reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino no to jeśli ja mam poziom homocysteiny 5 przy suplementowaniu tylko kwasu foliowego zwykłego 400mg to jest ok? Fakt dietę trzymałam jak fiks,dużo ruchu itp... ale ja już na prawdę nie wiem co robić, w co wierzyć, co suplementowac...

reklama
@zosiak z zajściem nie mam problemu... ale w prenatalu jest pół na pół , to nie jest złe dla osób z mutacja ? Ten Sławny Jarek , jarekzespoldowna) kazał mi odstawić ten prenatal tez jak pisałam jeszcze do niego czysto teoretycznie i tylko metyle brać...

@zosiak max ograniczam gluten, jem dużo warzyw, pyłek kwiatowy -moja koleżanka z pracy tylko na pyłku cała ciąże żadnych witamin i synuś okaz zdrowia, ćwiczę na siłowni-o tyle łatwiej,ze mój mąż jest trenerem wiec pilnujemy się mocno... nie jem tłusto, smażę na pamie do smażenia a raczej dusze i na oleju kokosowym, ograniczam cukier- tzn teraz to sobie pofolgowałam ale mimo wszysyko...

Dziewczyny czyli nie wszystkie badalyscie te witaminy i kwas foliowy? Ja już się pogubiłam. Ale myślę skoro mam tą mutacje to i tak nie przyswajam zwyklego kwasu foliowego i witamin a badanie może być zfalszowane? Dwa lata nie przyjmowałam ani witamin ani kwasu foliowego

@olaa90 te warzywa sobie gotujesz?? ja z warzyw to siegam po pomidor ogorek salata paparyka czesto na kanapkach badz salatkach natomiast malo jem brukulow a szpinak ostatnio przrmycam w wyciskarce wolnoobrotowej z owocami i zaczelam jesc awokado. Jesli chodzi o ruch to cwicze czasami joge i spaceruje ale nie mam czasu na nic innego bo mam prace i studia jeszcze wiec ciezko z czasem ograniczylam cukierale czasem musze zjesc jakies ciasto czy pierniczki albo czekolade z orzechami ktora uwielbiam ale nie slodze herbaty i nie pije kawy ani coli a od ponad miesiaca pije co drugi dzien buraki.
@smerfik88 badalam tylko kwas foliowy-18 (juz nie pamietam dokladnej wartosci) i homocysteine -14

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@olaa90 przede wszystkim nie daj sie zwariowac, choc wiem, ze ciezko zwlaszcza na poczatku ciazy. Sluchaj lekarzy, a jednoczesnie filtruj informacje. Sluchaj swojej intuicji. Troche poczytaj i podejmuj decyzje. Nie powiem ci co masz zrobic bo nie wiem i nikt do konca tego nie wie. Probujesz i niestety metoda prob i bledow, wlasnych i innych ludzi wybierasz wlasna sciezke. Homocysteine obniza buraki i sok i inne rzeczy z nich co w ciazy spokojnie mozesz jesc i pic. Ponadto dobrze zapobiegaja zaparciom. Masz witaminy i prawdopodobnie inne leki. Bierzesz i niestety czekasz kontrolujac to, co wazne na badaniach by wrazie niepokojow reagowac. Wazne bys miala lekarza z ktorym o wszystkim mozesz pogadac dopytac i znow wybierac. Mam mutacje mhtfr, ale u mnie metyle sie nie sprawdzily. Nie moglam brac codziennie, bo mi watroba odmawiala posluszenstwa. A femibion moglam, choc ma metylowy tylko kwas foliowy. Szukaj tego, co dla ciebie dobre, co dobrze na ciebie wplywa. Ja wiecej robilam dieta niz suplementami

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@zosiak salatki jem np spróbuj, szpinak świeży, rukola, kura/tuńczyk (w ciąży to chyba niewskazany), pomidor, ogórek kiszony, oliwki czarne czasem, słonecznik i do tego robię sobie sos - oliwa z oliwek ok kieliszek i do tego łyżeczka musztardy -mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji i polewasz,rewelacja na prawdę, przepis mam z jednego z naszych barów sałatkowych. Szpinak np duże na patelni z jogurtem naturalnym i dodaje do makaronu bezgluten, albo blenduje kiwi awokado pietruszka szpinak pomarańcza

reklama
@Destino tak masz racje... no nic spróbuje na razie na tym zestawie jak mi jeszcze spadnie homocysteina to pokombinuje i wyjdę z samych metyli... ale wy wszystkie bierzecie tutaj z mthfr femibion lub prenatal -chodzi mi o suplementy witaminowe czy wogole jest zasadne w ciąży ich przyjmowanie jak dieta jest ok, lekarz... no tak... weź i znajdź, ale tutaj jeśli cud się wydarzy i będzie ❤️ W niedziele to jedna dobra dusza tutaj @Liluli polecala mi lekarza w moim rejonie w miarę czującego temat...

Do góry