reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 nic więcej nie dodam ponad to co już dziewczyny napisały, <3

@burczuś a jak Twoja owu :) ?

@magda1208 powiem Ci że Twoja historia mnie trochę powaliła :( bo jakoś tak po takich przyrostach byłam pewna że będzie super zdrowa piękna ciążą :( jestem bardzo ciekawa co o tym wszystkim powie profesor...

reklama
Dziękuję dziewczyny przytulam wszystkie <3 Bóg Wam w dzieciach wynagrodzi całe wsparcie :**
Wiem , że beta to nie wszystko ale tak trudno wystartować... ta beta jest malusia no ale nic będę mieć pewność w środę czy to dopiero coś się zaczęło czy już spada szokują mnie tylko testy , że przy teście 25 kreska się pojawia no masakra...

@Ilis91 dla mnie chyba za daleko :p xD

@olaa90 kariotypy i panel na trombofilię można po dwóch stratach
@roxie123, spokojnie poczekaj do środy. Zobaczysz jaki jest przyrost. Nie wolno ci tak wcześnie przekreślać tej ciąży. Trzymam kciuki za fasolkę [emoji8]
@bobasek1990 super, że z fasolką jest wszystko ok. Przetwacie jakoś te wymioty. Dla maleństwa wszystko [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 - masz rację, postaraj się zająć czymś innym i nie myśleć o wyniku. Niech się dzieje wola Boża :) a jak się znów nie uda, to proponuję tak jak @pixi.nova - pogłębić analizy, diagnozy i zbadać koniecznie kariotypy.

Ja się zgadzam z @Marthi i @magda1208 przyrosty bety o niczym nie świadczą. Ja również miałam zawsze prawidłowe przyrosty nawet w tej ostatniej ciąży z trisomią 22... Także wielu lekarzy mówiło mi, żeby nie sugerować się betą bo to nawet kosmówka może dawać jej wzrost prawidłowy itd a ciąża i tak nie rozwija się jak należy. Dopiero obraz usg u dobrego specjalisty może powiedzieć jaka jest sytuacja. Ja o wadzie dowiedziałam się właśnie na usg w 7tc kiedy ciałko żółtkowe było stanowczo za duże..
W kolejnych ciążach nie wiem czy w ogóle badać betę.. Mnie to osobiście ogromnie stresuje. I pierwsze usg pójdę raczej dopiero w 7tc najwcześniej.

@roxie123 nic więcej nie dodam ponad to co już dziewczyny napisały, <3

@burczuś a jak Twoja owu :) ?

@magda1208 powiem Ci że Twoja historia mnie trochę powaliła :( bo jakoś tak po takich przyrostach byłam pewna że będzie super zdrowa piękna ciążą :( jestem bardzo ciekawa co o tym wszystkim powie profesor...
@anetkruczek no właśnie mam dziś 14dc. jadę na podglądanie. Za godzinę wyruszam na Katowice:) I się okaże. Ale męża zmolestowałam z samego rańca...tak proforma ;) Śluz jest płodny,ale owu nie czuję chyba:/

@roxie123 Trzymam kciuki aby się teraz udało. Trzeba wierzyć pomimo wszystko.. zgadzam się z @Marthi
Jednak jeśli teraz się nie uda to może warto pogłębić diagnostykę.. bo szkoda robić sobie kolejne nadzieje.. a miesiące uciekają.
@bertha Ile czekałaś na wynik testu CBA?
oj, nie pamietam, jakies 3 tygodnie na pewno, ale ja w Synevo robilam, oni wysylaja do Łodzi, wynik w formie papierowej odsylaja, wiec to jeszcze dluzej trwa.
teraz robilam powtórkę w czwartek, wiec czekam. Ty kiedy robilas dokladnie?

No robienie bety jest straszne i czekanie na wynik ...
Wiecie co ja się nie czuję na okres no kurde nie mam żadnych przeczuć nawet :/ jeszcze tli się coś we mnie dobrego , najwyżej będą smutne święta...
Na razie kłują mnie jajniki i w zasadzie nic nowego . Żebym jeszcze miała regularne cykle i mogła sobie wyliczyć wszystko ... kochane jak w poniedziałek 13go był zastrzyk to kiedy najpóźniej mogła być ow ?

@burczuś na pewno masz tam piękne okazy :))

@bertha Ja badałam w Apc, pojechałam do Łodzi. Badanie miałam 20 listopada, wszystkie inne już mam i czekam tylko na to.. Babka mówiła, że może wieczorem jest jakas szansa na wynik. No nic będę cierpliwie czekać.. ale powiem Ci, że słabo mi to idzie ;):p stanowczo zbyt często sprawdzam czy jest już wynik.. Ja to nie nadaje się ani na czekanie na wynik bety ani jakikolwiek inny.

Liczę, że może ktoś odwoła wizytę w ten czwartek i będę mieć juz komplet wyników. Bo akurat mam wyjazd służbowy do Warszawy i byloby mi po drodze wjechać do Łodzi.. Więc proszę dziewczynki o pamięć gdyby ktos rezygnował z wizyty.

reklama
@kas90 oj to nie dobrze jest gorzej niż w nocy? Daj znać co lekarza powiedział u mnie też mała dziś nerwowa baczki glośne są i ne chce spać zbytnio

@roxie123 beta tylko przyrost coś nam powiem ale progesteron dość niski jak miałaś poprzednio? Jeśli chodzi o badania lekarzy sama musisz podjąć decyzję co robić i gdzie jechać szukać pomocy bo tylko Ty wiesz ile jesteś w stanie wytrzymać. Do 36 godziny od zastrzyku . Dziś to 12, 13 dzień po owu moim zdaniem

@burczuś powodzenia czekam na informacje

Ostatnia edycja:
Do góry