernika. Poki co nie ma wymiotow wiec to moze byc od ksztaltowania odwziernika

Jeju oczy otworzyłam a tu tyle stron ;O siade jak przyjade z badan to bede czytac [emoji4] o 4 obudziły mnie mdłości albo z nerwów albo od Kropki...jedno z 2 . Zrobiłam test kreska nadal jest coś jak wczoraj nie jest to krecha jaką bym chciala, wrzucę Wam ale cudem było zrobić foto w ciemnej łazience [emoji23]
No nic beta prawdę powie nie wiem co będzie dalej...chcialabym żeby się dzisiaj wyjaśniło albo żeby szło prawidłowo do góry albo niech przyjdzie @ boję się skutków ubocznych jak coś będzie nie tak .
1511929286-f8addc004d16cba6-aaaaaa.jpeg

Buziakuje [emoji8]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Po kolei. Torbiele od roku mam przy kazdym cyklu. Drugi problem co 2 cykl przerwa bo jajniki nadaktywne cokolwiek tzn. Nie moge zajsc w ciaze. Jestem nie szczesliwa. Zmuszam sie zeby pojsc do pracy. Moja lekarka uwaza, ze nk, immunologia to wymysly. Nie moge zajsc teraz w ciaze czy to imunologia czy jajniki i czy warto robic AMH. Mam calkiem uklad immunologiczny. Nie stac nas na szczepienia. Stac nas na tylko 1 in vitro. Napiszcie mi krotko nazwiska lekarzy i w czym sie specjalizuja w sensie leczenia. Bardzo Was przepraszam ale tym razem tylko o sobie. Na razie inaczej nie dam rady

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry