reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 a powiedz mi sono hsg jak wygląda?na czym polega?wiem że to temat który się przewija , ale dr P poleca mi laparoskopowo-a ja się jednak boję bo to inwazyjna metoda
Kochana zapisałam sie prywatnie w klinice leczenia niepłodności przyjechałam na umówiona wizytę wzięłam 2 apapy wcześniej kladziesz się na fotelu lekarz wprowadza kontrast i robi jednocześnie usg i patrzy czy kontrast przeszedł przez jajowody do jamy otrzewnej trwa to 5 min raz miałam niedrożne później przed zajściem z Zosia sprawdzałam 2 raz i drozne bo miałam również laparo przed pierwszą stratą . Placilam 500 zł warto. Mnie moj lekarz mówił że najpierw sono hsg bo właśnie laparoskopia może uszkodzić rzęski które pomagają komórce dostać się do macicy. Idź będziesz miała to za sobą

reklama
Prawda ♡ to tak odnośnie starań [emoji4]
1510937912-84c38a0cfe704b85-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana zapisałam sie prywatnie w klinice leczenia niepłodności przyjechałam na umówiona wizytę wzięłam 2 apapy wcześniej kladziesz się na fotelu lekarz wprowadza kontrast i robi jednocześnie usg i patrzy czy kontrast przeszedł przez jajowody do jamy otrzewnej trwa to 5 min raz miałam niedrożne później przed zajściem z Zosia sprawdzałam 2 raz i drozne bo miałam również laparo przed pierwszą stratą . Placilam 500 zł warto. Mnie moj lekarz mówił że najpierw sono hsg bo właśnie laparoskopia może uszkodzić rzęski które pomagają komórce dostać się do macicy. Idź będziesz miała to za sobą
porzeczuś czyli jak sprawdzanie pod usg czy się kontrast przedostał to właśnie to badanie dr P mi mówił, że może mi zrobić w gabinecie-jako alternatywa dla laparoskopii-to ten zabieg co nafoczus też miała, ok to urżne się jakimiś %%% i zbiorę się i to zrobimy;)dziękuje słoneczko

@Maciejka78 kochana ja jak jezdzilam na ip to zawsze z plamieniem i nigdy nie odmoiwli a bylam tam czasem dwa-trzy razy na tydzien,jakbym miala placic ciagle za usg to bym zbankrutowala a dwa ,ze lekarz nie zawsze jest a ip tak.
Takze ja nie klamamalam ale...moja przyjaciolka dostala diagnoze od gina ,ze nie widzi serduszka i namowilam ja na ip.
Oklamalysmy ,ze plami i odrazu zbadali i zrobili usg
emoji16.png

To chyba najlpesza metoda ,inaczej moga krecic nosem a juz na pewno jak sie powie prawde ,ze czlowiek zwyczajnie sie martwi.

@pixi.nova wybaczone
emoji4.png

@agatush super
emoji5.png
a jak katarek?juz po?
Oj juz czekam na ta Asiunie

@dżoasia witaj kochana,fajny nick,ja mam w brzuszku dżoasie
emoji16.png

Zycze Ci wszystkiego najlepszego
emoji4.png
niestwty racja badania czy tak jak w Twoim przypadku dodatkowo zaplodnienie kosztuja krocie ,ze tez nie ma refundacji na to wszytsko:/ no ale coz ,dla dzidzi wszystko

@marzycielka81 rosnie chlopak
emoji4.png

@marshia nie dalabym rady
emoji15.png
ja wole trasycyjnie maszynke
emoji4.png
choc przyznam ,ze trace juz widocznosc,jeszcze dwa tygodnie temu moglam sie wychilic i widziec a teraz coraz gorzej
emoji4.png

@Porzeczka1234 cudowna Zosienka
emoji7.png

@llis91 kochana nie martw sie ,ja w ogole nie mialam objawow,nawet piersi zaczely byc nabrzmiale dopiero o 7 tyg i do tego krwawialam jakbym miala mocny okres takze spokojnie ,objawy nie sa wyznacznikiem
emoji4.png

@olaa90 witaj przykro mi
emoji17.png

Ja mam mutacje mthfr a i c plus pai-1
Biore acard i zastrzyki z heparyny plus wit metylowane ,dzis 31 tydzien,2 poprzednie ciaze bez tego zestawu nieudane

@kas90 widze znow nocne karmienie
emoji16.png

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziękuję za miłe słowa i ciepłe przyjęcie ;) trzymam kciuki za Dżoasię juniorkę :D
Kurcze, to zupelnie inaczej niz w przypadku ivf.. naturalnie mowi ze masz 2-3 miesiace na starania, a przy ivf kaze czekac min 2-3 miesaice do stymualcji..

edloteh, no to jesli psuje jakosc, to immunosupresja jest nie dla mnie.. ja mam juz problem z jakoscia, to nie moge jeszcze im dokladac.. :/
No nic, musze probowac tylko na encortonie, intralipidzie. ale najpierw musze zajsc.
myslalam, ze rozwiazanie tajemnicy immunologi pomoze mi zajsc w ciaze, a sie okazuje, ze jednak to tylko (aż) na utrzymanie ciazy, ale w zachodzeniu nie pomoże.. ech...

