reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anetkruczek Właśnie mi podobnie jak @marshia ginowie tłumaczyli, że skutecznosc intralipidu jest niewielka..
Z tego co wiem @Ilis91 u doktora P na wysokie nk dostała accofil? A intralipid tez doktor P tlumaczyl, ze mala skutecznosc?
Ja mlr w ogole nie badalam bo Pasnik nie kazal.
@mickey* Moze wymienimy sie wizytami :D Mnie coraz czesciej nosi do waszego doktora P moze w drodze na narty do niego poskocze i na pysznego grzanca z wami? :p A w zamian oddam moja wizyte u Pasnika hehe.

reklama
@Asia2104 &&&& kciuki za jutro , będzie dobrze <3

@marzycielka81 wiesz co ale tutaj dużo dziewczyn ma czasem torbiele a potem jest ok, może u was też będzie dobrze <3

@pixi.nova nasza @Ilis91 dostała na 100% accofil bo się nie szczepiła, po za tym nasz doktorek uważa acofil za cudowny lek na wszystko <3 bardzo w niego wierzy i ma wyniki fakt :D ale na NK to on nie jest na 100% :D tzn nie może źle pisze nie jest na aktywność NK. Bo jest na NK ale to bardziej te błędy w Kirach co są :D czyli jakie NK są a jakich nie ma :D
ooo np @matulkaa się szczepiła i pewnie normalnie by nie dostała accofilu ale ona ma genotyp Kir chyba AA czyli z tych kirów to możliwie najgorszy :) Przepraszam matulkaa bez urazy :D więc ona miała wszystko :D ale np nie miała encortonu.
A @Ilis91 ma i ja np w poprzedniej ciąży też miałam więc to czasem mi się wydaje jest takie chybił trafił z tymi lekami :D
@Porzeczka1234 miała i szczepienia i encorton , z tego co wiem to @arluśka co urodziła ostatnio też miała i szczepienia i encorton, chociaż teoria jest taka że tego się nie łączy bo się wyklucza :D

Ostatnia edycja:
@dżoasia na prawdę mega mnie zdenerwował, jeszcze mi powiedział że te badania nic nie wnoszą... A jak się go zapytałam jak widzi moja ciąże czy jakiś akard np czy coś? To on na to że nie ma wskazań do stosowania akardu itd.. A ja ze mam białko c obniżone a on do mnie ale nie wiele.... Mialam ochotę wyjść z wizyty.... Masakra co za koles...na szczęście przyszłam w innej sprawie chociaż dostałam maść z antybiotykoem której boję się zastosować... Nie lubię leków

@kas90 też nie rozumiem niektórych lekarzy... Masakra jakaś... Ile Twoje maleństwo ma?

@Asia2104 kochana nie stresuj się głową do góry.. Który to Tydzien? Plamienia są brązowe? Czy czerwone? Może zbyt intensywny dzień? Trzymaj się kochana

@Marzycielka każda z nas ma czasem dość.. Ale po chwili odpoczynku wraca się do gry i walczy z całych sił... Głowa do góry

Co to NK?

Moja lekarka uwaza, ze dupastron pomoze na limfocyty, ze immunologia nic nie wplywa a torbiel bez tabletek anty mam co miesiac

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@anetkruczek Ehh ciężka sprawa. Muszę poczytac więcej o accofilu. Pytanie czy gdziekolwiek poza Krakowem badaja te Kiry? Czy mozecie podac nazwe tego labu? Moze przedzwonie i dowiem sie czy z kims wspolpracuja?
Mi Pasnik nie kazal tego badac.. mlr tez nie. Tylko ana- rok temu ujemne teraz dodatnie nie wiem czemu? Asa, test lct, imk, cba.
@edloteh a ty badalas Kiry?
@marzycielka81 Moze czas zmienic lekarza? Czy jest sens trzymac sie kurczowo kogos z kim nie ma wynikow ani normalnego dialogu?

@pixi.nova chyba @bertha badała kiry w synevo może Ci coś napisze u nas w Krakowie badają w Prokocim :D
Ale powiem Ci że jak Ty miałaś zarodek z serduszkiem za każdym razem to raczej accofil nie dla Ciebie. Bo on jest głownie na doczesną czyli jak się ma problemy już na wstępie i np nie może dojść do zagnieżdżenia bo coś się dzieje.

@pixi.nova czy Ty nadal jesteś zainteresowana wizytą u Paśnika w tym tyg? Chodzi mi o piątek :)
@edloteh doczytałam, że jesteś specem od immunologii :D ogarniasz jakos CBA? moje wyniki:
interferon gamma - 747 (290-1050)
TNF 7906 (320-1380)
Interleukina 10 2347 (1530-3830)
Interleukina 4 79 (20-120)
Interleukina 5 69 (20-95)
Interleukina 2 348 (20-45)
IFN/IL4 9,5 (47,3-135,8)
TNF/IL4 100,10 (3,2-31,2)
IFN/IL10 0,30 (1,1 - 2,8)
TNF/IL10 3,4 (0,2 - 0,5)
Może któraż z Was jeszcze ma pojęcie?? :/

@anetkruczek Niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi :D dziękuje za trop! A wasz doktor P przy takich przypadkach jak ja z zarodkiem i serduszkiem na co stawia? Ja powaznie mysle o wycieczce do Krakowa :p Swoją drogą uwielbiam Kraków jest taki piękny!
@dżoasia Taaaaakkkkk!!! kochana o ktorej zwalniasz wizyte!???? Dziekujeeee :biggrin2:

reklama
Ekhem.. Dorzucę swoje trzy grosze :D jestem w szeregach szczęśliwców uraczonych accofilem.. Dr P powiedział: Dziecko .. Bardziej skopanych Kirow już się nie da mieć. Wszystko masz na odwrót (..i tu pokazał karteczkę z wypisanymi najważniejszymi kirami..) potem dodał jeszcze " ta aktywność nk jest wysoka bo ma związek z kirami. Zle kiry to wysokie nk"
Niby logiczne bo wtedy atakują zarodek...i są agresywne.
Masakra.. Taka ze mnie su** dla własnego dziecka :(

Ja tez chcę na zamknięty!!! ;(

Do góry