reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić badanie NK.
19 DC czy 24 DC
ostatnio cykle mam 25 dniowe ovu 10 DC
A niestety mogę tylko zrobić 19DC (9 dni po ovu) lub 24 DC dzień przed @@@
Tylko aby @@@ mnie nie zaskoczyła i nie przylazła 24 DC.
Kurczę ja nie brałam NK więc nie wiem, ale może dziewczyny coś podpowiedzą ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam się z Wami dziewczynki. Ja nie z tego wątku ale u Was poszukam pomocy bo trochę zielona jeszcze jestem jeśli chodzi o immunologię... Jest tu może jakaś dobra duszyczka, która umie zinterpretować subpopulacje limfocytów???

Leukocyty 5,07 ×10´3/µl 4,40 — 11,30
% limfocytów 33,3 % 19,3 — 51,7
Liczba limfocytów 1688 kom/µl 1400 — 3700
% CD19+ (limfocyty B) 10,8 % 7,2 — 22,5
CD19+ (limfocyty B) 182 kom/µl 100 — 600
% CD3+ (limfocyty T) 67,7 % 59,7 — 82,0
CD3+ (limfocyty T) 1143 kom/µl 900 — 2600
% CD3+CD4+ (limfocyty pomocnicze) 41,8 % 30,4 — 51,2
CD3+CD4+ (limfocyty pomocnicze) 705 kom/µl 500 — 1600
% CD3+CD8+ (limfocyty cytotoksyczne) 23,4 % 19,0 — 38,9
CD3+CD8+ (limfocyty cytotoksyczne) 395 kom/µl 300 — 1200
Stosunek CD4/CD8 1,8 0,8 — 2,5
% CD3-CD16+CD56+ (komórki NK) 18,4 % 7,3 — 24,0
CD3-CD16+CD56+ (komórki NK) 310 kom/µl 100 — 500

@dżoasia tak doczytałam Twoją stopkę ... wszystkiego dobrego dla Ciebie ;*
No właśnie jest ona powodem grzebania w tej tajemniczej immunologii... Wylądowałam w końcu u cudotwórcy Paśnika :) Mam nadzieję, że mi pomoże! Dopiero wczoraj mogłam porobić badania przez niego zlecone, na razie mam tylko te subpopulacje, na resztę czekam do 3-4 tygodni i mam nadzieję, że się wyrobią z wynikami bo na 11 grudnia znów mam wizytę :)
Twoja stopka też nieciekawa... Na jakim etapie teraz jesteś?

@dżoasia obecnie na żelaznym i za tydzień testuje :)
Dałam sobie trochę czasu ... jak nie będzie wychodzić zmienie lekarza , i będę się wtedy zagłębiać w czarną magię immunologii

reklama
hello,
prawie nadrobiłam, prawie:p choć troszunię mniej napisałyście dzisiaj niż zwykle,
@kiciula popieram dzol również bym badała nk w 24 dc, najlepiej tuż przed @, bo to pokazuje poziom realny nk w teoretycznym czasie do którego już doszło do implantacji i dlatego się sprawdza warunki jakie są dla rozwoju jaja płodowego=poziom nk
@bertha nie masz wysokich nk (pożycz mi:D:D:D)pewnie i dlatego Pasnik zaleca ''tylko''10 mg streydu
@Porzeczka1234 pokaż swoją księzniczkę, uwielbiam patrzec jak się zmienia niesamowicie dziecko jak jest takie malusie, ucałuj Zosie
@dżoasia czarna magia, co prawda ja miałam inne normy ale wydaje mi się że nk ''troszkę''wysokie, miałaś przed transferem intralipid?streyd?jakieś leki?

Do góry