Czesc dżoasia, pamietam cie z watku in vitro.
tutaj masz za wysokie NK - fajnie byloby je zbić do 10% lub mniej, i tu pewnie encorton i intralipid dostaniesz. oraz stosunek cd4/cd8 Pasnik mowi ze powinien byc idealnie = 1. takze masz odrobine za wysoki. tu encorton tez poradzi sobie.

ja bym rowniez starala sie na twoim miejscu naturalnie :) tylko masz encorton w domu, zeby od razu od pozytywnego testu wziac?

niby tak, ale ja np mam wysokie, nawet za wysokie, a jajka beznadziejne - zarodki padają w 2,3,4,5 dobie, roznie. na 2 procedury w pierwszej padly w 2-3 dobie, a w drugiej procedurze na 5 zaplodnionych, zaczely zwalniac w 4 dobie (juz w 3 bylo troche za malo blastomerow) i pod koniec 6 dnia jeden podjal walke i stal sie blastką i transfer w 7 dniu (nieudany).

Pieknie to opisalas :)
dziewczyny, podziele sie z wami filmikiem moich zarodkow. zarodek nr 3 to byl ten transferowany.
widac w okolo 2 minucie filmu jak sie zrobila z niego blastocysta. jest trofoblast (ta otoczka), jest embrioblast (zlepek komorek na dole) i jama. potem sobie blastka tak "oddycha" - kurczy sie i rozpręża.

to jest sytuacja z teraz?? ja bym leciala zbadac betę i progesteron i wziela progesteron koniecznie. bo moze tylko progesteronu ci brakuje. jaki mialas wynik jak badalas i wyszlo ze jest ok?
Tez cie bardzo dobrze pamietam, bylam ciekawa co u ciebie wiec kiedys zajrzalam na twoj profil - taka mala inwigilacja ;) przykro mi, ze Ci sie nie udalo znowu....Dzięki za rozjasnienie, wlasnie wiedzialam tylko o tych nk ze jednak sa do d... nie mam zadnego sterydu, nic kompletnie bo tego nie bralam... dziewczyny z watku ivf pisza, ze lykanie stedydow komplikuje sprawe jesli sie chce podchodzic do szczepien, wiec na razie nic nie bede brac na wlasna reke... mialam kupic tez testy owu ale pomyslalam ze idziemy calkiem na spontan, jakbysmy to robili pierwszy raz;) u mnie byly cykle bezowulacyjne wiec chyba nigdy nie mielismy takiej okazji, ze zupelnie bez lekow:)
Ja mam dostac od Mikolaja ten laser co ma @marshia :D miło, ze nie tylko mnie dotyka problem z owlosieniem :D

@anetkruczek, teraz juz wiem co dla matki oznacza nawet najmniejsza choroba dziecka! Zdrowka:*

A jak Zosienka i jej mama?:*
My w weekend mamy gosci, a wy? Dzis odciagam mleko dla M i jade jutro pokupic sobie jakies rozpinane ciuszki :D bo nie mam co ubierac.

Ktora ma najblizszy termin porodu? BEeata? A potem? Kto przejąl moj brzuszek? Magdzia?
Dziewczyny podzielcie sie info o jakim laserze mowicie? Polecacie jakas firme, ktora dziala na policystyczne kłaki? Ja mam straszny problem... przezylabym to co na nogach itp ale brzuch i twarz mam masakryczna... every day z pęsetą przed lustrem... ;(

właśnie się zbieram z tą drożnościa, ale przyznam że ja strachliwa, noi głowna obawa to metoda jaką wybrać, gdyż słyszałam że po laparoskopii lubi się przypałętać ciąża pozamaciczna, i sama niewiem a ty bobasek jaką miałaś metoda?
Jesli w gre wchodzi krakow to moge polecic cud lekarke ktora robi droznosc metoda hyFoSy - taką pianką z soli fizjologicznej. Fakt - dosc drogo bo 1600 za ta przujemmosc ale to badanie jest bezinwazyjne;)

@dżoasia mowimy o IPL Brauna. Ja go tu trochę zapromowałam, bo używałam od maja i na moje trudne włoski na nogach podziałało. Ja mam ciemne, mocne włosy, maszynką musiałam lecieć rano i wieczorem w lato, żeby nogi były gładkie. A i tak nie były, bo był problem z krostkami, zapaleniem mieszków, wrastanuem. Po IPL w lato odkrywałam nogi bez wstydu. Tyle, ze to trzeba robić regularnie, a mi się trafiły w międzyczasie 2 ciaze, wiec miałam przerwy. Nue przetestowałam ilusmuesiecznego używania, żeby przestały rosnąć. Ale wystarczyło mi ze były słabsze i duuuzo wolniej rosły. Teraz znów zaczęłam używać.
Tyle, ze ja nie mam problemu z PCO, nue mam wlosów na brzuchu, na twarzy tylko lekko nad wargą, jako brunetka, ale z tym tez IPL dał radę. Robię woskiem teraz raz na pare tygodni.
@anetkruczek jak Aurelka??? Lepiej?

reklama
@burczuś Pozdrawiam i nieustannie wierzę że się uda.
@marzycielka81 Na pewno się uda i to w najmniej spodziewanym momencie.
@marshia Muszę skusić się na tą depilację laserową.
@Porzeczka1234 Co u was.?
@bertha @dżoł @mała79 @roxie123 @czarna_mala Trzymam nieustannie kciuki za leczenie i starania.
@Funia90 @Destino @bea25ta Nieustannie wspieram w modlitwie na tych ostatnich metrach.
@bobasek1990 @Maciejka78@matuulka Bezstresowych miesięcy .
U mnie to chyba nie będą takie bezstresowe objawy ciąży ustąpiły boję się bardzo że ciąża się nie rozwija muszę przeżyć jeszcze te parę dni w strachu a u Ciebie lepiej ja też mam lutke i mogę Ci wysłać

Do góry