reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 ja mam poziom kwasu ponad normę, ale badanie nie miarodajne bo nie odstawiłam prenatal uno wtedy, homocysteina 5, wit b 12 500 to są dopiero zagadkowe wyniki ;/ homocysteina nie wzrasta bo trzymałam dietę, kwas pewnie tez by mi wyszedł w normie... jedno jest pewne syntetyk chyba do odstrzału całkiem...... mam hetero 1298

reklama
@anetkruczek Kochana sama jestem ciekawa jak profesor się do tego odniesie. Choć nie spodziewam się zbyt wiele . Nie zamierzam jednak biernie siedzieć wręcz przeciwnie muszę iść do przodu nie stać w miejscu. Zobaczymy czy badanie coś wykaże.
@Ilis91 @olaa90 Spokoju i jak najmniej stresujących sytuacji.
@burczuś Powodzenia oby cykl okazał się szczęśliwy.
@Maciejka78 Cieszę się z dobrych wieści.
@Funia90 Dziękuję za miłe słowo.
@roxie123 Wierzę , że będzie dobrze .

Dzisiaj mam 25 dzien cyklu i juz zauwazylam plamienie te moje cykle mnie denerwuja bo sa tak nie regularne ze nie wiem jak to bedzie z tymi staraniami a ja przeciez na monitoring musze chodzic mam nadzieje ze sie to jakos wynormuje bo nie wiem osiwieje.

@zosiak ta wit b 12 to miałam przy górnej granicy ale niestety tez nie odstawione witaminy te z prenatal uno..bo jeszcze tego nie wiedziałam wtedy, o mutacji wiem od 4tygodni -4tygodnie temu zaszłam w ciąże :( wiec to jest wynik niemiarodajny, i tak jestem w czarnej du... :/ :( teraz jem metyl 400 plus 4tabletki optimal prenatal czyli w sumie mam 800 mg metylu i inne wit dostarczam -nie wiem czy kojarzycie ten preparat on jest polecany w tej grupie Mthfr polska na Facebooku. Zapłaciłam za niego 239 zl;/ ale już się wszystkiego chwytam, nie chce wogole syntetyku a w preparatach dostępnych w Polsce jest tylko wersja mieszana ;/ a ja wiem ze to jest szkodliwe... nie dla mnie, to dla dziecka... o ile będę je wogole mieć....

To chyba jednak od jelit boli,jeszcze durna zjadłam pizzę i wywaliło mi bęben jak w 4mscu :D
@Maciejka78 ,cudowne wiadomości! <3
Ja myślałam o derektorze tętna,ale jak mówicie,że nie polecacie,to nie będę się zaopatrywać jak już przyjdzie czas. Po co sobie stresu dokładać, ja i tak sobie zawsze znajdę powód do zmartwień:/
Ka miałam detektor i sobie chwalę. Nie wyobrażam sobie przetrwać ciąży bez niego. Ale ile osób tyle opinii :-*

@olaa90 po pierwsze, to dla osob suplementujacych sa inne normy labolatoryjne. A po drugie, to ze masz mutacje nie oznacza od razu zaburzen na tym tle, bo to tez zalezy od diety chociazby. Ja tez mam mutacje, ale nigdy nie badalam tych witamin poza kwasem foliowym na poczatku ciazy. I to tylko dlatego, ze mi lekarz kazal. No i warto u ciebie przypilnowac homocysteiny. Bo to raczej w niej jest problem. Bo zle przyswajanie tych witamin powoduje wzrost homocysteiny w organizmie

@Maciejka78 wspaniale wiadomosci. Oby tak dalej

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@olaa90 ale jestes w ciazy to super naoewno nie panikuj bo Ci zaszkodzi ja planuje brac prenatal o ile mi homocysteina spadnie i pytanoe co z tymi moimi cyklami bo skacza jak chca

Do góry